directe ! a La República. N. 4126. Dimecres, 8 de maig de 2024 04:16 h


directe!cat

facebook twitter RSS in.directe.cat



acn

ACTUALITAT fletxa

publicitat

Política doble fletxa

'Diem prou' convida a no pagar impostos a l'Estat espanyol

Una parella d'empresaris de Siurana, al Priorat, es referma en fer 'insubmissió fiscal' pagant l'IVA a la Generalitat

Comentaris 27  
Molt dolent Fluix Interessant Molt bo Excepcional ( 17 vots )
carregant Carregant

Andreu Bartolomé i Maria Casademunt són una parella de Siurana, propietària d'un restaurant, que fa dos mesos va decidir que faria 'insubmissió fiscal' i deixar de pagar els seus impostos a l'Estat. La iniciativa, que ha rebut el suport de diferents entitats, ha estat el punt de partida d'una campanya que sota el nom 'Diem prou' informa i convida els catalans a pagar tots els impostos a la Generalitat. El primer pas serà deixar de pagar l'IVA corresponent al mes d'abril i fer el pagament de l'impost a un compte de l'Agència Tributària de Catalunya. Andreu i Maria van adreçar-se, per carta, al president de la Generalitat, Artur Mas, per informar-li de la seva decisió i demanar-li el suport del Govern.

Comparteix
   


Etiquetes
Aquesta parella considera que els tributs que paguen no reverteixen a Catalunya i que l'Estat dóna un tracte vexatori i 'injust' als catalans. Segons han explicat, això s'ha traduït 'en una pobresa que frega el 25%, en un atur desbocat, en empreses amb problemes econòmics i amb famílies sense casa'.

L'empresa d'Andreu Bartolomé i Maria Casademunt, un restaurant de Siurana que té 10 treballadors, preveu fer durant els pròxims dies un pagament de 8.000 euros a l'Estat corresponents a l'IVA. 'És l'últim que farem a l'Estat', assegura el propietari. A partir del mes d'abril dipositaran els diners a l'Agència Tributària Catalana perquè sigui la Generalitat qui els administri.

A partir d'aquí, confia que siguin molts més els empresaris que s'atreveixin a denunciar 'l'espoli fiscal que pateix Catalunya' deixant de tributar a l'Estat. De moment, la parella compta amb el suport de diferents associacions com Ara o Mai, CADCi, Welcome Mr.President, SiP, CCN, ClubFNEC, SiJ o Intersindical. També s'ha creat un espai web amb l'eslògan 'Diem prou' que ja ha recollit 4.000 suports. 

Segons la parella, el 40% del que genera cada català 'es queda a Madrid i no torna', per la qual cosa tenen previst informar els ciutadans de com duran a terme el pagament dels tributs a Catalunya mitjançant el seu ingrés en un número de compte de l'Agència Tributària Catalana. La seva aspiració, explica Bartolomé, és que les 600.000 empreses catalanes s'adhereixin a la iniciativa. 



COMENTARIS fletxa taronja

item
#27
27 de gener de 2012, 14.16 h

#26 Ah, voleu dir les comarques ···! Quines? Totes també són Barcelona? Caram, no tot és BCN i la seva 'petitoneta' comarca. Hi ha el Baig LLobregat, els dos Vallès, l'Anòia, el Bages, el Penedès amb els seus vins, i la Terra Alta i el Priorat, ···, i la Costa Brava i la Costa Daurada. a part de passejar per BCN, he vist res més? Viatgeu, que obre els cervells!!


Valora aquest comentari:   votar positiu 0   votar negatiu 0
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#26
26 de gener de 2012, 22.15 h

El cert és que el Biel té raó: la Catalunya rural roba a Barcelona tant com Madrid a Catalunya, a veure de què viurieu si no. Dels quatre duros que genera una agricultura i una ramaderia que no s'aguanta sense subvencions?? Si no fos per la riquesa que genera la indústria de les comarques barcelonines, us estaríeu menjant els mocs. Us hauríeu d'anar espavilant!!


Valora aquest comentari:   votar positiu 0   votar negatiu 1
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#25
25 de gener de 2012, 20.14 h

Home, no veure que aquest Biel és un Troll també té delicte. No veieu que aquest "españolazo" només vol crear mala maror entre nosaltres? Deixeu-lo que més tard o més d'hora ja es cansarà.


Valora aquest comentari:   votar positiu 3   votar negatiu 1
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#24
25 de gener de 2012, 16.26 h

Si us plau, no perdem el temps amb persones que no saben el que es diuen. Industria a Barcelona? si us plau, on? Ser de Barcelona o ser de poble no és garantia de res. Presumeixes de ser millor que els de poble? doncs tothom sabrà que és el què et manca!! No cal que digui cap nom perquè tothom ja sàpiga de qui parlo.


