directe ! a La República. N. 4126. Dijous, 25 d'abril de 2024 08:40 h


directe!cat

facebook twitter RSS in.directe.cat



acn

ACTUALITAT fletxa

publicitat

Societat doble fletxa

Els suposats piròmans van estar contractats per la Generalitat per netejar boscos

Més dades sobre els dos detinguts causant de l'incendi d'Horta de Sant Joan

Comentaris 2  
Molt dolent Fluix Interessant Molt bo Excepcional No hi ha cap vot
carregant Carregant

Lorenzo F. M. i Juan Antonio P. M. van estar contractats temporalment per la Generalitat per treure dels boscos les restes que va deixar-hi el temporal de l'hivern passat i, d'aquesta manera, reduir el risc d'incendis amb vista a l'estiu, segons ha confirmat el Departament d'Interior. En el marc d'aquesta campanya de neteja, organitzada per Interior i Medi Ambient, la Generalitat va contractar 1.000 treballadors que estaven a l'atur.  Va començar el 16 de març i va durar tres mesos, el temps que van estar contractats com a peons els que ara han resultat ser presumptes causants de l'incendi d'Horta de Sant Joan, que es va cobrar la vida de cinc bombers.
incendi foc fum muntanya bombers horta sant joan ports
Comparteix
   

El Govern va destinar 7,2 MEUR en aquesta iniciativa i va contractar preferentment aquells qui havien esgotat la prestació del subsidi d'atur i que tenien càrregues familiars. Abans de començar a treballar als boscos, el personal contractat per aquesta campanya va passar diverses proves de formació, atesa l'especificitat de les tasques que havien de dur a terme.

El miler de contractats estaven organitzats en 108 colles integrades per nou persones: un cap d'equip, quatre oficials i quatre peons. A més a més van comptar amb el suport tècnic i operatiu dels Bombers, Agents Rurals i tècnics forestals, entre d'altres.

El Departament d'Interior ha informat que aquesta setmana oferirà una roda de premsa per ampliar detalls sobre les novetats que s'han conegut al voltant de l'incendi d'Horta.

Així mateix, un dels dos detinguts hauria treballat durant tres estius com a auxiliar forestal dels Bombers de la Generalitat, segons han confirmat fonts del mateix cos. Va estar contractat com a reforç en les campanyes contra els incendis forestals del 2003, 2004 i 2005.






Notícies relacionades

COMENTARIS fletxa taronja

item
#2
R.Gibert fletxa Corbera de Llobregat
11 de gener de 2010, 23.09 h

Es veritat que tenen fotografies d´ells dos al lloc de l´incendi?Si es veritat,em sembla fastigós i malaltís.


Valora aquest comentari:   votar positiu 0   votar negatiu 0
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#1
Ex votant d'ERC fletxa L'Estartit
11 de gener de 2010, 09.20 h

Aquest matí he sentit a l'alcalde d'Horta de St. Joan explicant com des de la conselleria d'interior de'n Saura, en Boada i la de mèdi ambient del desastros i nefast Baltasar el varen conminar a callar.



Hi ha qui confon la Generalitat amb una finca privada de la seua propietat. Cal exigir explicacions i responsabilitats, no pel foc, sino pel comportament sectari, antidemocràtic, prepotent i opac dels consellers esmentats


Valora aquest comentari:   votar positiu 0   votar negatiu 0
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

5 10 20 tots
1


publicitat



COMENTA fletxa taronja

El comentari s'ha enviat correctament. Pots recarregar l'article o anar a la pàgina principal

publicitat






















EDITORIAL fletxa

Del Directe a La República

Després de més d'onze anys d'incansable feina al directe!cat, en aquell llunyà abril de 2007, amb quasi 100.000 entrades registrades i milions de pàgines vistes, ha arribat l'hora de fer un pas ferm i endavant que converteixi ... Llegir-ne més

#xocdetrens fletxa






giny

giny

BLOGS enquestes

Joan Lladonet Joan Lladonet
On abunda més el seny, a Euskadi o al Principat?

logo

v1.00 16 abril 2007
v2.00 16 abril 2008
v3.00 19 febrer 2010

Edita: Associació Cultural Nou País i Catmèdia Global
Desenvolupat per Tirabol

Generalitat de Catalunya

Generalitat de Valenciana

Creative Commons
  • sobre els comentaris
  • Tots els comentaris referents a qualsevol informació apareguda en aquest mitjà digital són únicament i exclusiva responsabilitat de la persona o institució que el realitza, i en cap cas serà responsabilitat del mitjà digital directe!cat.