
La Llei de 1983 ja permetia la reciprocitat entre TV3 i Canal 9
Pel secretari de Mitjans la Llei de l'Audiovisual no aporta 'res de nou'
El secretari de Mitjans de Comunicació, Carles Mundó, ha volgut rebaixar l'eufòria i posar els punts sobre les is arran de l'aprovació de la Llei de l'Audiovisual espanyola. Segons Mundó la nova legislació no aporta 'res de nou' en la reciprocitat de TV3 i Canal 9 perquè la Disposició Addicional setena de la Llei de l'any 1983, reguladora del Tercer Canal de Televisió, ja preveu que les comunitats autònomes puguin establir convenis de col·laboració per permetre l'emissió de programes de televisió autonòmica en l'àmbit geogràfic d'altres, tal com ja fan Catalunya i les Balears. Mundó considera que la Llei de l'Audiovisual 'és una oportunitat perduda' i lamenta que els vots de CiU impedissin situar a Barcelona el Consell Estatal de Mitjans Audiovisuals. De la mateixa manera, també lamenta que no estableixi mecanismes eficients per combatre les emissores pirates de ràdio i televisió.
Mundó ha exemplificat el seu argument amb el conveni de reciprocitat al que ja van arribar fa uns mesos el Govern català i el Balear sense haver de disposar de l'autorització de l'Estat, el que ara 'es ven com gran èxit'.A més, segons el secretari de Mitjans, CiU va votar contra una esmena per situar Barcelona en el Consell Estatal de Mitjans Audiovisuals i, fins i tot, ha retirat una esmena pròpia en aquest sentit per evitar contradir-se en les votacions. 'Si CiU hi hagués donat suport, l'esmena hauria prosperat perquè també la recolzaven ERC, ICV, PP i altres grups que aconseguien majoria absoluta contra el PSOE', ha sentenciat.
Sense mecanismes per combatre les emissions pirates
Carles Mundó també ha lamentat que la Llei de l'Audiovisual no hagi introduït cap mecanisme nou per combatre les emissores pirates de ràdio i televisió malgrat hi ha més de 200 emissores pirates a Catalunya i prop de 3.000 a l'Estat. 'ERC havia presentat una esmena que tenia el suport de l'Associació Catalana de Ràdio i de l'Associació Espanyola de Ràdios Comercials perquè entenien que plantejava una fórmula eficaç per combatre aquest fenomen', ha apuntat.
Quant als aspectes competencials, el secretari de Mitjans de Comunicació afirma que caldrà veure el redactat definitiu de les esmenes incorporades i transaccionades per analitzar jurídicament on hi ha invasions competencials.