directe ! a La República. N. 4126. Dimecres, 24 d'abril de 2024 19:35 h


directe!cat

facebook twitter RSS in.directe.cat



acn

ACTUALITAT fletxa

publicitat

Política doble fletxa

No culpables

Aquest és el veredicte del jurat popular per Camps i Costa en el judici sobre el cas 'Gürtel'

Comentaris 8  
Molt dolent Fluix Interessant Molt bo Excepcional ( 2 vots )
carregant Carregant

El jurat popular ha declarat no culpable l'expresident de la Generalitat Valenciana, Francisco Camps, del delicte de suborn passiu impropi en no considerar provat que ha rebut regals per part dels membres de la trama 'Gürtel'. Després més de 51 hores de deliberació, els membres del jurat del conegut com 'cas dels vestits' han decidit per 5 vots a favor i 4 en contra el seu veredicte, segons s'ha comunicat fa uns minuts en compareixença pública. El jurat també ha considerat que no té prou elements de judici per considerar provat que Ricardo Costa ha rebut regals i també ha estat declarat no culpable. La decisió ha estat rebuda amb crits d'alegria entre els seguidors de Camps, que el jutge ha desallotjat.

Comparteix
   


Etiquetes
Camps i Costa no culpables. Després de 51 hores de deliberació, el jurat popular ha dictaminat la no culpabilitat dels dos acusats per suborn passiu en el cas de l'expresident de la Generalitat Valenciana i d'haver rebut vestits de forma continuada en el cas de Costa com a diputat a les Corts Valencianes. Tant Camps com Costa han estat declarats no culpables per cinc vots a favor i quatre en contra. 

L'ambient a la sala era tens i ha esclatat en el moment que el portaveu del jurat ha començat a llegir el primer veredicte; el de Camps. En el moment d'anunciar-ne la no culpabilitat, l'orador no ha pogut acabar de llegir ja que ha estat interromput pels crits i aplaudiments del públic fins al punt que el jutge ha hagut d'ordenar el desallotjament de la sala i la intervenciío de la força pública. Cosa que no ha passat en el cas de Costa, també declarat no culpable.

En total, han passat 51 hores fins que el jurat ha respost les 21 preguntes de l'objecte del veredicte, lliurades dilluns al migdia pel jutge-president, Juan Climent. Els sis homes i tres dones que han format part d'aquest jurat han estat reunits a una sala del Palau de Justícia de València, seu del TSJ valencià, incomunicats, custodiats per agents de la policia, sense mòbils ni internet ni cap comunicació amb l'exterior. 

Segons la Llei del tribunal del jurat, calien només cinc vots a favor dels nou membres del jurat per considerat provats els fets favorables per als dos acusats, mentre que per considerar provat un fet desfavorable és necessari el vot de 7 persones. 

Les preguntes 

Amb aquests pressupòsits, una a una han anat responent les preguntes plantejades amb una primera fase en què es preguntava si els membres de la trama 'Gürtel' s'haurien posat d'acord per guanyar-se el favor dels càrrec públics fent-los arribar regals. També s'ha preguntat si aquests regals haurien estat comprats a les botigues Milano i Forever Young de Madrid, pagats per la trama i enviats posteriorment a València. 

El moll de l'os del qüestionari es trobava en les preguntes on es qüestiona de manera directa si Camps i Costa varen acceptar els regals i si ho varen fer coneixent que els rebien en atenció al càrrec que ostentaven. També s'ha preguntat si varen tornar algunes peces de vestir. 

Finalment, el jurat havia de respondre si els acusats poden ser considerats culpables o innocents, en funció de si han rebut els regals en atenció al càrrec públic que tenien en aquell moment. 

Un llarg procés 

Amb el veredicte, el judici del 'Cas dels vestits' ha arribat al seu final després de més de sis setmanes de compareixences, un centenar de testimonis consultats i desenes de proves documentals i pericials. La instrucció del cas es va iniciar arran d'una denúncia efectuada per l'exregidor del PP a Majadahonda (Madrid) José Luis Peñas l'any 2007 que va donar com a resultat l'obertura del 'cas Gürtel'.

Les investigacions judicials varen acabar imputant Francisco Campsm Ricardo Costa, l'exvicepresident valencià Victor Campos i l'excap de gabinet de Turisme Rafael Betoret l'any 2009 en una peça separada que ha rebut el nom de 'Cas dels vestits'. Aquesta instrucció després de diverses inhibicions i arxivaments va recalar al TSJ valencià, que va decretar l'obertura de judici oral el juliol de 2011. 

Camps i Costa varen decidir enfrontar-se al judici el 20 de juliol, jornada en què l'expresident valencià va presentar la seva dimissió. Els altres dos acusats varen presentar un escrit de conformitat, pagant la multa per evitar el judici. 



