directe ! a La República. N. 4126. Dijous, 28 de març de 2024 17:47 h


directe!cat

facebook twitter RSS in.directe.cat



acn

ACTUALITAT fletxa

publicitat

Política doble fletxa

Referèndum d'autodeterminació, condició sine qua non per pactar amb Esquerra

Puigcercós promou una macroconsulta a 140.000 persones per establir les condicions dels acords postelectorals

Comentaris 85  
Molt dolent Fluix Interessant Molt bo Excepcional ( 9 vots )
carregant Carregant

Esquerra ha engegat aquest divendres la precampanya 'Puigcercós 2010, Catalunya decideix' (pdf) que consultarà de forma directa 140.000 persones, a través d'una macroconsulta, quines han de ser les condicions indispensables a l'hora de negociar futurs acords de govern o governabilitat. En l'acte inicial, que ha tingut lloc a la sala Luz de Gas de Barcelona, s'ha lliurat als 700 quadres territorials del partit que actuaran com a compromissaris del presidenciable d'Esquerra, Joan Puigcercós, la documentació de la campanya, on estan recollides les propostes que es sotmeten a consulta.
joan puigcercós
Comparteix
   


Documents relacionats
  • (PDF, 191.08 KB)
Aquests 700 quadres territorials seran els encarregats d'interactuar amb militants, simpatitzants i votants. Així, cadascun d'ells contactarà amb deu militants fent arribar d'aquesta manera les preguntes a 7.000 persones, que alhora, cadascuna d'elles, contactaran amb 20 persones més, estenent així la consulta a un total de 140.000, que podran opinar sobre 21 propostes dividides en cinc blocs i tres àmbits.

Consulta d'independència


El primer àmbit fa referència al dret a decidir i inclou una sola pregunta: Estàs d'acord que la celebració d'una consulta sobre el futur de Catalunya sigui el primer compromís d'Esquerra a la propera legislatura? D'aquesta manera Puigcercós posa com a reivindicació principal de la seva campanya al Parlament de Catalunya la necessitat de celebrar un referèndum d'autodeterminació a nivell nacional, tal com va expressar en la seva proclamació com a candidat a Núria, on va condicionar qualsevol pacte de Govern al suport a una consulta oficial per tal que els catalans pugui exercir el dret a decidir el seu futur.

Propostes polítiques


El segon àmbit de la macroconsulta de Puigcercós tracta les mesures que haurà d'aplicar el Govern de la Generalitat i demana als participants que prioritzin sobre un total de 16 propostes agrupades en quatre blocs, quins han de ser els compromisos d'Esquerra per a la propera legislatura:

- Bloc 1. Un país modern i competitiu: respostes a la crisi. Amb mesures com la creació d'un sistema financer públic català per suplir les dificultats de crèdit a empreses, autònoms i famílies.
- Bloc 2. El debat de les esquerres: polítiques socials. Aquest bloc inclou propostes com garantir l'acollida de la immigració basada en el coneixement del país, la llengua, la cultura i l'accés digne al treball.
- Bloc 3. un país connectat en xarxa: territori i infraestructures. Amb mesures com la revolució verda: reducció del consum energètic, augment de la producció d'energies renovables fins que siguin un 25% del total de la producció energètica l'any 2015 i democratització de la producció d'energia.
- Bloc 4. Identitat i republicanisme. Amb preguntes com la reforma de l'estructura del govern per reduir els alts càrrecs i reforma a fons de la funció pública per avaluar el treball dels funcionaris.

Concert econòmic i d'altres reivindicacions a l'Estat


El tercer àmbit fa referència a les reivindicacions davant el govern de l'Estat i inclou mesures com reclamar el Concert Econòmic quan s'acabi el model de finançament vigent; la coherència de vot a Madrid, exigir als partits catalans que defensin al Congrés el mateix que voten al Parlament; i el control català dels aeroports catalans, traspàs de la xarxa de trens regionals, connexió Barcelona-Alacant en tren d'alta velocitat i aprovació al Congrés del Fons de Rescat de Peatges per finançar-ne la progressiva desaparició.

