directe ! a La República. N. 4126. Dijous, 25 d'abril de 2024 19:21 h


directe!cat

facebook twitter RSS in.directe.cat



acn

ACTUALITAT fletxa

publicitat

Política doble fletxa

La Llei de 1983 ja permetia la reciprocitat entre TV3 i Canal 9

Pel secretari de Mitjans la Llei de l'Audiovisual no aporta 'res de nou'

Comentaris 5  
Molt dolent Fluix Interessant Molt bo Excepcional ( 1 vot )
carregant Carregant

El secretari de Mitjans de Comunicació, Carles Mundó, ha volgut rebaixar l'eufòria i posar els punts sobre les is arran de l'aprovació de la Llei de l'Audiovisual espanyola. Segons Mundó la nova legislació no aporta 'res de nou' en la reciprocitat de TV3 i Canal 9 perquè la Disposició Addicional setena de la Llei de l'any 1983, reguladora del Tercer Canal de Televisió, ja preveu que les comunitats autònomes puguin establir convenis de col·laboració per permetre l'emissió de programes de televisió autonòmica en l'àmbit geogràfic d'altres, tal com ja fan Catalunya i les Balears. Mundó considera que la Llei de l'Audiovisual 'és una oportunitat perduda' i lamenta que els vots de CiU impedissin situar a Barcelona el Consell Estatal de Mitjans Audiovisuals. De la mateixa manera, també lamenta que no estableixi mecanismes eficients per combatre les emissores pirates de ràdio i televisió.
carles mundó tresserras
Comparteix
   

Mundó ha exemplificat el seu argument amb el conveni de reciprocitat al que ja van arribar fa uns mesos el Govern català i el Balear sense haver de disposar de l'autorització de l'Estat, el que ara 'es ven com gran èxit'.

A més, segons el secretari de Mitjans, CiU va votar contra una esmena per situar Barcelona en el Consell Estatal de Mitjans Audiovisuals i, fins i tot, ha retirat una esmena pròpia en aquest sentit per evitar contradir-se en les votacions. 'Si CiU hi hagués donat suport, l'esmena hauria prosperat perquè també la recolzaven ERC, ICV, PP i altres grups que aconseguien majoria absoluta contra el PSOE', ha sentenciat.

Sense mecanismes per combatre les emissions pirates

Carles Mundó també ha lamentat que la Llei de l'Audiovisual no hagi introduït cap mecanisme nou per combatre les emissores pirates de ràdio i televisió malgrat hi ha més de 200 emissores pirates a Catalunya i prop de 3.000 a l'Estat. 'ERC havia presentat una esmena que tenia el suport de l'Associació Catalana de Ràdio i de l'Associació Espanyola de Ràdios Comercials perquè entenien que plantejava una fórmula eficaç per combatre aquest fenomen', ha apuntat.

Quant als aspectes competencials, el secretari de Mitjans de Comunicació afirma que caldrà veure el redactat definitiu de les esmenes incorporades i transaccionades per analitzar jurídicament on hi ha invasions competencials.




COMENTARIS fletxa taronja

item
#5
10 de gener de 2010, 13.14 h

Rectificació: on diu "censurs" ha de dir "censura" i on diu "Cataluny" ha de dir "Catalunya".


Valora aquest comentari:   votar positiu 0   votar negatiu 0
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#4
10 de gener de 2010, 13.09 h

El conveni de reciprocitat entre els governs del Principat i de les Illes Balears impedeix de veure TV3 sense censurs a les Illes; per exemple: els partits de futbol Cataluny-Argentina i Barcelona-Sevilla varen ser enfosquits i substituïts per pel·lícules.


Valora aquest comentari:   votar positiu 0   votar negatiu 0
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#2
Quim fletxa PPCC.
9 de gener de 2010, 06.52 h

Una altra prova més de que l´independentisme i la independència no és cap ideologia.Tenir un estat propi és una gran necessitat,o tens un estat propi que juga al teu favor o en tens el d´altri que juga en contra teu en tot.NI un sol vot per cap partit que no es declari obertament i sense embuts independentista ja sigui d´esquerres o del que sigui.Ens hi juguem molt.


Valora aquest comentari:   votar positiu 0   votar negatiu 0
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#1
8 de gener de 2010, 20.07 h

Com sempre la gran MENTIDA CONVERGENT, enganyant i manipulant els destins de la nació catalana pel seu propi profit.

Avui amb el PSOE i demà amb el PP o qui calgui. FINS QUANT el ciutadà de Catalunya no es donarà comte de la gran estafa que es CiU i de baixesa de qualsevol ètica política dels dirigents unionistes de CDC i UDC..?? fins quan.?


Valora aquest comentari:   votar positiu 0   votar negatiu 0
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

5 10 20 tots
1


publicitat



COMENTA fletxa taronja

El comentari s'ha enviat correctament. Pots recarregar l'article o anar a la pàgina principal

publicitat






















EDITORIAL fletxa

Del Directe a La República

Després de més d'onze anys d'incansable feina al directe!cat, en aquell llunyà abril de 2007, amb quasi 100.000 entrades registrades i milions de pàgines vistes, ha arribat l'hora de fer un pas ferm i endavant que converteixi ... Llegir-ne més

#xocdetrens fletxa






giny

giny

BLOGS enquestes

Joan Lladonet Joan Lladonet
On abunda més el seny, a Euskadi o al Principat?

logo

v1.00 16 abril 2007
v2.00 16 abril 2008
v3.00 19 febrer 2010

Edita: Associació Cultural Nou País i Catmèdia Global
Desenvolupat per Tirabol

Generalitat de Catalunya

Generalitat de Valenciana

Creative Commons
  • sobre els comentaris
  • Tots els comentaris referents a qualsevol informació apareguda en aquest mitjà digital són únicament i exclusiva responsabilitat de la persona o institució que el realitza, i en cap cas serà responsabilitat del mitjà digital directe!cat.