directe ! a La República. N. 4126. Dijous, 28 de març de 2024 14:47 h


directe!cat

facebook twitter RSS in.directe.cat



acn

ACTUALITAT fletxa

publicitat

Cultura doble fletxa

Mascarell: 'El principal petroli i matèria primera de Catalunya és la cultura'

El conseller de Cultura ha assistit a la celebració del primer aniversari de la inauguració del Castell de Montsoriu

Comentaris 4  
Molt dolent Fluix Interessant Molt bo Excepcional ( 3 vots )
carregant Carregant

El conseller de Cultura, Ferran Mascarell, ha destacat que 'el principal petroli i matèria primera' del territori català és la cultura i, per això, ha expressat que la Generalitat continuarà donant suport al patrimoni català tot i les retallades i la disminució en el pressupost del Departament de Cultura per al 2012. El conseller ha fet aquestes declaracions durant la celebració del primer aniversari de la inauguració al públic del Castell de Montsoriu on ha subratllat que la fortalesa és un exemple del que ha de fer el país perquè 'no hi ha present viu si el passat és mort', ha assegurat. Durant el seu primer any d'obertura, la fortalesa ha rebut 9.000 visitants

Comparteix
   

El castell de Montsoriu és la fortalesa gòtica més gran de Catalunya situada a 650 metres d'altitud dins el terme municipal d'Arbúcies. Aquest diumenge es celebrava exactament l'aniversari del primer any d'obertura al públic. En aquest temps, 9.000 persones han pogut visitar part de la fortalesa - durant els caps de setmana i dies festius- que des de fa 20 anys es troba en procés de reconstrucció.

En total, des del 1999 i fins ara, s'han invertit 1.925.000 euros per rehabilitar aquest castell, antigament seu militar del vescomte de Cabrera. En aquest primer any, s'ha rehabilitat el cos de guàrdia de la fortalesa, s'ha consolidat la sala nord del recinte sobirà i s'han millorat els accessos al pati d'armes del recinte sobirà.

No obstant això, el president del Patronal del castell de Montsoriu, Joan Garriga, ha destacat que "encara fa falta suport i inversions" per retocar les senyalitzacions, millorar el camí d'accés al recinte, crear una oficina d'atenció i assegurar les màximes condicions de seguretat i viabilitat per a tots els visitants. D'aquesta manera, segons Garriga, s'aconseguiria potenciar "un element històric clau per a la comarca de la Selva" convertint-se "encara més" en un referent cultural i pol d'atracció "dinamitzador" de la zona. Per aquest motiu, des del Patronat i també des de la Diputació de Girona, han demanat a la Generalitat que continuï ajudant a mantenir i millorar el patrimoni del territori.



COMENTARIS fletxa taronja

item
#4
30 de gener de 2012, 13.20 h

La gent d'arbúcies i comarca, està fent un gran esforç en la rehabilitació d'aquest castell, tenir-lo en condicions és una eina de dinamització no tant sols del patrimoni cultural i historic de la nostra NACIÖ, sinó també de l'economia local, ja que el turisme intern com l'extern en poden gaudir. Els britanics, tenen molta cura dels seus castells i d'altres elements, nosaltres hem de seguir en aquesta línia, malgrat que les condicions econòmiques actuals no acompanyin.


Valora aquest comentari:   votar positiu 0   votar negatiu 0
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#3
30 de gener de 2012, 11.12 h

MISÈRIA


Valora aquest comentari:   votar positiu 2   votar negatiu 1
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#2
atlasac fletxa Vila-real
30 de gener de 2012, 10.32 h

AQUESTA ES LA CULTURA QUE TENEN....
Però que espereu d´una societat AUTOMATITZADA-IDIOTITZADA-ABORREGADA....mireu que encara VOTEN ALS QUE ELS HAN FOTUT-FOTEN i FOTRAN.....DIUEN SIIIIII ESTEM CONTENTS QUE ENS AIXGUIN FOTUT! QUE ENS FOTEN!! I ENS FOTRAN!!! OLE, OLE VIVA LA MEMORIA DE FRANCO VIVA!!!!! I LO CONTENTS QUE ESTAN QUE ELS CASTELLANS ENS AIXGUIN FOTUT ENS FOTEN I ENS FOTRAN HO DIUEN HO DIUEN, GRACIES AL MEU VOT, NO HA SIGUT POSSIBLE LA - I N D E P E N D E N C I A - EL SENYOR ESTA REC... Llegir més


Valora aquest comentari:   votar positiu 3   votar negatiu 1
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#1
30 de gener de 2012, 10.32 h

" El principal petroli i materia prima de Catalunya es la cultura " Si senyor, aquesta és una gran frase de Mascarell, amb la que hi estic totalment d'acord. La cultura catalana és el principal temor de Espanya, saben que contra aixó rés poden fer. Hi han elements, la violència per exemple, contra la que els espanyols poden lluitar i vencer, però rés a fer contra la nostra cultura.


Valora aquest comentari:   votar positiu 8   votar negatiu 0
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

5 10 20 tots
1


publicitat



COMENTA fletxa taronja

El comentari s'ha enviat correctament. Pots recarregar l'article o anar a la pàgina principal

publicitat






















EDITORIAL fletxa

Del Directe a La República

Després de més d'onze anys d'incansable feina al directe!cat, en aquell llunyà abril de 2007, amb quasi 100.000 entrades registrades i milions de pàgines vistes, ha arribat l'hora de fer un pas ferm i endavant que converteixi ... Llegir-ne més

#xocdetrens fletxa






giny

giny

BLOGS enquestes

Joan Lladonet Joan Lladonet
S’avalua bé? Qui sap avaluar?

logo

v1.00 16 abril 2007
v2.00 16 abril 2008
v3.00 19 febrer 2010

Edita: Associació Cultural Nou País i Catmèdia Global
Desenvolupat per Tirabol

Generalitat de Catalunya

Generalitat de Valenciana

Creative Commons
  • sobre els comentaris
  • Tots els comentaris referents a qualsevol informació apareguda en aquest mitjà digital són únicament i exclusiva responsabilitat de la persona o institució que el realitza, i en cap cas serà responsabilitat del mitjà digital directe!cat.