directe ! a La República. N. 4126. Divendres, 29 de març de 2024 01:38 h


directe!cat

facebook twitter RSS in.directe.cat



acn

ACTUALITAT fletxa

publicitat

Cultura doble fletxa

Lluís Llach: 'Si el 2007 quan em vaig retirar m'haguessin dit que escriuria, m'hagués posat a riure'

El cantautor publica la seva primera novel·la, 'Memòria d'uns ulls pintats', que serà a les llibreries el 2 de febrer

Comentaris 3  
Molt dolent Fluix Interessant Molt bo Excepcional ( 2 vots )
carregant Carregant

'Si el 2007 quan em vaig retirar m'haguessin dit que escriuria, m'hagués posat a riure'. Així ha explicat el cantautor Lluís Llach (Girona, 1948) el seu debut literari amb la novel·la 'Memòria dels ulls pintats' (Empúries), que serà a les llibreries el 2 de febrer. Ambientada a la Barceloneta, narra la història de quatre joves, dos nois i dues noies nascuts el 1920, que, havent crescut en l'ambient de la República, veure truncades les seves il·lusions i esperances amb la Guerra Civil. Per a l'autor, la novel·la és un 'llibre d'amor' a tota la gent que va viure aquesta època. 'Per sort, a la meva vida hi intervenen molts atzars, potser sóc una persona que els convido a entrar', ha afirmat.
Lluís Llach ha publicat la seva primera novel·la, 'Memòria d'uns ulls pintats' © ACN
Lluís Llach ha publicat la seva primera novel·la, 'Memòria d'uns ulls pintats' © ACN

Comparteix
   


Etiquetes
A la primavera del 2007, Lluís Llach va tancar 40 anys de carrera amb tres concerts a Verges. Poc es pensava, llavors, que uns anys després publicaria la seva primera novel·la, 'Memòria d'uns ulls pintats'. 'Si el 2007 quan em vaig retirar m'haguessin dit que escriuria, m'hagués posat a riure', ha dit l'autor en una entrevista a l'Editorial Empúries. Tot i que la novel·la ja serà a les llibreries el 2 de febrer, Llach no ha volgut promocionar el llibre en els mitjans de comunicació.

Quan era adolescent llegia molt, però 'amb la professionalització del cantar, quan tenia estones enlloc de llegir escoltava música, feia producció...'. 'De cop al 2007, vaig tenir el plaer de retrobar-me amb la lectura, em va venir la passió per llegir, tot lo altre és atzar', ha afirmat l'autor. 'Per sort, a la meva vida hi intervenen molts atzars, potser sóc una persona que els convido a entrar'.

'Un dia comences a escriure i de cop a volta t'entren ganes d'explicar coses, vaig començar així, sense adonar-me'n', ha dit Llach. 'Quan has explicat el que, ve l'experiència d'intentar refinar el com i això ha estat un provés meravellós'. Tot això li ha arribat 'd'una manera totalment inesperada', ha assegurat l'autor, 'amb una història que no tenia al cap i que és totalment fictícia'.

A 'Memòria dels ulls pintats' Llach hi narra la història de quatre joves, dos nois i dues noies nascuts el 1920, que creixen a la Barceloneta, en un ambient humil i llibertari que s'eixampla amb la proclamació de la República. Les il·lusions i les esperances, però, es veuen truncades amb la Guerra Civil i es veuen afectades, d'una manera especialment tràgica, la relació d'amor i d'amistat entre els dos nois, Germinal i David.

'Sóc una persona de la postguerra i per tant la meva vida, educació i aprenentatge han estat sempre en contacte amb gent que va viure la Guerra Civil i, encara que de lluny, la Segona Guerra Mundial, uns esdeveniments i uns desgavells molt forts', ha explicat. 'A mesura que passaven els anys, m'adonava que la gent que m'havia precedit havia viscut unes situacions espantoses, riquíssimes i apocalíptiques alhora', ha explicat, referint-se als seus anys a París. 'És un llibre d'amor a aquesta gent', ha conclòs.




COMENTARIS fletxa taronja

item
#3
atlasac fletxa Vila-real
30 de gener de 2012, 10.36 h

I..... com veus.....jo no puc parar de publicar.........
Però que espereu d´una societat AUTOMATITZADA-IDIOTITZADA-ABORREGADA....mireu que encara VOTEN ALS QUE ELS HAN FOTUT-FOTEN i FOTRAN.....DIUEN SIIIIII ESTEM CONTENTS QUE ENS AIXGUIN FOTUT! QUE ENS FOTEN!! I ENS FOTRAN!!! OLE, OLE VIVA LA MEMORIA DE FRANCO VIVA!!!!! I LO CONTENTS QUE ESTAN QUE ELS CASTELLANS ENS AIXGUIN FOTUT ENS FOTEN I ENS FOTRAN HO DIUEN HO DIUEN, GRACIES AL MEU VOT, NO HA SIGUT POSSIBLE LA - I N D E P E N D E N C I A... Llegir més


Valora aquest comentari:   votar positiu 1   votar negatiu 1
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#2
Joan fletxa Palamós
29 de gener de 2012, 19.23 h

Endavant Lluis ! Sé que mai has perdut l'esperit de quan formavem part de Nacionalistes d'Esquerra. Envejo la teva entrega a la causa nacional.


Valora aquest comentari:   votar positiu 5   votar negatiu 0
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#1
gironí fletxa GIRONA
29 de gener de 2012, 11.31 h

Molta força, sort i esperança, Lluís el Gran. Gràcies per ser dels nostres.


Valora aquest comentari:   votar positiu 6   votar negatiu 0
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

5 10 20 tots
1


publicitat



COMENTA fletxa taronja

El comentari s'ha enviat correctament. Pots recarregar l'article o anar a la pàgina principal

publicitat






















EDITORIAL fletxa

Del Directe a La República

Després de més d'onze anys d'incansable feina al directe!cat, en aquell llunyà abril de 2007, amb quasi 100.000 entrades registrades i milions de pàgines vistes, ha arribat l'hora de fer un pas ferm i endavant que converteixi ... Llegir-ne més

#xocdetrens fletxa






giny

giny

BLOGS enquestes

Joan Lladonet Joan Lladonet
S’avalua bé? Qui sap avaluar?

logo

v1.00 16 abril 2007
v2.00 16 abril 2008
v3.00 19 febrer 2010

Edita: Associació Cultural Nou País i Catmèdia Global
Desenvolupat per Tirabol

Generalitat de Catalunya

Generalitat de Valenciana

Creative Commons
  • sobre els comentaris
  • Tots els comentaris referents a qualsevol informació apareguda en aquest mitjà digital són únicament i exclusiva responsabilitat de la persona o institució que el realitza, i en cap cas serà responsabilitat del mitjà digital directe!cat.