Catalunya no pot caure en un estat de 'depressió col·lectiva' arran de la fallida de Spanair, segons Recoder
El conseller de Territori i Sostenibilitat afirma que cal seguir buscant una companyia que vulgui convertir l'aeroport del Prat en el seu 'hub'
El projecte de la companyia Spanair 'no ha sortit bé' però això no ha de fer que Catalunya caigui en un estat de 'depressió col·lectiva'', segons ha reflexionat Lluís Recoder, conseller de Territori i Sostenibilitat. Recoder ha demanat els empresaris reunits en l'acte de presentació de l'estudi 'El Vallès, motor productiu de Catalunya' que cal ''continuar buscant' una companyia que aposti per Barcelona com a 'hub' de connexions intercontinentals. Recoder ha dit que per complir amb aquest objectiu caldrà mantenir la unitat de tots per trencar amb el model centralitzat que està implantat a l'Estat i transformar-lo amb un model descentralitzat que faciliti la competitivitat entre territoris.
Per construir un aeroport amb connexions intercontinentals cal disposar d'una plataforma adequada com l'actual de l'aeroport del Prat, però també cal que hi hagi una companyia aèria que aposti per fer d'aquesta plataforma el seu 'hub' de connexions intercontinentals, ha reflexionat Recoder.Recoder ha explicat que els grans aeroports de la Unió Europea, com és el cas de Madrid o Frankfurt ja disposen de les seves respectives companyies de bandera com és el cas d'Iberia i Lufthansa, respectivament.
El conseller ha manifestat que Catalunya ho ha intentat amb Spanair i tot i que 'no ens ha sortit bé' això no ha de fer caure el país en un estat de 'depressió col·lectiva'. Com que l'objectiu que es perseguia amb Spanair era correcte, caldrà 'continuar buscant' fins que arribi el dia que s'aconsegueixi obtenir un resultat positiu en aquest projecte.
Un altre factor que és essencial per fer de l'aeroport del Prat un 'hub' de connexions intercontinentals és que el model de gestió de la plataforma estigui descentralitzat i permeti la competitivitat entre territoris. Recoder ha dit que aquesta reclamació està en línia a la majoria de models que estan vigents a la Unió Europea i que únicament Espanya i Romania són l'excepció d'aquest model que es reclama des de Catalunya.
El conseller ha demanat que es mantingui la unitat de les institucions, dels ajuntaments i dels agents econòmics, que conjuntament amb el Govern de la Generalitat, han de ser els futurs responsables de la gestió d'aquesta plataforma.
Lluís Recoder ha participat a la seu de Foment en l'acte de presentació de l'estudi 'El Vallès, motor productiu de Catalunya', una obra elaborada per iniciativa de la fundació 'FEM Vallès'.
Antoni Abad, president de la Cecot i d'Unnim Banc, ha intervingut com màxim responsable del moviment 'FEM Vallès'. En la seva intervenció, Abad ha subratllat la necessitat d'observar el Vallès com una 'oportunitat' catalana per a la recuperació de l'economia.
El president de la Cecot ha reivindicat la necessitat de definir una xarxa d'infraestructures competitives que sigui capaç d'obtenir la màxima eficiència en la mobilitat interna de les comarques.