Durant la seva intervenció en l'acte d'inici de la precampanya, Joan Puigcercós ha assegurat que 'en la propera legislatura tenim una cita amb la democràcia. Catalunya ha de ser consultada sobre quin vol que sigui el seu futur. Sense apriorismes per cap banda; sense renúncies per part de ningú; sense prohibicions antidemocràtiques'.

'Tothom té dret a defensar el seu projecte: autonomistes, federalistes... però també els independentistes', ha subratllat, 'qui avisa no és traïdor. Aquesta volem que sigui una condició sine qua non. Qui vulgui alguna cosa d’Esquerra, ja sap el que vol Esquerra'.

Cal assumir la plenitud nacional

El president d'Esquerra ha apuntat que 'és el nostre deure empènyer el nostre país cap endavant', 'superada l’etapa autonomista, Catalunya ha d’assolir la seva plenitud nacional'. 'Toca traçar una via de sortida a l’atzucac autonòmic', ha afirmat, 'independentment de sentències del Tribunal Constitucional.  'L’anhel de nous horitzons nacionals és majoritari a casa nostra', ha assegurat. En aquest sentit, el candidat independentista ha afirmat que 'a la independència hem d’arribar-hi, però hem d’arribar-hi tots, com un sol poble' i ha afegit que 'després de sis anys de govern amb el PSC, i justament per això, hi estem més a prop'.





Notícies relacionades

COMENTARIS fletxa taronja

item
#85
Ex votant d'ERC fletxa L'Estartit
11 de gener de 2010, 10.30 h

Reagrupat, amb els del tripartit P$OEmontillsta, no hi ha dialec possible, l'ùnica opció és combatre'ls amb totes les armes disponibles per treure'ls del damunt de la Nació catalana avants no sigui massa tard. Son el càncer que está destruïnt Catalunya.



I ara, que estan desesperats de veure que els seu paradis terenal s'está esfonsant, son encara més rabiosos.


Valora aquest comentari:   votar positiu 0   votar negatiu 0
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#84
Jordi-80 fletxa València
11 de gener de 2010, 01.40 h

Convergent, vull dir, reagrupat, jo mai no he dit "amb aquest independentista no pq és de dretes" pq mai no me n'he trobat cap al PV. Segon, el primer a dir quin model d'aliances i país vol és el teu mesies, i amb bona part de l'esquerra no vol res. Com si el PSAN no s'haguera deixat la pell quan ningú era independentista ací. Tercer, missatge teu #75 dius a Miquel que per a ell és més important ser d'esquerres que els PPCC. Que un de ReaCiUpament parle de PPCC té collons.


Valora aquest comentari:   votar positiu 0   votar negatiu 0
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#83
un reagrupat fletxa barcelona
11 de gener de 2010, 01.14 h

Jordi, he llegit el post 81, t'ho dic ben clar, estàs flipat. Prou. És inútil escriure't. Que tinguis una bon vida i adeu-siau


Valora aquest comentari:   votar positiu 0   votar negatiu 0
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#82
un reagrupat fletxa barcelona
11 de gener de 2010, 01.11 h

Quim, de tu passo perquè d'entrada afirmes coses sobre mi que no saps. Jordi, sobre enfrontar esquerra amb independència: no ens entendrem mai, si sou vosaltres que prioritzeu esquerra (entenguis la ideologia i el partit alhora) abans que independència! A mi TANT SE'M FOT si la independència és d'esquerra o de dreta, el que m'importa és la independència! Sou VOSALTRES que marqueu distàncies ("ui no, aquest no que ens diuen que és de dretes!") entre els independentistes i més quan prens... Llegir més


Valora aquest comentari:   votar positiu 0   votar negatiu 0
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#81
Jordi-80 fletxa València
11 de gener de 2010, 00.57 h

Els reagrupats i els convergents acaben tenint el mateix discurs i el mateix enemic, ERC. Tenen la mateixa visió social de país i la mateixa visió regionalista del seu abast territorial. Carretero està més a la dreta que Nebrera, i primen per damunt el seu sistema sociopolític neoliberal abans que qualsevol independència nacional. I acaben amb l'"estalinista" a la boca. No serà que li guarden un odi en el subconscient per haver derrotat a qui va derrotar a la II GM?


