directe ! a La República. N. 4126. Dijous, 25 d'abril de 2024 10:42 h


directe!cat

facebook twitter RSS in.directe.cat



acn

ACTUALITAT fletxa

publicitat

Política doble fletxa

La militància socialista s'organitza per demanar el suport del partit a la ILP antitaurina

Un regidor del PSC ja ha aconseguit 64 adhesions de militants a favor de prohibir les corrides

Comentaris 2  
Molt dolent Fluix Interessant Molt bo Excepcional No hi ha cap vot
carregant Carregant

No tots els socialistes catalanes estan a favor de les corrides de toros, i alguns militants del PSC ja s'han començat a mobilitzar per tal de fer notar a l'aparell del partit la seva discrepància a una suposada consigna de votar contra la ILP antitaurina. Des de Sant Cebrià de Vallalta (Maresme) el militant i regidor del PSC Carles Marco ha posat en marxa una pàgina web que, sota el títol 'Militants del PSC a favor de la ILP Prou', pretén recollir adhesions de militants del partit a favor d'aquesta iniciativa antitaurina. Segons consta en la mateixa web, actualment hi ha 64 adhesions. El PSC va donar llibertat de vot als seus diputats quan es van debatre les esmenes a la totalitat a la ILP –una d'elles del PSC-, que va superar aquest tràmit. Ara, en el debat parlamentari, els socialistes catalans han avisat que no hi haurà vot secret i que els partits s'hauran de 'mullar' presentant esmenes. Als militants a favor de Prou cal sumar-hi el pes de les joventuts del PSC, que també s'han mostrat a favor de la prohibició de les corrides.

Comparteix
   

Marco, que és militant del regidor del PSC a Sant Cebrià de Vallalta (Maresme), ha explicat a l'ACN que vol prendre el pols a la militància perquè la seva postura 'no s'ajusta al camí que ha agafat el partit' en aquesta qüestió i que el que pretén no és crear un problema i sinó 'una reflexió interna'. Segons el regidor socialista, la militància del partit té molt a dir respecte aquest tema i que en aquest moment 'no s'entendria' una postura en bloc a favor o en contra de l'abolició de les curses de braus quan en el moment de votar l'admisió a tràmit de la ILP es va donar llibertat de vot adduint motius de consciència.

En un escrit de presentació de la iniciativa penjat al web, Marco constata un 'posicionament incert' del PSC en la tramitació de la ILP, ha recordat que aquest tema 'no forma part de cap acord congressual' i que 'no hi ha cap postura oficial consensuada a cap congrés'. El regidor socialista creu que 'pot arribar un moment en què sigui necessari fer sentir la veu de tots aquells militants i càrrecs electes del PSC' que estiguin a favor de l'aprovació de la ILP, 'però no d'una ILP descafeïnada'. 'Volem una modificació de la llei catalana de protecció dels animals que porti de forma inequívoca a la desaparició d'aquest tipus de tortura animal', afegeix.

Per aquest motiu, anima als afiliats al partit a donar-se d'alta en un formulari que apareix just a sota del text per mostrar el seu 'ferm suport' a la ILP. L'objectiu, conclou, és 'prendre el pols' a la militància del partit i obre la porta a la possibilitat que acabi donant lloc a un manifest consensuat.

Segons s'informa en la mateixa web, en aquests moments hi ha 62 adhesions, que no s'han fet públiques tot i que Marco ha admès que hi ha consellers nacionals, regidors, primers secretaris d'agrupacions territorials, militants de base i simpatitzants, però cap membre de l'executiva. Marcó argumenta que les persones que s'han adherit a favor de la ILP ho han fet perquè no se senten representats pel diputat socialista David Pérez i que 'el partit s'ha equivocat' en escollir aquesta persona.

Per Marco, al PSC hi ha tres grups respecte a la ILP, una minoria que n'és partidària, una altra minoria que n'està en contra i una àmplia majoria que no té cap interès en les curses de braus i que 'no vol crear un problema social'. Segons el regidor socialista, 'aquest és l'error de posicionament' ja que una societat democràtica 'ha de validar els actes i postures bones i prohibir els que es consideren dolents i antieducatius'.

