directe ! a La República. N. 4126. Dijous, 25 d'abril de 2024 04:13 h


directe!cat

facebook twitter RSS in.directe.cat



acn

ACTUALITAT fletxa

publicitat

Societat doble fletxa

Neix una xarxa social per als aficionats al vi

Vinthink és una plataforma creada per una parella catalana per a consumidors i professionals del món del vi

Comentaris 5  
Molt dolent Fluix Interessant Molt bo Excepcional ( 3 vots )
carregant Carregant

Dos bagencs han creat una de les primeres xarxes socials de l'Estat per als aficionats i professionals del món del vi. Es tracta de Vinthink, una plataforma en què els usuaris poden fer recomanacions i comentaris sobre els vins que tasten. Una de les creadores de la xarxa, Gemma Rojas, ha explicat a l'ACN que 'els cellers solen fer notes de tast i descripcions tècniques que molta gent no entén'. Segons Rojas, 'el boca-orella funciona molt bé en el món dels vins i Vinthink potencia aquest contacte entre els consumidors'. En tan sols un mes, la xarxa ja compta amb uns 1.500 usuaris i té una base de dades de 58.000 vins i caves d'11.000 cellers de Catalunya, Espanya, França, Itàlia i els Estats Units.

Comparteix
   


Etiquetes
Una de les creadores de Vinthink, Gemma Rojas, ha explicat a l'ACN que la idea va néixer en un sopar amb el seu marit, Josep Mª Pinyol. No recordaven el nom d'un vi que els havia agradat, ni tampoc l'anyada ni el celler. Per evitar aquest problema, Pinyol, que és enginyer informàtic de professió, va decidir crear un programa per a la PDA que ha anat evolucionant fins a convertir-se en una xarxa social. 

Pinyol ha explicat que Vinthink permet fer valoracions i recomanacions, cercar cellers segons la zona i la Denominació d'Origen o bé, fer una llista dels vins preferits. A més, es poden crear esdeveniments relacionats amb el món vitivinícola i, en el cas de buscar un vi i no trobar-lo, es pot donar d'alta i pujar la foto per tal que quedi en el registre de vins de la xarxa. El creador de Vinthink ha explicat que els usuaris poden tenir perfils públics, als quals pot seguir tothom qui vulgui, i d'altres de privats, que per seguir-los cal que aprovin una petició prèvia d'amistat.

Un geolocalitzador de vins

El web també compta amb una aplicació gratuïta per a iPhone, Facebook i Twitter. En el cas del telèfon mòbil, l'aplicació té les mateixes característiques que la pàgina web, però a més compta amb un geolocalitzador que permet saber quins cellers i vins són propis de cada zona i les activitats relacionades amb el món del vi que s'hi duen a terme. 

Una xarxa social també per als cellers 

El web també disposa de la plataforma Vinthink Professional pensada per a cellers i empreses del sector. Segons Rojas, a través d'aquesta opció, els cellers poden promocionar els seus productes i, alhora, conèixer les tendències i els gustos dels consumidors. 

Ser presents a Vinthink és totalment gratuït per als usuaris perquè, segons Pinyol, no es vol 'atabalar' l'usuari amb publicitat. Tot i això, la plataforma també disposa d'una opció de pagament per als elaboradors de vi i cava que, entre d'altres avantatges, dóna als cellers i als seus productes un millor posicionament dins la xarxa social. D'aquí és d'on s'obtenen els recursos econòmics de Vinthink que, segons Rojas, 'de moment són molt minsos'. Però la xarxa tot just acaba de començar.



COMENTARIS fletxa taronja

item
#5
Vinthink fletxa Manresa
2 de febrer de 2012, 09.26 h

Primer de tot, agrair els vostres comentaris, ja que així tenim opció a respondre.

Com bé diu el Rafa, està programat per detectar l'idioma del navegador. En el cas que tingueu el navegador configurat només en català i us surti en castellà us agrairíem ens ho comuniquéssiu per revisar-ho.

Les notes de tast, estan en l'idioma escollit pel cellers.

Salutacions,


Valora aquest comentari:   votar positiu 2   votar negatiu 0
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#4
Rafa fletxa Empuriabrava
2 de febrer de 2012, 00.07 h

Doncs a mi el que m'ha sorprès gratament ha estat precisament que des del primer moment he pogut navegar per la xarxa en català, sense canviar l'opció idiomàtica, és clar que el navegador el tinc configurat només en català. Veig algunes descripcions dels vins en català i altres en castellà, suposo que això deu ser cosa de la informació que proporcionen els cellers, espero que amb el temps això s'anirà polint.
Brillant iniciativa. Felicitats Gemma i Josep Mª!


Valora aquest comentari:   votar positiu 0   votar negatiu 0
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#3
1 de febrer de 2012, 18.21 h

Es una parella catalana o una parella de Catalunya? No es ben bé el mateix. Una parella catalana, em sembla, hauria de fer una pàgina web en català amb opcions a altres idiomes. No en castellà amb una opció al català que quan intentes emprar-la només té la primera pàgina traduïda. Quina llàstima de pais !!!


Valora aquest comentari:   votar positiu 1   votar negatiu 1
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#2
Vinthink fletxa Manresa
31 de gener de 2012, 16.34 h

Tant l'aplicació per iPhone com el web estan en Català i Castellà. Hi ha l'opció de canviar de llengua al final de la pàgina.


Valora aquest comentari:   votar positiu 1   votar negatiu 0
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#1
Miquel fletxa Barcelona
31 de gener de 2012, 15.25 h

Us felicito perquè és en castellà


Valora aquest comentari:   votar positiu 0   votar negatiu 2
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

5 10 20 tots
1


publicitat



COMENTA fletxa taronja

El comentari s'ha enviat correctament. Pots recarregar l'article o anar a la pàgina principal

publicitat






















EDITORIAL fletxa

Del Directe a La República

Després de més d'onze anys d'incansable feina al directe!cat, en aquell llunyà abril de 2007, amb quasi 100.000 entrades registrades i milions de pàgines vistes, ha arribat l'hora de fer un pas ferm i endavant que converteixi ... Llegir-ne més

#xocdetrens fletxa






giny

giny

BLOGS enquestes

Joan Lladonet Joan Lladonet
On abunda més el seny, a Euskadi o al Principat?

logo

v1.00 16 abril 2007
v2.00 16 abril 2008
v3.00 19 febrer 2010

Edita: Associació Cultural Nou País i Catmèdia Global
Desenvolupat per Tirabol

Generalitat de Catalunya

Generalitat de Valenciana

Creative Commons
  • sobre els comentaris
  • Tots els comentaris referents a qualsevol informació apareguda en aquest mitjà digital són únicament i exclusiva responsabilitat de la persona o institució que el realitza, i en cap cas serà responsabilitat del mitjà digital directe!cat.