directe ! a La República. N. 4126. Divendres, 19 d'abril de 2024 17:13 h


directe!cat

facebook twitter RSS in.directe.cat



acn

ACTUALITAT fletxa

publicitat

Societat doble fletxa

Greenpeace denuncia que menys de l'1% del Mediterrani està protegit

El seu vaixell insignia Rainbow Warrior navega aquests dies per les costes dels Països Catalans

Comentaris 0  
Molt dolent Fluix Interessant Molt bo Excepcional No hi ha cap vot
carregant Carregant

L'organització ecologista Greenpeace ha denunciat la situació de degradació que travessa el mar Mediterrani i la falta de mesures efectives per a la seva protecció. A bord del seu vaixell, Rainbow Warrior, l'organització ha analitzat com la construcció massiva, la sobrepesca, la contaminació i el canvi climàtic estan destruint un mar que només té l'1% de la seva superfície protegida. Els ecologistes volen impulsar unes reserves marines, semblants als Parcs Nacionals a terra ferma, que protegeixin el 40% de la Mediterrània.
rainbow warrior greenpeace
El vaixell insígnia de Green Peace, el Rainbow Warrior, a Sagunt

Comparteix
   


Etiquetes
"El creixement vertiginós del turisme en els últims 50 anys i el desenvolupament urbà incontenible del litoral estan devastant la Mediterrània", han afirmat els ecologistes. A l'Estat espanyol, el 34% del primer quilòmetre de costa està ja urbanitzat, s'ha requalificat el triple del que hi ha construït i només l'any passat es van projectar més d'1,5 milions de nous habitatges, 275 camps de golf i 36 nous ports esportius.

Moltes poblacions de peixos han estat sobreexplotades i algunes d'aquestes estan a la vora del col·lapse, especialment els grans depredadors com el peix espasa i la tonyina vermella, la població adulta dels quals ha disminuït un 80% en els últims vint anys, segons ha alertat Greenpeace. A més, con que es tracta d'una mar gairebé tancada, la Mediterrània és molt sensible a la contaminació, ha afegit, ja que es necessiten gairebé 100 anys perquè les seves aigües es renovin totalment.

D'altra banda, Greenpeace ha apuntat que l'escalfament global suposarà un increment de la temperatura de l'aigua, canvis en la biodiversitat, un augment de l'erosió costanera i la salinitat de l'aigua, i també en les corrents. La regió mediterrània serà una de les més afectades pels impactes del canvi climàtic.

Davant aquesta situació, Greenpeace demanda mesures urgents de protecció, entre les quals destaca la construcció d'una Xarxa Global de Reserves Marines (equivalent als Parcs Nacionals en terra) que abarqui el 40% de la Mediterrània.



COMENTARIS fletxa taronja


No hi ha cap comentari


publicitat



COMENTA fletxa taronja

El comentari s'ha enviat correctament. Pots recarregar l'article o anar a la pàgina principal

publicitat






















EDITORIAL fletxa

Del Directe a La República

Després de més d'onze anys d'incansable feina al directe!cat, en aquell llunyà abril de 2007, amb quasi 100.000 entrades registrades i milions de pàgines vistes, ha arribat l'hora de fer un pas ferm i endavant que converteixi ... Llegir-ne més

#xocdetrens fletxa






giny

giny

BLOGS enquestes

Joan Lladonet Joan Lladonet
Implants i implantació de musulmans

logo

v1.00 16 abril 2007
v2.00 16 abril 2008
v3.00 19 febrer 2010

Edita: Associació Cultural Nou País i Catmèdia Global
Desenvolupat per Tirabol

Generalitat de Catalunya

Generalitat de Valenciana

Creative Commons
  • sobre els comentaris
  • Tots els comentaris referents a qualsevol informació apareguda en aquest mitjà digital són únicament i exclusiva responsabilitat de la persona o institució que el realitza, i en cap cas serà responsabilitat del mitjà digital directe!cat.