directe ! a La República. N. 4126. Dijous, 18 d'abril de 2024 05:19 h


directe!cat

facebook twitter RSS in.directe.cat



acn

ACTUALITAT fletxa

publicitat

Economia doble fletxa

El 40% dels impostos que paguem els catalans es queden a Espanya

Un estudi recent del Cercle Català de Negocis afirma que Catalunya només rep el 60% dels impostos que paguen els seus ciutadans

Comentaris 20  
Molt dolent Fluix Interessant Molt bo Excepcional ( 11 vots )
carregant Carregant

Segons un estudi del Cercle Català de Negocis (CCN), el 40% dels impostos que paguem els ciutadans de Catalunya es queden a Espanya i no tornen. De cada 100€ d’impostos pagats, la Generalitat només en rep 60€. Així, el cost de formar part de l’Estat espanyol és del 40% dels impostos cada any. Aquests diners que no tornen es destinen a subvencionar altres comunitats autònomes de l’Estat espanyol, quan situació que el CCN qualifica com a 'insostenible'. 'Això ja no és solidaritat entre territoris, això és un espoli amb majúscules', afirmen des del CCN.

Comparteix
   


Documents relacionats

Etiquetes
Arran d’aquesta situació, el govern de la Generalitat s’ha d’endeutar en 24€ per a fer front a les despeses. A més, això també provoca que el Govern pugui dedicar cada cop menys diners a Catalunya.

Només el tancament de caixes, és a dir, que la Generalitat recaptés tots els impostos i després negociés amb Espanya la quantitat a lliurar podria servir a la societat catalana per pal·liar els efectes de la crisi econòmica i social. 'Avui dia de cada 100 € d’impostos que es paguen a Catalunya, 95 € van directament a l’Estat i només 5 € van a la Generalitat'.

Tal i com explica el CCN, entre el 1986 i el 2010 Espanya va rebre una mitjana de 15€ per català procedents dels Fons Socials de la UE. Dels 110€ rebuts, l’Estat espanyol retorna 55€ a la Generalitat, es gasta 35€ en millorar el nivell de vida d’altres CCAA, i 20 € en inversions que no són útils per als interessos catalans.



COMENTARIS fletxa taronja

item
#20
NOVAABC fletxa IGUALADA
1 de febrer de 2012, 20.58 h

dejando de lado las tonterias del Biel, yo tambien tengo serias dudas sobre la fiabilidad de los datos que aporta el articulo, por lo menos no se desglosa lo que se queda el estado para "servicios comunes" (ejercito, exteriores, ...) y no se si se incluye la parte proporcional en el lote de la Generalitat. Ademas ya se ve un error cuando titula que el 60% retorna cuando, por un lado dice que aportamos 110 y retornan 55, y si el 60 lo saca de sumar 55 + el 5 directo, no cuenta las ayudas europea... Llegir més


Valora aquest comentari:   votar positiu 2   votar negatiu 1
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#19
NOVAABC fletxa IGUALADA
1 de febrer de 2012, 20.37 h

#1 solo hay dos opciones: o eres tonto... o eres tonto! lo siento pero te aseguro que no es un insulto, es una definicion! por fabor, al resto no os metais con el que no os gustaria que lo hiciesen los demas si fuese hijo vuestro (recordad que el aborto es legal en estos casos)


Valora aquest comentari:   votar positiu 1   votar negatiu 5
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#18
Joan fletxa Palamós
1 de febrer de 2012, 18.58 h

Feia temps que no reia tant com quan he acabat de llegir lo del sòmines aquest anomenat Biel. Si des del Pasteral tanquem l'aixeta de l'aigua del Ter haurà de proveïr-se d'aigua putrefacta del Manzanares.


Valora aquest comentari:   votar positiu 1   votar negatiu 0
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#17
1 de febrer de 2012, 18.56 h

#10 Enric, per al-lusions, com a membre del Cercle Català de Negocis, quand vulguis parlem cara a cara i et demostrarem que les nostres dades son les certes i que es l´Estat Espanyol i el Govern de la Generalitat qui amaga les dades.

