directe ! a La República. N. 4126. Dimecres, 24 d'abril de 2024 00:16 h


directe!cat

facebook twitter RSS in.directe.cat



acn

ACTUALITAT fletxa

publicitat

Cultura doble fletxa

Miró torna al Regne Unit

Les seves obres s'exposaran al Yorkshire Sculpture Park en uns espais de més de 200 hectàrees

Comentaris 2  
Molt dolent Fluix Interessant Molt bo Excepcional ( 1 vot )
carregant Carregant

Miró tornarà a ser el protagonista d'una nova exposició a Anglaterra. Després de l'èxit de 'L'escala de l'evasió' a la Tate Modern de Londres, el Yorkshire Sculpture Park (YSP) prepara 'una de les mostres d'escultura de Miró més grans de tots els temps', tal com ha explicat a l'ACN el seu director i fundador, Peter Murray. El centre d'art modern i contemporani compagina les galeries interiors amb uns espais exteriors de més de 200 hectàrees que a partir del 17 de març acolliran l'obra escultòrica de Miró. 'És una situació ideal. A Miró li encantaven els paisatges i veure la seva obra a l'aire lliure', ha dit Murray, que fins aquest gener ha exposat amb èxit al YSP els treballs del català Jaume Plensa.
Més d'un centenar d'obres de l'artista català Joan Miró es podran veure a partir del 17 de març al centre d'art modern i contemporani de Yorkshire, en una mostra que compaginarà els espais interiors clàssics amb la inclusió d'obres en plena natura anglesa. 'Serà tota una experiència', confessa a l'ACN el director del YSP, Peter Murray. 'Veurem Miró entre els paisatges, i a l'interior, en unes galeries molt boniques', afegeix, destacant que el YSP 'té el millor dels dos móns'.

La mostra de Miró, que s'allargarà fins el gener del 2013, inclourà 96 escultures i 22 dibuixos, provinents de museus i col·leccions privades d'arreu del món i que l'artista va idear entre el 1946 i el 1982. El principal atractiu serà la combinació dels bronzes, ceràmiques i guixos amb peces de grans dimensions que l'artista va dissenyar per espais exteriors, i que per primera vegada s'exposaran conjuntament en un parc artístic.

'Encara que algú potser està familiaritzat amb les escultures a l'aire lliure de Miró a Barcelona o Mallorca, veure-ho tot junt en un sol lloc crearà una nova sensació', assegura a l'ACN Peter Murray. El director del YSP explica que és 'molt interessant' moure escultures i obres artístiques 'a diferents contextos' perquè sempre poden aportar quelcom diferent al públic.

Miró torna al Regne Unit

L'exposició de Miró arriba només uns mesos després del tancament de la mostra 'L'escala de l'evasió', a la Tate Modern de Londres, que va rebre més de 300.000 visitants i que ara es pot veure a Barcelona. Per Murray, portar Miró a les galeries d'art britàniques per segon any consecutiu demostra el creixent interès del públic del Regne Unit per l'artista català. 'Sempre hi ha hagut un fort interès per Miró, però ara és encara més fort', admet Murray, que explica que espera poder ampliar la projecció de l'artista català 'partint de l'èxit de la Tate'.

Peter Murray explica que la mostra permetrà als britànics descobrir una nova faceta de l'artista, principalment recordat al Regne Unit per la seva producció pictòrica. 'Tothom sap que Miró va fer escultura, però des del meu punt de vista no saben com d'important n'era per ell', assegura Murray. El director i fundador del YSP fins i tot s'atreveix a apuntar que al final de la carrera de Miró 'l’escultura fins i tot va esdevenir més important que els seus quadres'.



COMENTARIS fletxa taronja

item
#2
mario fletxa barna
2 de febrer de 2012, 13.44 h

Visca Catalunya! el Plensa i el Miró, dos escultors, del segle XX, primers i darrers que mostren una Catalunya plena de cultura per tot arreu ( que també es vol retallar) i quen ens mostra com un gran país. Encara que es vulguin treure delegacions l'obra de ERC haurà fet pas resolutivament i no hi haurà qui ho pari, ja som al món i el món sabrà que ens estan fent aquest governs -gobierno, ja ens coneixen , no el suficient encara, tenim milt més per exibir.


Valora aquest comentari:   votar positiu 1   votar negatiu 0
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#1
2 de febrer de 2012, 11.24 h

-Miró torna a Anglaterra / Miró torna a la Gran Bretanya. No 'al Regne Unit'


Valora aquest comentari:   votar positiu 0   votar negatiu 0
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

5 10 20 tots
1


publicitat



COMENTA fletxa taronja

El comentari s'ha enviat correctament. Pots recarregar l'article o anar a la pàgina principal

publicitat






















EDITORIAL fletxa

Del Directe a La República

Després de més d'onze anys d'incansable feina al directe!cat, en aquell llunyà abril de 2007, amb quasi 100.000 entrades registrades i milions de pàgines vistes, ha arribat l'hora de fer un pas ferm i endavant que converteixi ... Llegir-ne més

#xocdetrens fletxa






giny

giny

BLOGS enquestes

Joan Lladonet Joan Lladonet
On abunda més el seny, a Euskadi o al Principat?

logo

v1.00 16 abril 2007
v2.00 16 abril 2008
v3.00 19 febrer 2010

Edita: Associació Cultural Nou País i Catmèdia Global
Desenvolupat per Tirabol

Generalitat de Catalunya

Generalitat de Valenciana

Creative Commons
  • sobre els comentaris
  • Tots els comentaris referents a qualsevol informació apareguda en aquest mitjà digital són únicament i exclusiva responsabilitat de la persona o institució que el realitza, i en cap cas serà responsabilitat del mitjà digital directe!cat.