directe ! a La República. N. 4126. Divendres, 29 de març de 2024 09:44 h


directe!cat

facebook twitter RSS in.directe.cat



acn

ACTUALITAT fletxa

publicitat

Política doble fletxa

El govern valencià aprova de manera urgent un decret per continuar enderrocant el Cabanyal

Consideren que l'aturada dictaminada pel ministeri de Cultura és una 'agressió política'

Comentaris 5  
Molt dolent Fluix Interessant Molt bo Excepcional No hi ha cap vot
carregant Carregant

Res aturarà l'urbanisme atroç impulsat pel PP al País Valencià. Aquesta idea és la que ha volgut transmetre el govern valencià aprovant aquest dijous de manera urgent un decret-llei que permet continuar l'enderrocament de part del barri del Cabanyal de València. La mesura arriba després que el passat dilluns el Ministeri de Cultura espanyol paralitzés les actuacions per considerar-les objecte d''espoli del patrimoni cultural'. El Govern del PP ha informat que el decret declara que l'ampliació de l'avinguda Blasco Ibañez fins el mar no perjudica el conjunt històric de la ciutat, tal com dictamina el ministeri, i assegura que correspon a la Generalitat defensar el patrimoni i determinar quines zones cal protegir i quines no.

Comparteix
   

El ple del Consell valencià ha decidit aquest dijous respondre al Ministeri de Cultura espanyol aprovant un decret-llei pel qual vol assumir 'la tutela' de la protecció del conjunt històric de la ciutat de València, declarat Bé d'Interès Cultural. Amb aquesta norma es fa compatible el Pla Especial de Protecció i Reforma Interior del Cabanyal-Canyamelar (PEPRI) amb la protecció del patrimoni, contradient l'ordre ministerial per la qual aquestes actuacions eren considerades un 'espoli'.

Així ho ha manifestat en una reunió extraordinària avançada a dijous per donar una resposta 'contundent' a 'l'atac massiu i l'agressió política' al País Valencià, tal com ha explicat la portaveu del govern, Paula Sánchez de León, en posterior roda de premsa. Mitjançant aquest decret-llei es vol manifestar que el PEPRI del Cabanyal és 'un instrument eficaç' per a la protecció del patrimoni cultural valencià, recollit en l'article 11 de l'Estatut d'Autonomia valencià.

Sánchez de León ha afegit que el decret té més força que l'ordre ministerial que instava a la paralització de les obres d'ampliació de l'avinguda Blasco Ibañez, objecte de polèmica des de fa més d'una dècada atès que preveuen destruir un bon nombre d'edificis considerats bé d'interès cultural per la pròpia Generalitat Valenciana l'any 1993. Per a la consellera-portaveu, aquest decret permetrà que les obres es continuïn executant tal com s'havia vingut fent fins ara.

Salvem el Cabanyal valora possible resposta a la decisió de la Generalitat

Un dels portaveus de la plataforma Salvem el Cabanyal, Tino Villora, ha assegurat aquest dijous en un xat amb els lectors de Vilaweb que la resposta del govern valencià no correspon a 'cap raonament democràtic i mostra que el govern només sap fer servir unes eines de govern dictatorial'. Aquestes declaracions es feien moments abans de conèixer el decret del govern valencià pel qual s'estableix que el PEPRI del Cabanyal és compatible amb la declaració de Bé d'Interès Cultural.

Al llarg d'aquest vespre, la plataforma cívica Salvem el Cabanyal es reunirà per valorar fins a quin punt aquest decret del govern valencià permet continuar endavant amb les obres al barri marítim de València. La portaveu del moviment, Maribel Domènech, ha qualificat la decisió de la Generalitat Valenciana com 'un atac a l'estat de dret' i ha avançat que la plataforma es reunirà aquest dijous amb els advocats i assessors per determinar quina ha de ser la reacció.





