directe ! a La República. N. 4126. Dijous, 25 d'abril de 2024 03:17 h


directe!cat

facebook twitter RSS in.directe.cat



acn

ACTUALITAT fletxa

publicitat

Política doble fletxa

El Govern aprova el traspàs de Rodalies advertint Renfe que s'haurà de 'guanyar' seguir prestant el servei

La concessió de l'operador espanyol acaba el 31 de desembre de 2010

Comentaris 1  
Molt dolent Fluix Interessant Molt bo Excepcional ( 1 vot )
carregant Carregant

El Consell de Govern ha aprovat aquest dimarts l'acord signat per la Comissió Mixta de Transferències Estat-Generalitat que dóna llum verda al traspàs del servei de Rodalies de Renfe a Catalunya, i que és efectiu des de l'1 de gener. L'acord reconeix al Govern la potestat de continuar encarregant el servei a Renfe el 2001 o bé optar per un altre operador. I el conseller de Política Territorial i Obres Públiques, Joaquim Nadal, ha volgut deixar clar que aquesta companyia 's'ho ha de guanyar'. 'Saben que s'ho poden guanyar o s'ho poden perdre', ha dit. El contracte-programa s'acaba el 31 de desembre del 2010 i aleshores la Generalitat decidirà qui segueix prestant el servei.

Comparteix
   

Després de la reunió del Consell de Govern, Nadal ha assegurat que el que ha fet l'executiu aquest dimarts és la culminació dels tràmits del traspàs i ha dit que el reial decret del 31 de desembre del 2009 'explicita molt clarament el caràcter ple d'aquesta transferència i com i fins a quin punt el Govern de la Generalitat té plenes facultats per gestionar i intervenir el sistema ferroviari de Rodalies com hem fet i continuarem fent sistemàticament i de forma continuada'.

A més, Nadal ha destacat que en l'acord s'inclou la valoració del dèficit previsible d'explotació per al 2010 i 'les garanties d'actualització de les quantitats a les quals haurà de fer front el Ministeri d'Economia quan hagi de renovar-se el contracte-programa a partir del 2011'.

Precisament el Govern ha aprovat aquest traspàs amb un advertiment cap a l'operadora. Renfe té signat un contracte-programa per oferir el servei de Rodalies a Barcelona fins el 31 de desembre del 2010 i a partir d'ara serà la Generalitat qui decidirà si el prorroga o bé decideix que sigui una altre operador que presti el servei.

Tot i que Nadal ha apuntat que aquesta no és ara una prioritat, perquè queda un any per prendre la decisió, sí ha advertit a Renfe que 's'ho ha de guanyar en termes empresarials'. 'Ells saben que s'ho poden guanyar o s'ho poden perdre, i el president de Renfe i el responsable del servei de Rodalies sap que si vol continuar prestant el servei, del qual és titular el Govern, s'ho haurà de guanyar', ha reblat.

El conseller ha explicat que aquests primers dies s'han començat a prendre mesures pel que fa a la informació, l'atenció als usuaris i les respostes a les incidències. Sobre algunes fallades elèctriques que hi ha hagut en les últimes hores en el servei, originades per una peça metàl·lica, Nadal ha explicat que el Govern 'ha instat a les parts a produir una reclamació patrimonial a l'empresa que va originar el desperfecte, tant pel que fa a la infraestructura com als endarreriments produïts al servei'.

Nadal ha recordat també el seu compromís a 'fer servir totes les línies de Rodalies traspassades' per conèixer de primera mà quin és el servei, un fet que començarà a fer després de la constitució de les comissions mixtes de seguiment entre la Generalitat i Renfe i Adif. A més, ha anunciat reunions amb els presidents d'aquestes dues companyies.

El rebuig de CiU 'posa els pèls de punta'

D'altra banda, Nadal s'ha mostrat molt crític amb el rebuig expressat per CiU a aquest traspàs. La federació nacionalista ha engegat una campanya per denunciar un traspàs que titllen 'd'amputat' i han assegurat que, en una resposta als seus parlamentaris a Madrid, el Ministeri de Foment va afirmar que no s'havia traspassat a la Generalitat el servei de Regionals perquè 'no ho havia demanat'.

Nadal ha 'desmentit' CiU i ha assegurat que la petició es va fer 'en l'origen, des del primer dia', i que 'en tota la documentació a les successives comissions bilaterals hi ha un afegitó parla de la previsió de la negociació dels trens regionals'.

El conseller ha lamentat 'un actitud d'una força política que es diu de Govern i que té l'escàs sentit de la governació de desacreditar el traspàs més important dels últims 15 anys a la Generalitat'. 'Això posa els pèls de punta i esgarrifa pensar de quina manera es perden les formes de la condició de governant d'unes persones que havien tingut aquesta responsabilitat', ha reblat.





COMENTARIS fletxa taronja

item
#1
7 de gener de 2010, 01.56 h

El Govern aprova el traspàs de Rodalies advertint Renfe que s'haurà de 'guanyar' seguir prestant el servei



HAHAHAHAHAHAHAHAHAHAHAHAHAHAHAHAHAHAHAHAHAHAHAHAHAHAHAHAHAHAHAHAHAHAHAHAHAHAHAHAHAHAHAHAHAHAHAHAHAHAHAHAHAHAHAHAHAHAHAHAHAHAHAHAHAHAHAHAHAHAHAHAHAHA

HAHAHAHAHAHAHAHAHAHAHAHAHAHAHAHAHAHAHAHAHAHAHAHAHAHAHAHAHAHAHAHAHAHAHAHAHA

HAHAHAHAHAHAHAHAHAHAHAHAHAHAHAHAHAHAHAHAHAHAHAHAHAHAHAHAHAHAHAHAHAHAHAHAHA

HAHAHAHAHAHAHAHAHAHAHAHAHAHAHAHAHAHAHAHAHAHAHAHAHAHAHAHAHAHAH... Llegir més


Valora aquest comentari:   votar positiu 0   votar negatiu 0
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

5 10 20 tots
1


publicitat



COMENTA fletxa taronja

El comentari s'ha enviat correctament. Pots recarregar l'article o anar a la pàgina principal

publicitat






















EDITORIAL fletxa

Del Directe a La República

Després de més d'onze anys d'incansable feina al directe!cat, en aquell llunyà abril de 2007, amb quasi 100.000 entrades registrades i milions de pàgines vistes, ha arribat l'hora de fer un pas ferm i endavant que converteixi ... Llegir-ne més

#xocdetrens fletxa






giny

giny

BLOGS enquestes

Joan Lladonet Joan Lladonet
On abunda més el seny, a Euskadi o al Principat?

logo

v1.00 16 abril 2007
v2.00 16 abril 2008
v3.00 19 febrer 2010

Edita: Associació Cultural Nou País i Catmèdia Global
Desenvolupat per Tirabol

Generalitat de Catalunya

Generalitat de Valenciana

Creative Commons
  • sobre els comentaris
  • Tots els comentaris referents a qualsevol informació apareguda en aquest mitjà digital són únicament i exclusiva responsabilitat de la persona o institució que el realitza, i en cap cas serà responsabilitat del mitjà digital directe!cat.