directe ! a La República. N. 4126. Divendres, 19 d'abril de 2024 18:46 h


directe!cat

facebook twitter RSS in.directe.cat



acn

ACTUALITAT fletxa

publicitat

Societat doble fletxa

La Comissió Europea defensa una normativa comuna sobre l'ús d'escàners corporals

Es presentarà una proposta comunitària si es constata que no afecten 'la salut, la llibertat i els drets humans' dels passatgers

Comentaris 0  
Molt dolent Fluix Interessant Molt bo Excepcional No hi ha cap vot
carregant Carregant

El comissari europeu de Transports, Antonio Tajani, ha defensat aquest dijous a Brussel·les la necessitat d'una normativa europea sobre l'ús d'escàners corporals com a mesura de seguretat als aeroports per evitar actuacions unilaterals dels estats membres. Tajani ha afirmat que la pròxima Comissió podria presentar una proposta que regulés l'ús dels escàners corporals als aeroports, només si es constata que no afecten 'la salut, la llibertat i els drets humans' dels passatgers. Tot i que el Regne Unit i Holanda ja han anunciat que introduiran escàners als seus aeroports, el govern espanyol ha informat que no adoptarà aquesta mesura fins que no hi hagi una norma europea que ho reguli.
escàner corporal aeroport
Comparteix
   

'És millor tenir un reglament europeu enlloc de deixar que cada estat membre decideixi si utilitzar o no els escàners corporals, perquè el risc és que un país decideixi que sí i un altre que no. Crec que és millor tenir un sistema europeu però encara no hi ha cap decisió presa', ha expressat Tajani en roda de premsa a Brussel·les. Tajani ha recordat que l'Executiu comunitari va proposar el 2008 la introducció d'escàners corporals als aeroports com a mesura de seguretat però que va renunciar-hi a causa de les reticències mostrades pel ple del Parlament Europeu, que va considerar que la mesura podria atemptar contra els drets fonamentals dels ciutadans.

Respecte als drets humans, la llibertat i salut dels ciutadans són, doncs, els elements clau en l'avaluació que està duent a terme la CE per decidir si introdueix escàners corporals als aeroports europeus o no. 'No excloc que la propera Comissió pugui presentar alguna resolució sobre els escàners corporals', ha anunciat Tajani, que ha recordat, també, que perquè prosperi una normativa comuna cal l'acord dels estats membre i de l'Eurocambra.

Aquest dijous un grup d'experts en seguretat aèria de la UE s'han reunit per examinar la introducció d'escàners corporals als aeroports i discutir si són necessàries altres mesures de seguretat per prevenir atacs terroristes als avions. A la reunió també hi han estat convidats representants dels Estats Units ja que, com ha expressat Tajani recordant l'intent d'atemptat d'Al-Qaeda el dia de Nadal en un avió que volava d'Amsterdam a Detroit, la CE considera que la seguretat als aeroports és una 'qüestió mundial'.





COMENTARIS fletxa taronja


No hi ha cap comentari


publicitat



COMENTA fletxa taronja

El comentari s'ha enviat correctament. Pots recarregar l'article o anar a la pàgina principal

publicitat






















EDITORIAL fletxa

Del Directe a La República

Després de més d'onze anys d'incansable feina al directe!cat, en aquell llunyà abril de 2007, amb quasi 100.000 entrades registrades i milions de pàgines vistes, ha arribat l'hora de fer un pas ferm i endavant que converteixi ... Llegir-ne més

#xocdetrens fletxa






giny

giny

BLOGS enquestes

Joan Lladonet Joan Lladonet
Implants i implantació de musulmans

logo

v1.00 16 abril 2007
v2.00 16 abril 2008
v3.00 19 febrer 2010

Edita: Associació Cultural Nou País i Catmèdia Global
Desenvolupat per Tirabol

Generalitat de Catalunya

Generalitat de Valenciana

Creative Commons
  • sobre els comentaris
  • Tots els comentaris referents a qualsevol informació apareguda en aquest mitjà digital són únicament i exclusiva responsabilitat de la persona o institució que el realitza, i en cap cas serà responsabilitat del mitjà digital directe!cat.