Notícies relacionades

COMENTARIS fletxa taronja

item
#5
Jordi-80 fletxa València
8 de gener de 2010, 16.52 h

Jordi(SC), la cosa al País Valencià està clara. Al PV el PSOE i el PP tenen repartits els seus papers, per a major glòria de l'estat espanyol. El primer és l'estabilitat del seu Estat. Al País Basc i Navarra s'ha demostrat explícitament el pacte PP-PSOE, però al PV és més implícit, encara que més bèstia. Exemple: comparem les campanyes del PSOE a les eleccions valencianes (candidat de baix nivell) amb les de les espanyoles (primer nivell (Mª Teresa F. de la Vega).


Valora aquest comentari:   votar positiu 0   votar negatiu 0
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#4
8 de gener de 2010, 10.41 h

La màfia valenciana, encapçalada pel seu "capo" Camps, ja sabien que els tombarien la proposta. Per això han fotut un gol al ministeri de cultura, ue farà història. El mateix ministeri que ens va fotre un gol a nosaltres, en robant a Catalunya amb nocturnitat l'arxiu Centellas. El "capo" Camps i els seus gangsters, sabent que els tombarien la seva proposta, els putes (poden ser gangsters i corruptes, però no idiotes) ja havien dissenyat prèviament el Pla B per aquesta contingència. I aix... Llegir més


Valora aquest comentari:   votar positiu 0   votar negatiu 0
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#3
Ex votant d'ERC fletxa L'Estartit
8 de gener de 2010, 07.46 h

En Quim és el tipic P$OEmontillista que només diu vagenades creient-se que algú es pren seriosament les seues ximpleries. Els sòcis del PP son el P$OE, és a dir, ell.



Per cert, que agradi o no, la Generalitat valenciana és qui te les competencies en aquest assumpte. O és que només ens creiem les coses quant ens agraden?.


Valora aquest comentari:   votar positiu 0   votar negatiu 0
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#2
Quim fletxa PPCC.
7 de gener de 2010, 23.02 h

Aquests són els socis estratègics de ciu i el veritable partit del cara dura duran.Els regionalistes de segona aquesta vegada ja no es molesten ni en anar a cal notari ni en negar que pactaran amb el pp o amb qui sigui per untar-se´n els dits.


Valora aquest comentari:   votar positiu 0   votar negatiu 0
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#1
Jordi-80 fletxa València
7 de gener de 2010, 20.48 h

El major responsable de la situació dictatorial que es viu al PV i a València és el PSOE. Ells han permés al PP tindre el poder. Ells han potenciat el blaverisme, perquè el País Valencià és qüestió d'Estat, i s'havia d'impedir per totes l'ascens de l'esquerra valencianista.



Quan veig notícies així, més ràbia encara em fan tots els atacs que rep l'esquerra nacional a llocs com el Principat per part de la sociovergència. Patirem però guanyarem.


Valora aquest comentari:   votar positiu 0   votar negatiu 0
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

5 10 20 tots
1


publicitat



COMENTA fletxa taronja

El comentari s'ha enviat correctament. Pots recarregar l'article o anar a la pàgina principal

publicitat






















EDITORIAL fletxa

Del Directe a La República

Després de més d'onze anys d'incansable feina al directe!cat, en aquell llunyà abril de 2007, amb quasi 100.000 entrades registrades i milions de pàgines vistes, ha arribat l'hora de fer un pas ferm i endavant que converteixi ... Llegir-ne més

#xocdetrens fletxa






giny

giny

BLOGS enquestes

Joan Lladonet Joan Lladonet
S’avalua bé? Qui sap avaluar?

logo

v1.00 16 abril 2007
v2.00 16 abril 2008
v3.00 19 febrer 2010

Edita: Associació Cultural Nou País i Catmèdia Global
Desenvolupat per Tirabol

Generalitat de Catalunya

Generalitat de Valenciana

Creative Commons
  • sobre els comentaris
  • Tots els comentaris referents a qualsevol informació apareguda en aquest mitjà digital són únicament i exclusiva responsabilitat de la persona o institució que el realitza, i en cap cas serà responsabilitat del mitjà digital directe!cat.