Valora aquest comentari:   votar positiu 2   votar negatiu 0
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#23
Ciscu fletxa Barcelona
25 de gener de 2012, 16.00 h

Biel, aprèn a escriure bé si és que ets tant cosmopolita i català.

La meva mare era d'un poblet vora la Seu d'Urgell i jo, tot i que he nascut a Barcelona, estava fart de que em diguessin "que parlés bé el català" quan feia servir mots d' allà. Senyores i senyors, independència sí, però jo no vull una república centralista de merda com la francesa, a catalunya existeix molt centralisme, massa fins i tot, començant per la llengua.

Entenc que hi hagi valencians que els hi fem tant... Llegir més


Valora aquest comentari:   votar positiu 1   votar negatiu 1
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#22
Jen fletxa CATALUNYA LLIURE!!
25 de gener de 2012, 14.11 h

Andreu Bartolomé ets un bon exemple per a seguir, tan debó que tots el empressaris catalans et segueixin amb aquesta magnífica idea.
Ánim Andreu!!

VISCA CATALUNYA LLIURE!!!


Valora aquest comentari:   votar positiu 3   votar negatiu 0
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#21
Josep fletxa Àrea metropolitana
25 de gener de 2012, 12.20 h

Aquest "BIEL" és precisament la casta de catalans dels quals ens d'hem de desempellegar per aconseguir la llibertat com a poble. Aquesta jacobinitat barcelonina és la mateixa que la dels estats dentralistes espanol i francès! Visca la terra lliure!! Lliure de corruptes, botiflers i capitalistes!!!

INDEPENDÈNCIA I SOCIALISME!!!


Valora aquest comentari:   votar positiu 1   votar negatiu 0
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#20
Biel fletxa Barcelona
25 de gener de 2012, 12.19 h

Visca Catalunya lliure, si senyro, pero als barcelonisns ens dexei en pau. Feu la vostra gran nazió de camps, vaques i enciams. A Barcelona ja ens quedem amb la industria, les tecnologies, el turisme i els negocis.
Bye bye Catalonia! Barcelona, next state in Europe!!!!


Valora aquest comentari:   votar positiu 0   votar negatiu 11
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#19
Miquelet fletxa Allò que era una terra antifeixista i ara sembla una secció de la Lliga Nord
25 de gener de 2012, 12.19 h

Ei, la Catalunya rural i agraria és molt important, Biel. Suposo que tu ets dels que pensa que l'enciam surt d'una fàbrica o que els pollastres parlen....Parlant d'aquesta noticia cursi i al servei de les elits del pais i el seu discurset, jo segueixo pensant que l'interclassisme i iniciatives com la de l'Andreu i la Mari, estan adherides a E$$$$$$$sade. Ei, sense rancuines, vosaltres esclauets i el pensament racionaliste ho deixeu a la resta. Tracte fet, nacionalistes CIUtadans.


Valora aquest comentari:   votar positiu 3   votar negatiu 0
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#18
25 de gener de 2012, 12.06 h

No feu cap cas en els comentaris d'en Biel, segur que es un quinta columnista espanyol com desgraciadament ni han masses en el nostre estimat País, parlan per fer mal i per dividir.

No hi han Catalans de Primera o de segona, el nostre País es ric i plural tan sols l'espoli al qual estem sotmesos per espanya fa que ens estem empobrin dia a dia, espanya ens te considerats com la última colònia que els queda, de nosaltres dapèn marxar com mes aviat millor.

VISCA CATALUNYA LLIURE


Valora aquest comentari:   votar positiu 7   votar negatiu 1
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

5 10 20 tots


publicitat



COMENTA fletxa taronja

El comentari s'ha enviat correctament. Pots recarregar l'article o anar a la pàgina principal

publicitat






















EDITORIAL fletxa

Del Directe a La República

Després de més d'onze anys d'incansable feina al directe!cat, en aquell llunyà abril de 2007, amb quasi 100.000 entrades registrades i milions de pàgines vistes, ha arribat l'hora de fer un pas ferm i endavant que converteixi ... Llegir-ne més

#xocdetrens fletxa






giny

giny

BLOGS enquestes

Joan Lladonet Joan Lladonet
Feijóo supera el casting com a tertulià de xou d’impacte

logo

v1.00 16 abril 2007
v2.00 16 abril 2008
v3.00 19 febrer 2010

Edita: Associació Cultural Nou País i Catmèdia Global
Desenvolupat per Tirabol

Generalitat de Catalunya

Generalitat de Valenciana

Creative Commons
  • sobre els comentaris
  • Tots els comentaris referents a qualsevol informació apareguda en aquest mitjà digital són únicament i exclusiva responsabilitat de la persona o institució que el realitza, i en cap cas serà responsabilitat del mitjà digital directe!cat.