directe ! a La República. N. 4126. Dissabte, 20 d'abril de 2024 14:49 h


directe!cat

facebook twitter RSS in.directe.cat



acn

ACTUALITAT fletxa

publicitat

Política doble fletxa

L'Estat espanyol té despeses 'èticament reprovables' a les seves ambaixades

ERC denuncia que només les obres de la nova residència de l'ambaixador a Rabat tripliquen el cost de les delegacions catalanes

Comentaris 16  
Molt dolent Fluix Interessant Molt bo Excepcional ( 5 vots )
carregant Carregant

ERC ha presentat al registre del Congrés dels Diputats una bateria de 111 preguntes al govern espanyol perquè doni explicacions de les despeses de les seves ambaixades a l'estranger, on consten partides que segons el portaveu dels republicans a Madrid, Alfred Bosch, contradiuen les proclames d'austeritat que l'executiu de Rajoy repeteix constantment. Els republicans denuncien que l'Estat es va gastar, per exemple, més de sis milions en la nova residència de l'ambaixada a Rabat, més de 300.000 en subministrament d'hosteleria, serveis de taula i coberteria a les representacions diplomàtiques a l'exterior, o 115.000 euros en el 'subministrament de banderes, pals i escuts'.

Comparteix
   


Etiquetes
En roda de premsa al Congrés dels Diputats, Alfred Bosch ha destacat que només les obres de la nova residència de l'ambaixada de Rabat, amb un cost de 6,3 milions 'tripliquen el cost de tota la despesa de les delegacions catalanes a l'exterior', que han estat 'objecte de virulentes campanyes per part del PP a Catalunya'. Segons Bosch, totes les delegacions catalanes a l'estranger sumades costen 2 milions d'euros, mentre 'només en el xalet de l'ambaixador a Rabat ens gastem tres vegades més'. 'Que m'expliquin si això és austeritat', ha sentenciat.

Bosch ha afirmat que bona part d'aquestes despeses són 'èticament qüestionables' i 'reprovables'. 'Mentre es van retallant els pressupostos dels professors d'universitat, infermers i metges, ens gastem els seus sous en banderetes a càrrec de l'erari públic', ha dit abans de recordar que algunes d'aquestes despeses es van aprovar durant el mandat de Zapatero, però altres ja en l'època de Rajoy. Per aquest motiu ERC ha demanat la compareixença del ministre d'Exteriors al Congrés perquè 'doni explicacions' a la cambra.

Entre altres, ERC denuncia que només el manteniment dels edificis, les instal·lacions i els jardins de la cancelleria i la residència d'Espanya a París i la Delegació Permanent de l'OCDE ha costat 460.000 euros, mentre que els serveis de neteja de l'ambaixada a Berlin ha costat 324.000 euros, i els serveis d'assistència tècnica de les obres de rehabilitació de l'ambaixada a Asunción (Paraguai) ha costat 485.716 euros. S'hi sumen 390.000 euros per a la restauració i il·luminació del Palau de la seu de l'ambaixada a la Santa Seu, i 433.106 euros d'obres del consulat a Shangai, entre altres.



COMENTARIS fletxa taronja

item
#16
Ll.B. fletxa Granollers
28 de gener de 2012, 12.57 h

Els govern de Catalunya haurà de buscar ciutadans catalans que visquin a l'estranger per instal.lar les ambaixades a les seves cases. Així podrem tenir ambaixades a tots els països del món, ni que siguin simbòliques. Si algún cop cal fer alguna activitat, enviem un funcionari des de Barcelona. A més hi penjarem la bandera estelada. Ja sé que no serán ambaixades legals, ni series. Però alguns deien el mateix dels referemdums d'autodeterminació.


Valora aquest comentari:   votar positiu 0   votar negatiu 0
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#15
26 de gener de 2012, 11.41 h

Drsgraciadament el Govern de la Generalitat fa cas a la botox i tota la seva parantela espanyolista.

El que es clar es que les ambaixades Catalanas les paguem tots i fan un sevei al País, les ambaixades espanyolas també les paguem nosaltres amb la diferencia que no serveixen una merda per el nostres interesos, el mateix que el infumable intituto cervantes que pertanyen a una cultura que nos es la nostra també el paguem, com moltes altres cosas (fins a 20.000 mil.lions d'euros). la pregunta... Llegir més


Valora aquest comentari:   votar positiu 5   votar negatiu 0
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#14
Isabel fletxa Barcelona
26 de gener de 2012, 10.55 h

