directe ! a La República. N. 4126. Dijous, 28 de març de 2024 17:16 h


directe!cat

facebook twitter RSS in.directe.cat



acn

ACTUALITAT fletxa

publicitat

Cultura doble fletxa

La CCMA tanca l'any 2011 amb un dèficit de 4,6 milions d'euros, una 'magnífica notícia' segons Enric Marín

El president del Consell de Govern de la CCMA ha recordat que en els darrers quatre anys el pressupost ha caigut en 90 milions d'euros

Comentaris 3  
Molt dolent Fluix Interessant Molt bo Excepcional ( 2 vots )
carregant Carregant

La Corporació Catalana de Mitjans Audiovisuals (CCMA) ha tancat l'any 2011 amb un balanç econòmic negatiu, de 4,6 milions d'euros de dèficit. Pel president del Consell Assessor de la CCMA, Enric Marín,aquesta és una 'magnífica notícia' si es valora en el context viscut des del 2008. Des d'aleshores, la CCMA ha vist reduït el seu pressupost en 90 milions, principalment per la caiguda dels ingressos publicitaris i de l'aportació pública. A més, Marín ha assegurat que aquest dèficit s'hauria eixugat si s'hagués completat la venda d'immobles encara pendent, per valor de 7 milions d'euros.

Comparteix
   


Etiquetes
Enric Marín ha minimitzat el dèficit econòmic que arrossega la CCMA al tancament de l'any 2011, fixat en 4,6 milions d'euros. El president del Consell de Govern de la CCMA ho considera 'una magnífica notícia' i 'un fet excepcional' perquè, recorda, en el període que va dels anys 2008 al 2012, el pressupost ha caigut en 90 milions.

Aquesta xifra resulta de la suma de la caiguda d'ingressos publicitaris en aquest període, de 129 milions a 85, segons Marin, i al mateix temps a la reducció de la subvenció pública que rep Televisió de Catalunya, que s'ha vist retallada en 54 milions. 

Al seu torn, el director general en funcions de la CCMA, Ramon Mateu, ha destacat les 'dificultats' experimentades per 'complir el pressupost' previst pel 2011, amb uns ingressos 11 milions inferiors als previstos. 

En valorar la xifra de dèficit, Mateu ha recordat que la CCMA té pendent (en curs) la venda d'una sèrie d'immobles per valor de 7 milions d'euros. Per això ha expressat que 'si s'hagués culminat' s'hauria eixugat el dèficit actual, i ha previst que això passarà al llarg del 2012. En altres paraules, Mateu ha subratllat que el dèficit de la corporació és un 'dèficit contra uns actius' i no un 'dèficit corrent'. 

D'altra banda, Enric Marin, ha volgut manifestar que malgrat la pèrdua d'ingressos de 90 milions, s'han recuperat 'els lideratges a la televisió i la ràdio i s'ha impulsat el lideratge de les plataformes interactives'. 

Millora sostinguda de l'audiència

Pel que fa a l'evolució de les audiències, s'ha donat a conèixer que el resultat global del grup de canals de TVC el 2011 és d'un 19,3% de quota de pantalla, és a dir, tres dècimes per sobre del 2010. La xifra ha donat peu a Terribas a indicar que 'l'aposta per la tematització -per canals- ha funcionat'. La directora de Televisió de Catalunya ha destacat que Esport 3 ha tingut una gran acollida en els seus primers passos com a canal i que el Canal 33 no ha perdut audiència malgrat haver 'perdut els esports'. 

A més, Terribas ha recordat la importància d'aquest èxit dels canals temàtics, en un moment en què aquests ocupen el 30% de share a la televisió, quan fa només dos anys no arribaven als dos dígits .

Sobre la possibilitat que la crisi acabi passant factura a algun dels canals de TVC amb base a la reforma de la Llei de l'Audiovisual, Marin ha declarat que aquest extrem 's'haurà d'objectivar amb el contracte-programa. Veurem quina és la millor forma per arribar al públic, però som un grup de comunicació i la lluita per l'audiència s'ha d'entendre com a audiències agregades'. Així, doncs, el president del Consell de Govern no ha confirmat ni desmentit que la Televisió de Catalunya pugui perdre canals.