Cal recordar que el PSC va presentar una esmena a la totalitat a la ILP, però al mateix temps va donar llibertat de vot als seus diputats en una votació que va ser secreta. Però un cop admesa a tràmit, el viceprimer secretari i portaveu del PSC, Miquel Iceta, va avisar que, amb la presentació d'esmenes, els partits s'haurien de posicionar i va descartar de nou que hi hagués vot secret.

La JSC, contra les corrides

En l'escrit de presentació, Marco fa referència a la posició contra les corrides de toros de les Joventuts Socialistes de Catalunya (JSC). De fet, les joventuts ja va emetre a mitjan desembre un comunicat en el qual es mostrava 'satisfeta' davant l'admissió a tràmit de la ILP i recordava que en el seu Consell Nacional del 14 de novembre es va aprovar una resolució pel benestar animal 'sense excepcions i en contra de les curses de braus'.

'Felicitem tant a la Plataforma Prou per la iniciativa portada a terme, com al conjunt del Parlament per haver estat capaç de prendre una decisió gens fàcil però que respon a una qüestió que des de feia temps caldria haver abodrat', concloïen.




Notícies relacionades

COMENTARIS fletxa taronja

item
#2
Aragoneses Orientales (que hablais en LAPAO o catalanesc), seguid 500 años mas haciendo el imbecil (Joan Sales dixit) fletxa VIVA FELIPE VI, REY DE ESPAÑA Y DE TODOS LOS ESPAÑOLES (obviamente en TODOS los españoles estamos incluidos TODOS los catalanes)
27 de novembre de 2015, 23.31 h

LA ENESIMA PRUEBA DE LA ENAJENACION DEL MAD MASS

RECURRE AL MISMO TRIBUNAL AL QUE DIAS ATRAS INSTABA A DESOBEDECER SUS SENTENCIAS

AHORA DICE QUE LA DECLARACION DE "DESCONEXION" ES "SOLO UN ASPIRACION".


¿ACASO LOS NAZIS NO TIENEN SENTIDO DEL RIDICULO?


Valora aquest comentari:   votar positiu 0   votar negatiu 0
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#1
Quim fletxa PPCC:
7 de gener de 2010, 07.45 h

Ciu també va fer exactament el mateix que el psc-psoe el que demostra que són la mateixa merda amb diferent pudor.Els votants de Ciu i psc-psoe s´haurien de plantejar seriosament canviar la seva intenció de vot i votar partits independentistes que són la única sortida digna que ens queda.Visca Catalunya Lliure!.


Valora aquest comentari:   votar positiu 0   votar negatiu 0
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

5 10 20 tots
1


publicitat



COMENTA fletxa taronja

El comentari s'ha enviat correctament. Pots recarregar l'article o anar a la pàgina principal

publicitat






















EDITORIAL fletxa

Del Directe a La República

Després de més d'onze anys d'incansable feina al directe!cat, en aquell llunyà abril de 2007, amb quasi 100.000 entrades registrades i milions de pàgines vistes, ha arribat l'hora de fer un pas ferm i endavant que converteixi ... Llegir-ne més

#xocdetrens fletxa






giny

giny

BLOGS enquestes

Joan Lladonet Joan Lladonet
On abunda més el seny, a Euskadi o al Principat?

logo

v1.00 16 abril 2007
v2.00 16 abril 2008
v3.00 19 febrer 2010

Edita: Associació Cultural Nou País i Catmèdia Global
Desenvolupat per Tirabol

Generalitat de Catalunya

Generalitat de Valenciana

Creative Commons
  • sobre els comentaris
  • Tots els comentaris referents a qualsevol informació apareguda en aquest mitjà digital són únicament i exclusiva responsabilitat de la persona o institució que el realitza, i en cap cas serà responsabilitat del mitjà digital directe!cat.