directe ! a La República. N. 4126. Divendres, 19 d'abril de 2024 03:05 h


directe!cat

facebook twitter RSS in.directe.cat



acn

ACTUALITAT fletxa

publicitat

Política doble fletxa

Els magistrats del TC continuen sense data per emetre sentència

Les deliberacions ja fa tres anys i mig que s'allarguen

Comentaris 1  
Molt dolent Fluix Interessant Molt bo Excepcional No hi ha cap vot
carregant Carregant

Els magistrats del Tribunal Constitucional espanyol han continuat aquest dilluns les reunions per provar d'acostar posicions sobre la sentència de l'Estatut, mentre la presidenta Maria Emilia Casas segueix sense convocar el ple que podria posar punt i final a tres anys i mig de deliberacions. Fonts del TC consideren improbable que Casas citi els magistrats al ple aquesta mateixa setmana. Tot i les converses que han mantingut durant el Nadal i cap d'any –en què els jutges han continuat treballant- es mantenen discrepàncies en aspectes fonamentals del text. La clau de volta continua en mans dels magistrats Manuel Aragón, membre díscol del sector progressista, i el vicepresident del TC, Guillermo Jiménez, del sector conservador.
tribunal constitucional tc
Comparteix
   

L'editorial conjunta dels diaris catalans i les picabaralles i declaracions públiques sobre la sentència de l'Estatut han aconseguit que els magistrats premin l'accelerador i hagin renunciat a part de les seves vacances de Nadal, però aquest esforç s'ha traduït, almenys de moment, en una sentència, i ni tan sols ha permès avenços suficients com perquè Casas s'atreveixi a convocar un ple per votar la ponència i dictaminar si els 114 articles i 12 disposicions recorregudes pel PP, la meitat de l'Estatut, són constitucionals o no.

Els magistrats continuen deliberant amb un nou format. Es reuneixen en grups de dos o tres jutges per provar d'assolir acords que després proven d'ampliar a la resta de membres del TC. Les reunions, segons fonts del TC, continuaran al llarg de tota la setmana. Sobre la taula tenen el text de la ponent Elisa Pérez-Vera, que de moment no ha aconseguit el suport dels membres del sector conservador i a més no obté l'aval del magistrat Manuel Aragón.

Tot i que s'especulava sobre la possibilitat que Casas convoqués els jutges durant els primers dies de l'any, a hores d'ara no sembla clar que el TC pugui fer publica la seva resolució durant el mes de gener. La presidenta es nega a fer servir el seu vot de qualitat per decantar la balança, de manera que si només s'aconseguís sumar a l'acord Aragón i es produís una situació d'empat (cinc a cinc), el tribunal continuaria enrocat.

De moment, Casas evita sotmetre a la ponència a votació i la clau continua en mans de Manuel Aragón, que al llarg d'aquests tres anys ha anat derivant cap a postures pròximes als magistrats que aposten per retallar aspectes clau del text, i del vicepresident del TC, Guillermo Jiménez, que tot i que consta al sector conservador (va ser nomenat a proposta del PP), podria veure amb bons ulls una sentència que conjugués els postulats de les dues parts.

Quan es va fer l'última 'prospecció' al mes de novembre –terme que utilitza el TC per evitar fer votacions- tots dos van donar l'esquena al text elaborat per la ponent Pérez-Vera i els quatre magistrats progressistes –tots menys Aragón- van quedar en minoria davant dels sis que rebutjaven la ponència. Acostar Aragón i Jiménez a una majoria progressista implica, de retruc, allunyar de l'acord els progressistes Eugeni Gay i Pascual Sala, dos membres que ja haurien aconseguit impedir una retallada.






Notícies relacionades

COMENTARIS fletxa taronja

item
#1
Quim fletxa PPCC.
12 de gener de 2010, 10.16 h

Que se´l fotin al cul l´estatut del mas i zapatero.Sigui quina sigui la sentència el ara ja miniestatut és mort.INDEPENDÈNCIA!.Tot aquest procés i tots els anys d´intentar tenir un estatut digne han servit per fer-nos obrir els ulls i deixar molt clar que tenir un estat propi és una necessitat de primer ordre,mentre estem sotmesos a l´estat dels castellans que ens va en contra en tot, sempre tindrem les de perdre.Quantes proves més necessitarem?.


Valora aquest comentari:   votar positiu 0   votar negatiu 0
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

5 10 20 tots
1


publicitat



COMENTA fletxa taronja

El comentari s'ha enviat correctament. Pots recarregar l'article o anar a la pàgina principal

publicitat






















EDITORIAL fletxa

Del Directe a La República

Després de més d'onze anys d'incansable feina al directe!cat, en aquell llunyà abril de 2007, amb quasi 100.000 entrades registrades i milions de pàgines vistes, ha arribat l'hora de fer un pas ferm i endavant que converteixi ... Llegir-ne més

#xocdetrens fletxa






giny

giny

BLOGS enquestes

Joan Lladonet Joan Lladonet
Implants i implantació de musulmans

logo

v1.00 16 abril 2007
v2.00 16 abril 2008
v3.00 19 febrer 2010

Edita: Associació Cultural Nou País i Catmèdia Global
Desenvolupat per Tirabol

Generalitat de Catalunya

Generalitat de Valenciana

Creative Commons
  • sobre els comentaris
  • Tots els comentaris referents a qualsevol informació apareguda en aquest mitjà digital són únicament i exclusiva responsabilitat de la persona o institució que el realitza, i en cap cas serà responsabilitat del mitjà digital directe!cat.