Alerta sobre els "ajustos severs"

Amb la mateixa prudència, Marín ha mostrat el seu temor d'avant del procés d'ajustos que s'està duent a la casa, que ha qualificat de 'severs'. Al seu parer, 'si es continua en aquesta línia estarà en perill el lideratge de la televisió pública' ja que bona part de la desinversió afecta a allò que 'surt en pantalla' (producció i compra de programes, principalment)

Com ha senyalat Terribas en anteriors ocasions, Marín ha abonat la tesi que en el cas de TVC el lideratge 'és fonamental per raons de mercat i lingüístiques'. La capacitat de generar ingressos publicitaris depèn més que mai del lideratge de la cadena, ha recordat Marín, i ha afegit que el mercat televisiu espanyol 'està en un procés de concentració en què la lluita per l'hegemonia serà cada vegada més dura'.



COMENTARIS fletxa taronja

item
#3
29 de gener de 2012, 10.45 h

#2 No s'equivoqui, amic. El pressupost de la corpo ha disminuit els quatre ultims anys, com diu la noticia, o sigui, que no es CIU unicament qui retalla el pressupost, el tripartit tambe ho va fer. En quant a les audiencies, el mateix, son mes o menys semblants el ultims quatre anys. Si de cas, la mitjana d'audiencia el 2011, quan ja governava CIU ha estat una mica menor que anys anteriors. En aquest enllaç hi ha una taula comparativa:

http://ca.wikipedia.org/wiki/TV3

Consti que no necessari... Llegir més


Valora aquest comentari:   votar positiu 1   votar negatiu 0
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#2
Gerard fletxa Munic
28 de gener de 2012, 17.40 h

A veure si ho entenc, a la Terribas la va col·locar el tripartit i des d'aleshores TV3 va anar de mal en pitjor, igual que Catalunya Ràdio, com la resta de la CCMA. Ara, amb CiU (que certament no ho fa tot bé, ni de lluny), els retallen el pressupost, els fan anar orelladrets i recuperen les audiències i els comptes van millor???

Vaja, que uns quants van viure molt i molt bé durant una època, i això pagant tots.

Aquesta Terribas és un dels pocs dinosaures del tripartit que encara qued... Llegir més


Valora aquest comentari:   votar positiu 1   votar negatiu 4
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#1
anna fletxa Barcelona
27 de gener de 2012, 22.35 h

Com és que a Washington hi ha dos corresponsals diferents: un per a Catalunya Ràdio i l'altre per a TV3?
Alerta que no estic en contra de les persones que fan aquesta feina, però això no treu la duplicitat inexplicable i el malbaratament injustificat.


Valora aquest comentari:   votar positiu 3   votar negatiu 1
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

5 10 20 tots
1


publicitat



COMENTA fletxa taronja

El comentari s'ha enviat correctament. Pots recarregar l'article o anar a la pàgina principal

publicitat






















EDITORIAL fletxa

Del Directe a La República

Després de més d'onze anys d'incansable feina al directe!cat, en aquell llunyà abril de 2007, amb quasi 100.000 entrades registrades i milions de pàgines vistes, ha arribat l'hora de fer un pas ferm i endavant que converteixi ... Llegir-ne més

#xocdetrens fletxa






giny

giny

BLOGS enquestes

Joan Lladonet Joan Lladonet
S’avalua bé? Qui sap avaluar?

logo

v1.00 16 abril 2007
v2.00 16 abril 2008
v3.00 19 febrer 2010

Edita: Associació Cultural Nou País i Catmèdia Global
Desenvolupat per Tirabol

Generalitat de Catalunya

Generalitat de Valenciana

Creative Commons
  • sobre els comentaris
  • Tots els comentaris referents a qualsevol informació apareguda en aquest mitjà digital són únicament i exclusiva responsabilitat de la persona o institució que el realitza, i en cap cas serà responsabilitat del mitjà digital directe!cat.