Valora aquest comentari:   votar positiu 0   votar negatiu 0
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#80
Jordi-80 fletxa València
11 de gener de 2010, 00.46 h

El reagrupat és un cínic de campionat. Intenta enfrontar esquerra i independència, quan els que han lluitat per la independència han sigut quasi sempre d'esquerres. I a sobre dóna lliçons a ERC sobre els Països Catalans quan veiem la implantació i acció d'uns i altres. Es pot ser més cínic, hipòcrita i manipulador? Compte amb aquestes plataformes al servei de CiU, intenten disparar a ERC per escenificacions de cara a la galeria: suport o no a una ILP dominguera, afer de la bandera, e... Llegir més


Valora aquest comentari:   votar positiu 0   votar negatiu 0
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#79
Quim fletxa PPCC.
11 de gener de 2010, 00.19 h

Ah,Fals reagrupat, el Puigcercós no va aguantar gaire sense la bandera espanyola per imperatiu legal,no oblidem que la minigeneralitat actual és a efectes legals una institució de l´estat espanyol.En tot cas 24 hores són moltes més de les que han aguantat els de ciu duran anys i panys amb totes les seves majories absolutes i que mai s´han molestat en intentar-ho.O no?.


Valora aquest comentari:   votar positiu 0   votar negatiu 0
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#78
Quim fletxa PPCC.
11 de gener de 2010, 00.06 h

Un altre que diu que és un Reagrupat amb una flaire de convergent i unionista que tomba .Els regionalistes disfressats esteu desitjosos de que recolcin ciu i els de Reagrupament si de veritat són independentistes això no s´ho poden permetre.Quin sentit tindria que el Carretero fes de Reagrupament un SATÈL.LIT dels regionalistes i com ho justificaria després de tot el que ha dit.Jo estic desitjos que Reagrupament obtingui un bon resultat ja que són independentistes i no es presenten per es... Llegir més


Valora aquest comentari:   votar positiu 0   votar negatiu 0
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#77
un reagrupat fletxa barcelona
10 de gener de 2010, 20.59 h

Una última reflexió: em costa molt de creure que en Puigcercòs realment plantegi com a condició de governar un referèndum d'autodeterminació quan ell mateix no va ser capaç d'aguantar més de 24 hores la conselleria de governació sense la bandera espanyola. O bé potser és que ho tenen tot planificat, i ja saben que baixaràn tants escons que ja no tindràn "la clau" per governar.


Valora aquest comentari:   votar positiu 0   votar negatiu 0
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#76
10 de gener de 2010, 16.41 h

Ostia tu! Quant de socialista ressentit difressat de "esquerra". Això demostra que Reagrupament l'ha encertat de ple. Recordem que ningú dóna patades a un gos que encara no ha nascut. Per alguna cosa deu ser que els de "esquerra" són la aposta de la caverna stalinista mediàtica ejpañola i els socis estratègics del PSOE. OI "Sr" Zaragoza?. Endavant Reagrupament, aquest és el camí.


Valora aquest comentari:   votar positiu 0   votar negatiu 0
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

5 10 20 tots


publicitat



COMENTA fletxa taronja

El comentari s'ha enviat correctament. Pots recarregar l'article o anar a la pàgina principal

publicitat






















EDITORIAL fletxa

Del Directe a La República

Després de més d'onze anys d'incansable feina al directe!cat, en aquell llunyà abril de 2007, amb quasi 100.000 entrades registrades i milions de pàgines vistes, ha arribat l'hora de fer un pas ferm i endavant que converteixi ... Llegir-ne més

#xocdetrens fletxa






giny

giny

BLOGS enquestes

Joan Lladonet Joan Lladonet
S’avalua bé? Qui sap avaluar?

logo

v1.00 16 abril 2007
v2.00 16 abril 2008
v3.00 19 febrer 2010

Edita: Associació Cultural Nou País i Catmèdia Global
Desenvolupat per Tirabol

Generalitat de Catalunya

Generalitat de Valenciana

Creative Commons
  • sobre els comentaris
  • Tots els comentaris referents a qualsevol informació apareguda en aquest mitjà digital són únicament i exclusiva responsabilitat de la persona o institució que el realitza, i en cap cas serà responsabilitat del mitjà digital directe!cat.