Crec que el que cal és treure la corrupció i l'amiguisme de la política i de les institucions. El problema no es tan de no tenir diners, ve de la mala gestió i de que els ciutadans poguem decidir en que es gasten els nostres diners i quines son les prioritats per la societat.
Cal canviar els partits politics actuals i fer-los més democratics i participatius i més control per part dels ciutadans per fer una democràcia més real que el que tenim ara.
S'ha de pressionar per mandats limitats... Llegir més


Valora aquest comentari:   votar positiu 5   votar negatiu 0
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#13
mario fletxa barna
26 de gener de 2012, 10.18 h

ERC ha de defensar la seva molt bona feina quan va governar per Catalunya, ja se sap que els de dretes no pensen en el país i més quan accepten l'ajuda dels peperos de torn que tant mal han , fan i han fet sempre als catalans i a Catalunya, com si no visquéssin al territori.
Ja vaig pronosticar que trobaríem a faltar el tripartit si més no era més divertit, ara només podem queixar-nos sempre amb la mateixa cantarella decepcionant. A mi no hem decepcionen perquè no m'han enganyat mai, so... Llegir més


Valora aquest comentari:   votar positiu 6   votar negatiu 2
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#12
Francesc fletxa Barcelona
26 de gener de 2012, 09.06 h

I a més, no mouen un dit per fer una acceptable representació nostra a reu. Precisem les nostres representacions directes, per tant INDEPENDÈNCIA JA.


Valora aquest comentari:   votar positiu 6   votar negatiu 0
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#11
Ex votant d'ERC fletxa L'Estartit
26 de gener de 2012, 08.16 h

#7 Jo no tinc "socis".

És a dir, si, tinc una "socia", la meua esposa.


Valora aquest comentari:   votar positiu 0   votar negatiu 4
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#10
pepjosep fletxa Girona
25 de gener de 2012, 21.30 h

Ja seria hora que els diputats catalans comencin a estudiar les despeses superflues españoles i les publiquin
Teniu moltes jornades de feina assegurada
Aixo no ens portara a la independencia, pero si a la transparencia, a coneixer la veritat. Segur que aquesta transparencia fara obrir els ulls a molts ciutadans de Catalunya que fara que cada cop sigui mes evident la necessitat del divorci amb España.
Pero tambe farien be els Srs. diputats de portar la transparencia i la democracia a les nost... Llegir més


Valora aquest comentari:   votar positiu 8   votar negatiu 0
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#9
JO ERC fletxa JO ERC
25 de gener de 2012, 17.03 h

#4 Els convergents podeu seguir mentint pero cada vegada us creurà menys gent.

Donar la culpa al tripartit de la crisi mundial sumat als 140.000 milions d´euros que durant els 7 anys ens ha robat Espanya és de dements.

De fet els resultats canten, desde que mana CIU 130.000 aturats mes.


Valora aquest comentari:   votar positiu 25   votar negatiu 1
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#8
Montse fletxa Olost
25 de gener de 2012, 16.31 h

M'està decepcionant l'Alfred. El veia amb més força. Crec que no farà gran cosa. He llançat el vot un cop més?


Valora aquest comentari:   votar positiu 2   votar negatiu 21
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#7
25 de gener de 2012, 16.06 h

#4 De totes maneres, tens rao (en part) quan dius que ERC podria haver denunciat les despeses exagerades de les ambaixades en temps del PSOE, pero s'ha de tenir en compte que ha sigut el PP el que ha exigit el tancament de les ambaixades catalanes per provocar massa despeses i no els socialistes, potser el que denuncia ERC es la hipocresia dels vostres socis.


Valora aquest comentari:   votar positiu 19   votar negatiu 0
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

5 10 20 tots


publicitat



COMENTA fletxa taronja

El comentari s'ha enviat correctament. Pots recarregar l'article o anar a la pàgina principal

publicitat






















EDITORIAL fletxa

Del Directe a La República

Després de més d'onze anys d'incansable feina al directe!cat, en aquell llunyà abril de 2007, amb quasi 100.000 entrades registrades i milions de pàgines vistes, ha arribat l'hora de fer un pas ferm i endavant que converteixi ... Llegir-ne més

#xocdetrens fletxa






giny

giny

BLOGS enquestes

Joan Lladonet Joan Lladonet
Implants i implantació de musulmans

logo

v1.00 16 abril 2007
v2.00 16 abril 2008
v3.00 19 febrer 2010

Edita: Associació Cultural Nou País i Catmèdia Global
Desenvolupat per Tirabol

Generalitat de Catalunya

Generalitat de Valenciana

Creative Commons
  • sobre els comentaris
  • Tots els comentaris referents a qualsevol informació apareguda en aquest mitjà digital són únicament i exclusiva responsabilitat de la persona o institució que el realitza, i en cap cas serà responsabilitat del mitjà digital directe!cat.