COMENTARIS fletxa taronja

item
#8
27 de gener de 2012, 13.05 h

Això és el que volia dir jo: ¿Algú ha investigat la inclinació política dels membres del jurat?. Amb la quantitat d'habitants valencians que són partidaris del PP no m'estranyaria que gairebé tots els membres del jurat també ho fossin. Això no havia d'haver estat jutjat per un jurat popular. Els professionals ja sabien el resultat per endavant i d'aquesta manera s'han tret de sobre la responsabilitat de fer un judici com Déu mana. Perquè d'haver estat fet per professionals el result... Llegir més


Valora aquest comentari:   votar positiu 6   votar negatiu 0
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#7
jordi fletxa barcelona
27 de gener de 2012, 11.10 h

Però de veritat hau cregut mai en la justicia d'aquest país? Ha, ha, ha,


Valora aquest comentari:   votar positiu 7   votar negatiu 0
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#6 Toni Fernandez
Toni Fernandez fletxa [object Object]
27 de gener de 2012, 10.35 h

#2

Justa la fusta! Com és possible que afers de corrupció política es jutgin per un tribunal popular! Com han triat els membres del tribunal? Són apolítics? Poden ser neutrals?


Valora aquest comentari:   votar positiu 7   votar negatiu 0
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#5
Peubordet fletxa Pixa-roglets
27 de gener de 2012, 09.48 h

Vergonya cavallers, vergonya!!!
Vergonya que fa, veure la cara d'aquests dos poca vergonya, que han viscut com a nous rics a costes de la butxaca del poble. Ells no són més que la punteta de l'iceberg de la corrupció i la merda que amaguen els 20 anys de govern/desgovern pepero al PV. Em bull la sang quan veig a aquest impresentable del Camps conduint el Ferrari pel circuit amb la vaca Rita. Em fa bullir la sang la seua riseta burleta, d'aquell que sap que tot està controlat...cínics, tr... Llegir més


Valora aquest comentari:   votar positiu 9   votar negatiu 0
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#4
27 de gener de 2012, 09.14 h

Han sido declarados no culpables, lo que no tiene nada que ver con inocentes.


Valora aquest comentari:   votar positiu 6   votar negatiu 1
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#3
Santi Vidal fletxa Barcelona
27 de gener de 2012, 07.47 h

Urdangarin, Millet, Blanco, Fabra,... dempeus ovacionen la decisió del jurat.


Valora aquest comentari:   votar positiu 12   votar negatiu 0
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#2
Ciutadà català fletxa Catalunya, proper estat europeu.
26 de gener de 2012, 18.28 h

Dos PPeros, jutjats a PPerolàndia, amb tants votants PPeros i amb un jurat popular? 'Xist!', que diria aquell...


Valora aquest comentari:   votar positiu 19   votar negatiu 0
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#1
Carles fletxa Reus
26 de gener de 2012, 11.54 h

quina vergonya de justícia, més ben dit INjusticia, del país en que malauradament ens toca viure, absolen en aquests dos mafiosos i per altra banda volen inhabilitar a Garzón per haver fet la seva feina, això fa molt de tuf, no vull tenir res a veure amb aquest país, si us plau INDEPENDENCIA JA!, no sé si aguantaré 4 anys, amb poc mes de un més, cada dia llegeixo un pas enrere pel poble català, m'hauré d'exiliar a Andorra...
VISCA CATALUNYA LLIURE ||*||


Valora aquest comentari:   votar positiu 20   votar negatiu 0
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

5 10 20 tots
1


publicitat



COMENTA fletxa taronja

El comentari s'ha enviat correctament. Pots recarregar l'article o anar a la pàgina principal

publicitat






















EDITORIAL fletxa

Del Directe a La República

Després de més d'onze anys d'incansable feina al directe!cat, en aquell llunyà abril de 2007, amb quasi 100.000 entrades registrades i milions de pàgines vistes, ha arribat l'hora de fer un pas ferm i endavant que converteixi ... Llegir-ne més

#xocdetrens fletxa






giny

giny

BLOGS enquestes

Joan Lladonet Joan Lladonet
On abunda més el seny, a Euskadi o al Principat?

logo

v1.00 16 abril 2007
v2.00 16 abril 2008
v3.00 19 febrer 2010

Edita: Associació Cultural Nou País i Catmèdia Global
Desenvolupat per Tirabol

Generalitat de Catalunya

Generalitat de Valenciana

Creative Commons
  • sobre els comentaris
  • Tots els comentaris referents a qualsevol informació apareguda en aquest mitjà digital són únicament i exclusiva responsabilitat de la persona o institució que el realitza, i en cap cas serà responsabilitat del mitjà digital directe!cat.