directe ! a La República. N. 4126. Divendres, 26 d'abril de 2024 11:51 h


directe!cat

facebook twitter RSS in.directe.cat



acn

ACTUALITAT fletxa

publicitat

Societat doble fletxa

Un 19,80% de la població de Catalunya està en risc de pobresa, segons indicadors europeus

És la tercera comunitat on més ha crescut el percentatge de gent pobre entre el 2009 i el 2010

Comentaris 2  
Molt dolent Fluix Interessant Molt bo Excepcional ( 2 vots )
carregant Carregant

Un 19,80% de la població de Catalunya està en risc de pobresa i exclusió social segons l'indicador AROPE de la Unió Europea (UE). Així ho indica un estudi elaborat per la Xarxa de Lluita contra la Pobresa i l'Exclusió Social. L'informe revela també que Catalunya és la tercera comunitat on més creix el percentatge de gent en risc d'exclusió, ja que augmenta un 3,30% passant del 16,50% el 2009 al 19,80% el 2010. En xifres absolutes 1.430.587 persones viuen en risc de pobresa i exclusió social a Catalunya. A nivell estatal, la dada encara és pitjor, i se situa en el 25,50%.

Comparteix
   


Etiquetes
Per davant de Catalunya se situen el País Valencià, amb un creixement del 4,20% en un any, i Múrcia, on el creixement és del 3,60%. Malgrat tot, Catalunya està molt per sota d'altres comunitats com Extremadura, on el percentatge de persones en risc de pobresa és del 41,50%, Ceuta (37,7%), Melilla (37,3%), Múrcia (36,1%) o Andalusia (35,9%). A nivell estatal, un total de 11.666.827 persones viuen en risc de pobresa i exclusió social.

L'indicador AROPE té en compte tres aspectes per considerar que una persona està en risc. En primer lloc, que una llar tingui una renda inferior al 60% de la renda mitjana equivalent; en segon lloc, que una llar no compleixi quatre dels nou ítems seleccionats entre els quals està pagar un lloguer, afrontar despeses imprevistes o menjar carn o peix almenys tres cops per setmana, entre d'altres; en tercer i últim lloc, que una llar tingui una intensitat baixa de treball, perquè tingui gent en edat de treballar però no ho estigui fent.

En el cas de Catalunya l'aspecte que té més pes és el primer, ja que del gairebé 20% en risc de pobresa segons l'indicador AROPE, el 15,30% viu sota el llindar de la pobresa, el 3,70% no pot complir quatre dels nou ítems i el 6,20% té un nivell de baixa intensitat de treball. La suma de tots ells és superior a l'indicador total perquè hi ha persones que s'inclouen a més d'un dels ítems. L'estudi explica que la diferència entre comunitats és notable, ja que en cadascuna té més pes un dels aspectes.




COMENTARIS fletxa taronja

item
#2
Joan fletxa Palamós
30 de gener de 2012, 18.36 h

Mentres, Madrid ENS ROBA, i el govern diu Ave Maria Puríssima. Jo pregunto, on són el 42% d'aturats juvenils ? I la resta ? És veritat que tenim un atur del 21%. La veritat es que no ho entenc. Tenim tot el dret a protestar fermament per les retallades però ens oblidem que la nostra misèria és causada pel robatori a que ens tenen sotmesos els asquerosos veins. . Jo crec que les protestes haurian de ser radicals, doncs el problema és gravíssim, haurian d'anar en aquest sentit. Per desgr... Llegir més


Valora aquest comentari:   votar positiu 3   votar negatiu 0
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#1
Tomppa fletxa Sabadell
30 de gener de 2012, 18.21 h

Pensava que andalusos i múrcians són la gent que crear més riquesa, sempre diuen que sense ells Catalunya estaria a ruïna ?


Valora aquest comentari:   votar positiu 5   votar negatiu 0
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

5 10 20 tots
1


publicitat



COMENTA fletxa taronja

El comentari s'ha enviat correctament. Pots recarregar l'article o anar a la pàgina principal

publicitat






















EDITORIAL fletxa

Del Directe a La República

Després de més d'onze anys d'incansable feina al directe!cat, en aquell llunyà abril de 2007, amb quasi 100.000 entrades registrades i milions de pàgines vistes, ha arribat l'hora de fer un pas ferm i endavant que converteixi ... Llegir-ne més

#xocdetrens fletxa






giny

giny

BLOGS enquestes

Joan Lladonet Joan Lladonet
On abunda més el seny, a Euskadi o al Principat?

logo

v1.00 16 abril 2007
v2.00 16 abril 2008
v3.00 19 febrer 2010

Edita: Associació Cultural Nou País i Catmèdia Global
Desenvolupat per Tirabol

Generalitat de Catalunya

Generalitat de Valenciana

Creative Commons
  • sobre els comentaris
  • Tots els comentaris referents a qualsevol informació apareguda en aquest mitjà digital són únicament i exclusiva responsabilitat de la persona o institució que el realitza, i en cap cas serà responsabilitat del mitjà digital directe!cat.