directe ! a La República. N. 4126. Dissabte, 27 d'abril de 2024 06:06 h


directe!cat

facebook twitter RSS in.directe.cat



acn

ACTUALITAT fletxa

publicitat

Política doble fletxa

L'alcalde de Lleida celebra l'ajornament de la Llei de vegueries

El socialista Àngel Ros agraeix que s'aturi l'aprovació fins aconseguir 'un major consens polític i territorial'

Comentaris 2  
Molt dolent Fluix Interessant Molt bo Excepcional No hi ha cap vot
carregant Carregant

L'alcalde de Lleida, Àngel Ros, ha celebrat i agraït al Govern la 'sensibilitat' que ha tingut en no fixar una data per l'aprovació de l'avantprojecte d'organització territorial del país, que preveu la divisió en vegueries, 'perquè es pugui analitzar d'una forma més acurada i cercar un major consens polític i territorial a l'hora de definir quin és el millor marc d'organització de Catalunya'. Per Ros posposar l'aprovació de la Llei ha estat una 'gran decisió' del Govern, però sobretot de Montilla, després que diversos alcaldes del PSC mostressin el seu desacord amb diversos aspectes de l'avantprojecte de Llei. Per Ros, la suspensió de la Llei mostra 'la sensibilitat' que té el president Montilla cap al territori.
àngel ros lleida
Comparteix
   

Des de l'Ajuntament de Lleida -ens que ha presentat sis al·legacions en contra de l'avantprojecte-, valoren positivament l'aturada de l'aplicació del mapa de vegueries inclòs en l'avantprojecte de Llei d'organització veguerial elaborat pel Departament de Governació i Administracions Públiques.

L'alcalde de Lleida creu que l'elaboració del mapa definitiu de les vegueries 's'ha de basar en un diàleg polític i amb el territori'. Àngel Ros defensa que el desplegament de l'avantprojecte de Llei d'organització veguerial 's'haurà de desenvolupar com estableix l'Estatut però el mapa territorial, capitals i competències han de ser objectes d'un anàlisi acurat i d'un consens territorial'.

Ros ha remarcat que l'Estatut planteja la divisió en vegueries com a organització territorial, per relacionar-se amb els ens locals i per acostar l'administració de la Generalitat als ciutadans. Així, en aturar el desplegament del mapa de vegueries, el Govern 'ha estat sensible' envers una llei com aquesta que suposa la divisió de Catalunya, segons Àngel Ros.

L'Ajuntament de Lleida, com ha expressat en diverses ocasions i com ho ha fet constar en les al·legacions presentades a Governació, es contrari a la partició de l'actual demarcació de Lleida en tres vegueries: Ponent i Alt Pirineu i Aran i que el Solsonès passi a formar part de la Vegueria Central.





Notícies relacionades

COMENTARIS fletxa taronja

item
#2
Jordi fletxa Alboraia
7 de gener de 2010, 21.39 h

Com a lleidatà, em fa vergonya que el càrrec de paer en cap l'ocupi una persona sense cap sensibilitat per la tradició, la història i la dignitat del país. A veure si per defensar el patrimoni de la Franja fa igual que contra les vegueries. Però no ho farà, és tan curt que pensa que el seu horitzó s'acaba a la clamor d'Almacelles.


Valora aquest comentari:   votar positiu 0   votar negatiu 0
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#1
7 de gener de 2010, 12.03 h

El senyor ROS es només la "Veu del AMO" socialista. es l'alcalde d'una important ciutat capital de Catalunya, però no es l'amo. Lleida te la seva importància però també la tenen ciutats com TREMP, La POBLA de SEGUR,LA SEU d'URGELL, BALAGUER,TÀRREGA,MOLLERUSSA,Les BORGES BLANQUES o CERVERA, ARTESA, AGRAMUNT o SOLSONA.

Les terres de LLEIDA, son molt mes que la ciutat de Lleida i les vegueries tracten de donar sentit a una realitat, social i demogràfica que mai han tingut com a referen... Llegir més


Valora aquest comentari:   votar positiu 0   votar negatiu 0
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

5 10 20 tots
1


publicitat



COMENTA fletxa taronja

El comentari s'ha enviat correctament. Pots recarregar l'article o anar a la pàgina principal

publicitat






















EDITORIAL fletxa

Del Directe a La República

Després de més d'onze anys d'incansable feina al directe!cat, en aquell llunyà abril de 2007, amb quasi 100.000 entrades registrades i milions de pàgines vistes, ha arribat l'hora de fer un pas ferm i endavant que converteixi ... Llegir-ne més

#xocdetrens fletxa






giny

giny

BLOGS enquestes

Joan Lladonet Joan Lladonet
On abunda més el seny, a Euskadi o al Principat?

logo

v1.00 16 abril 2007
v2.00 16 abril 2008
v3.00 19 febrer 2010

Edita: Associació Cultural Nou País i Catmèdia Global
Desenvolupat per Tirabol

Generalitat de Catalunya

Generalitat de Valenciana

Creative Commons
  • sobre els comentaris
  • Tots els comentaris referents a qualsevol informació apareguda en aquest mitjà digital són únicament i exclusiva responsabilitat de la persona o institució que el realitza, i en cap cas serà responsabilitat del mitjà digital directe!cat.