Salut


Valora aquest comentari:   votar positiu 3   votar negatiu 0
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#16
David fletxa Barcelona
1 de febrer de 2012, 13.33 h

#4 D'on no n'hi ha no en raja, ja ho diuen. Quan parlo d'insults em refereixo a insults a una nació per la seva cultura o per la seva llegua... que et diguin "pixapins" o "camacu" no és cap ofensa. A mi em sembla molt més greu que un senyor que és "pare de la Constitució" es prengui a broma els bombardeigs sobre la meva ciutat, o que una cadena de televisió espanyola faci una enquesta preguntant a l'audiència si prefereix tenir un fill negre, homosexual o català. AIXÒ SÓN INSULTS... i... Llegir més


Valora aquest comentari:   votar positiu 9   votar negatiu 1
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#15
Ciutadà català fletxa Catalunya, proper estat europeu.
1 de febrer de 2012, 10.22 h

El problema no és si paguem més o menys, el problema és que paguem a Espanya. Hem de recuperar la nostra sobirania econòmica i fiscal!


Valora aquest comentari:   votar positiu 7   votar negatiu 0
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#14
atema fletxa barcelonès
1 de febrer de 2012, 08.42 h

INDEPENDENCIA ECONOMICA, JA !!!
almenys d moment...


Valora aquest comentari:   votar positiu 10   votar negatiu 0
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#13
miquel fletxa palau.s
31 de gener de 2012, 23.26 h

per en Biel, pixapims o Xava es una resposta a "ets de poble o paleto", ja t'agradaria a tu que els pobles fessin olor de fems aixó cvoldria dir que tots tindriem els nostres avi encara amb nosaltres , els pobles eren pobles de veritat, la modernitat es ha portat l'apalancament , la gent d'abans si que tenien uns collons com deu mana i no la bocassa que tens tu inutil!!! entr els catalans de veritat sempre ens entendrem la purria com tu ja fa temps que haurua de haber desaparegut!!!


Valora aquest comentari:   votar positiu 10   votar negatiu 2
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#12
Pere fletxa Terrassa
31 de gener de 2012, 21.48 h

Si ens hem de fiar dels empresaris ho tenim clar, els empresaris el que han de fer és menys frau fiscal, menys evasió d'impostos i crear llocs de treball dignes.


Valora aquest comentari:   votar positiu 1   votar negatiu 7
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#11
Pau fletxa Girona
31 de gener de 2012, 21.17 h

Sr., Biel: demogògia barata voler comparar la situació Catalunya-Espanya amb Barcelona-Resta de Catalunya. Que fa suposar si la renta per càpita és més alta a Girona que a Barcelona que ens transpassen diners des de Barcelona ? Olor de fems ? La indústria surera, alimentària de valor afegit, turisma de mar i muntanya, agricultura de regadiu. Vols dir que no és Girona que ajuda a mantenir el famòs cinturon rojo de Barcelona, amb tots els seus quillos a l'atur ? En tot cas, jo personalm... Llegir més


Valora aquest comentari:   votar positiu 8   votar negatiu 1
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

5 10 20 tots


publicitat



COMENTA fletxa taronja

El comentari s'ha enviat correctament. Pots recarregar l'article o anar a la pàgina principal

publicitat






















EDITORIAL fletxa

Del Directe a La República

Després de més d'onze anys d'incansable feina al directe!cat, en aquell llunyà abril de 2007, amb quasi 100.000 entrades registrades i milions de pàgines vistes, ha arribat l'hora de fer un pas ferm i endavant que converteixi ... Llegir-ne més

#xocdetrens fletxa






giny

giny

BLOGS enquestes

Joan Lladonet Joan Lladonet
Implants i implantació de musulmans

logo

v1.00 16 abril 2007
v2.00 16 abril 2008
v3.00 19 febrer 2010

Edita: Associació Cultural Nou País i Catmèdia Global
Desenvolupat per Tirabol

Generalitat de Catalunya

Generalitat de Valenciana

Creative Commons
  • sobre els comentaris
  • Tots els comentaris referents a qualsevol informació apareguda en aquest mitjà digital són únicament i exclusiva responsabilitat de la persona o institució que el realitza, i en cap cas serà responsabilitat del mitjà digital directe!cat.