directe ! a La República. N. 4126. Dimecres, 8 de maig de 2024 05:22 h


directe!cat

facebook twitter RSS in.directe.cat



acn

ACTUALITAT fletxa

publicitat

Política doble fletxa

Es comença a coure l'acord CIU-PP

Sánchez-Camacho i Turull escenifiquen la bona entesa i la popular recorda que és el seu partit 'i no altres' el que garanteix 'l'estabilitat i que no hi hagi eleccions anticipades'

Comentaris 17  
Molt dolent Fluix Interessant Molt bo Excepcional ( 1 vot )
carregant Carregant

'Comença la negociació seriosa'. Amb aquestes paraules ha definit la líder del PPC, Alícia Sánchez-Camacho la reunió que una delegació dels populars, una de CiU i una del departament d'Economia encapçalada pel conseller, Andreu Mas-Colell, han mantingut aquest dimecres a la tarda per buscar un acord en els pressupostos de 2012. Tant la presidenta del PPC com el portaveu de CiU, Jordi Turull, han explicat després de la trobada que ambdues formacions tenen una ferma voluntat de negociar fins tancar acords. Amb tot, sembla que la taxa turística per pernoctacions i l'euro per recepta encara són els principals esculls que separen el Govern i CiU del PPC.

Comparteix
   

La trobada d'aquest dimecres entre Economia, CiU i el PPC és només un inici de les negociacions detallades dels pressupostos. Amb la vista posada en les grans diferències, tant Sánchez-Camacho com Turull s'han esforçat en valorar més les possibilitats d'acords que les diferències que encara saben que els separen. Amb tot, en aquesta reunió hi ha hagut poques novetats. Un calendari de noves reunions i sentar unes regles bàsiques de negociació han estat els únics punts acordats aquest dimecres. 

Els populars han posat sobre la taula les seves condicions, incidint en la necessitat d'impulsar 'la transparència de les empreses públiques catalanes, els seus sous i els seus balanços'. També han reclamat una 'llei d'emprenedoria per impulsar la petita i mitjana empresa i lluitar contra l'atur' i poder 'reactivar l'oficina de control pressupostari'. Una 'major racionalització del sector públic empresarial de la Generalitat' i una reducció de les seves despeses completen el llistat d'exigències del PPC.

Segons Turull, les qüestions de la transparència, l'emprenedoria i el control pressupostari són punts en els que CiU i PPC estan a prop, i on només caldria buscar "com articular" els mecanismes per poder arribar a posar en marxa els plantejaments acordats. Pel que fa a la reducció del sector públic, el convergent ha destacat que la Generalitat 'ja ha fet un gran esforç, amb una reducció major de la que el PPC demanava'. 

Amb tot això, tant CiU com PPC han reconegut que la taxa turística i l'euro per recepta són els principals problemes i les diferències que ara mantenen més allunyat els populars d'un vot favorable als pressupostos. Malgrat això, Turull i Sánchez-Camacho han confiat en que 'la voluntat de modulació' que assegura tenir el Govern amb aquestes taxes i la possibilitat de ser modificades pot encara fer que populars i convergents superin les seves diferències. 



COMENTARIS fletxa taronja

item
#17
27 de gener de 2012, 09.17 h

Aunque discutan siempre han terminado encamándose.


Valora aquest comentari:   votar positiu 2   votar negatiu 0
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#16
lluís fletxa solsona
26 de gener de 2012, 19.57 h

#13 fa molts anys que treballo per l'independència del meu pais, i jo mai he volgut ser pesimiste, si no realiste.
salut e independència.


Valora aquest comentari:   votar positiu 1   votar negatiu 0
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#15
26 de gener de 2012, 17.41 h

#10 Respecto la seva opinió, però la meva és que: "l'honorable president", és el meu enemic, per tant ni aigua.


Valora aquest comentari:   votar positiu 1   votar negatiu 0
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#14
26 de gener de 2012, 17.38 h

#11 Sí, té rao només amb una diferencia, que els de CiU no són nobles, són uns porcs.


