directe ! a La República. N. 4126. Dissabte, 20 d'abril de 2024 07:56 h


directe!cat

facebook twitter RSS in.directe.cat



acn

ACTUALITAT fletxa

publicitat

Política doble fletxa

CiU reclama explicacions a Montilla per haver 'enganyat' amb l'incendi d'Horta de Sant Joan

Després de la detenció de dues persones per haver provocat l'incendi

Comentaris 4  
Molt dolent Fluix Interessant Molt bo Excepcional No hi ha cap vot
carregant Carregant

El president de CiU, Artur Mas, ha acusat aquest diumenge el Govern de la Generalitat d'haver 'enganyat al Parlament i a la ciutadania' en la gestió de l'incendi d'Horta de Sant Joan del passat mes de juliol, on van morir cinc bombers. L'acusació de Mas arriba després de la detenció de dues persones com a presumptes autors de l'incendi, quan al juliol el Govern va afirmar que la causa va ser un llamp. Mas ha instat el president de la Generalitat, José Montilla, a 'donar la cara' i donar explicacions al Parlament. El cap de l'oposició ha demanat a Montilla que depuri responsabilitats. 'Si Montilla fes el que toca fer, ell mateix les posaria a sobre de la taula', ha dit.
josé montilla, president, joan saura
Comparteix
   

En declaracions abans de participar als Tres Tombs del barri barceloní de Sant Andreu, Mas ha remarcat que 'els alcaldes i l'oposició tenien raó' i que el Govern 'un cop més va enganyar al Parlament i a la ciutadania'. 'Van donar per fet que tot allò, i ho van proclamar, va ser per un llamp', ha recordat, 'es van cobrir i es van protegir com a tripartit amb la idea de continuar al preu de fos, no donar mai la cara ni les explicacions que calen'. Mas ha recordat que aquest incendi va ser 'tràgic' per la mort de cinc bombers.

Ara, un cop hi ha dues persones detingudes com a presumptes autors de l'incendi, Mas ha demanat a Montilla que 'doni la cara', tot recordant que el president 'va cobrir les espatlles i les explicacions' que en el seu moment va donar el conseller de Medi Ambient i Habitatge, Francesc Baltasar, atribuint a un llamp la causa de l'incendi a partir d'un informe dels Agents Rurals.

'Ara ja s'ha demostrat que això no es pot quedar com pretenien, tapar-ho tot com fos, mirar cap a un altre costat i que semblés que tot això era simplement perquè des del cel hi havia males condicions', ha afegit, ja que 'resulta que hi havia una sèrie de negligències i ara s'ha de posar sobre la taula amb totes les conseqüències'.

Mas ha remarcat que 'malauradament el temps els ha donat la raó' i ha assegurat que demanaran explicacions al Govern i reclamaran que aquest depuri responsabilitats. 'No hauríem de demanar responsabilitats', ha afegit, perquè 'si el president Montilla fes el que toca fer, ell mateix les posaria a sobre de la taula'. 'Això sí', ha afegit, 'després d'escoltar i arribar fins al final de la qüestió'.

El president de CiU creu que ara es dóna 'l'ocasió d'arribar més enllà' i esbrinar 'a fons què va passar'. Després, 'sense tapar res per part del Govern, caldrà demanar les responsabilitats que calguin'.




Notícies relacionades

COMENTARIS fletxa taronja

item
#4
11 de gener de 2010, 16.22 h

CiU que no pida explicaciones, durante los largos 23 años, del OASIS CATALAN o PUJOLANDIA, cometieron toda clase de irregulridades, en muy distintas ramas, que todos sabemos, Maragall les hecho en cara el 3%, nadie se a justificado, ningún partido a llegado al fondo, se tapan todos tienen MARRO, si algún diputado-da es responsable se va. O no.


Valora aquest comentari:   votar positiu 0   votar negatiu 0
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#3
Ex votant d'ERC fletxa L'Estartit
11 de gener de 2010, 11.10 h

A mida que vagin passant les hores i es vagi coneixent la veritat, a algún energumen li pesará haver escrit segons quin comentari a aquesta noticia.



Escoltar primer al mindundi de'n Boada a RAC-1 i a continuació a l'alcalde d'Horta de St. Joan, ha sigut molt alliçonador. Fins i tot un fidel P$OEmontillista de primera hora com en Bolaño, contertuliá del programa els dilluns, ha cambiat el seu discurs.



Avui has estat magnific, Basté.


Valora aquest comentari:   votar positiu 0   votar negatiu 0
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#2
Ex votant d'ERC fletxa L'Estartit
11 de gener de 2010, 08.10 h

Ja passa que els mentiders compulsius menteixin.


Valora aquest comentari:   votar positiu 0   votar negatiu 0
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#1
Quim fletxa PPCC.
10 de gener de 2010, 19.18 h

Es pot ser més miserable i fill de sa mare(per no dir altra cosa) que el venestatuts del más?,com pot especular amb un tema on hi ha hagut morts i mirar de treure´n profit polític?.Això demostra la baixesa moral del venestatuts i d´aquesta merda de partit de regionalistes.Han estat les investigacions dels mossos la que apunten a aquesta nova possibilitat i encara que hi ha detinguts no hi res segur.Car el mas es pensa que tots són de la seva condició.Quin fàstic!.


Valora aquest comentari:   votar positiu 0   votar negatiu 0
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

5 10 20 tots
1


publicitat



COMENTA fletxa taronja

El comentari s'ha enviat correctament. Pots recarregar l'article o anar a la pàgina principal

publicitat






















EDITORIAL fletxa

Del Directe a La República

Després de més d'onze anys d'incansable feina al directe!cat, en aquell llunyà abril de 2007, amb quasi 100.000 entrades registrades i milions de pàgines vistes, ha arribat l'hora de fer un pas ferm i endavant que converteixi ... Llegir-ne més

#xocdetrens fletxa






giny

giny

BLOGS enquestes

Joan Lladonet Joan Lladonet
Implants i implantació de musulmans

logo

v1.00 16 abril 2007
v2.00 16 abril 2008
v3.00 19 febrer 2010

Edita: Associació Cultural Nou País i Catmèdia Global
Desenvolupat per Tirabol

Generalitat de Catalunya

Generalitat de Valenciana

Creative Commons
  • sobre els comentaris
  • Tots els comentaris referents a qualsevol informació apareguda en aquest mitjà digital són únicament i exclusiva responsabilitat de la persona o institució que el realitza, i en cap cas serà responsabilitat del mitjà digital directe!cat.