Valora aquest comentari:   votar positiu 1   votar negatiu 0
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#13
Isabel fletxa Barcelona
26 de gener de 2012, 13.45 h

Lluís es nota que no estas treballant, el poble ja s'esta organitzan al marge dels partits per salvar el pais i que no pasi el que tu comentes. Hi ha gent plantejan la objecció fiscal a Espanya, l'ANC creant assembleas territorials per tot Catalunya, etc.
Potser que siguem més positius i mirem el que estan fent moltles persones anomimes pel país, enlloc d'estar sempre en pla derrotista.


Valora aquest comentari:   votar positiu 3   votar negatiu 0
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#12
Xavier fletxa Barcelona
26 de gener de 2012, 12.34 h

Sempre trovaré maniqueista i sectària la actitut dels partits que diuen que volen donar soport al que governa en minoria però que en volen la exclusiva... Es evident que si 2 partits estan d'accord en moltes coses puguin fer una coalició amb un accord sobre un programa. Això es Convengencia i Unió. Es evident que cualsevol altra situació es la de partits que es posen d'accord sobre un aspecte concret. I per això es donen alguns punts de coincidència entre alguns partits... en alguns ca... Llegir més


Valora aquest comentari:   votar positiu 0   votar negatiu 7
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#11
draconel·la fletxa la vila-real (cs)
26 de gener de 2012, 11.49 h

em fa fastic que ciu facin tractes amb l'Espanya opressora i imperialista, s'assemblen als nobles escocesos de brave hard pactant amb els anglesos els seus botxins mentres el seu poble es espoliat.


Valora aquest comentari:   votar positiu 8   votar negatiu 0
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#10
Emili fletxa Terrassa
26 de gener de 2012, 11.16 h

No entenc què fan els que no volen que el recolzador sigui el PP. doncs uniu-vos i oferiu-li al Honorable President de Catalunya el vostre recolzament i s'ha acabat el problema ! ! ! ! UNA PREGUNTA . PERQUÈ NO HO FEU I NOMÉS US QUEIXEU? Crec que sé la resposta: el vostre partit no ho vol. Sempre us amagueu en els partits, aquest és el mal de Catalunya, molts PARTITS = MOLT DIVIDIT. Així no farem mai res i sempre seguirem escanyats.


Valora aquest comentari:   votar positiu 3   votar negatiu 13
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#9
toni fletxa vic
26 de gener de 2012, 10.55 h

Aquesta dona cada dia té més fums i no m'estranya en Mas es baixa els pantalons cada dia . Ah i això de que es comença a coure res de res ,està tot fet ara només fan la lògica comedia per continuar tenint enganyats als seus votants .
Pobres ilusos!!!!!


Valora aquest comentari:   votar positiu 8   votar negatiu 0
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#8
Pere Segura fletxa Barcelona
26 de gener de 2012, 10.11 h

A aquesta parella de fet, se li passarà l'arrós?


Valora aquest comentari:   votar positiu 7   votar negatiu 0
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

5 10 20 tots


publicitat



COMENTA fletxa taronja

El comentari s'ha enviat correctament. Pots recarregar l'article o anar a la pàgina principal

publicitat






















EDITORIAL fletxa

Del Directe a La República

Després de més d'onze anys d'incansable feina al directe!cat, en aquell llunyà abril de 2007, amb quasi 100.000 entrades registrades i milions de pàgines vistes, ha arribat l'hora de fer un pas ferm i endavant que converteixi ... Llegir-ne més

#xocdetrens fletxa






giny

giny

BLOGS enquestes

Joan Lladonet Joan Lladonet
Feijóo supera el casting com a tertulià de xou d’impacte

logo

v1.00 16 abril 2007
v2.00 16 abril 2008
v3.00 19 febrer 2010

Edita: Associació Cultural Nou País i Catmèdia Global
Desenvolupat per Tirabol

Generalitat de Catalunya

Generalitat de Valenciana

Creative Commons
  • sobre els comentaris
  • Tots els comentaris referents a qualsevol informació apareguda en aquest mitjà digital són únicament i exclusiva responsabilitat de la persona o institució que el realitza, i en cap cas serà responsabilitat del mitjà digital directe!cat.