directe ! a La República. N. 4126. Dissabte, 20 d'abril de 2024 05:31 h


directe!cat

facebook twitter RSS in.directe.cat



acn

ACTUALITAT fletxa

publicitat

Política doble fletxa

Un any per tractar el pacte fiscal

Homs afirma que si en aquest període acordat entre Mas i Rajoy no se'n parla, el Govern actuarà 'en conseqüència'

Comentaris 5  
Molt dolent Fluix Interessant Molt bo Excepcional ( 2 vots )
carregant Carregant

El portaveu del Govern, Francesc Homs, ha afirmat aquest dijous sobre la reunió del president de la Generalitat, Artur Mas, amb el president del govern espanyol, Mariano Rajoy, que l'alternativa a acceptar un diàleg sobre el pacte fiscal durant el 2012 era 'trencar les cartes'. En una entrevista a TV3, Homs ha afegit que 'una part dels deures' no estan fets en referència a sumar el suport del PSC en aquesta reivindicació. A banda, el portaveu ha assegurat, apel·lant al 'sentit comú', que la retirada de la publicitat dels mitjans públics és impensable mentre durin les actuals condicions econòmiques.

Comparteix
   


Etiquetes
Homs ha explicat que la trobada de Mas amb Rajoy ha servit per establir un primer diàleg, en el marc d'una reunió institucional, i que es donen el termini d'un any per tractar el pacte fiscal. Tal com va dir ahir el president, si en aquest temps 'no n'han volgut ni parlar', el Govern actuarà 'en conseqüència'.

En opinió d'Homs, l'alternativa a aquest temps, que considera raonable després de trenta anys d'espera, era 'trencar les cartes'. Així, el Govern es dóna aquest marge per aconseguir negociar el pacte fiscal amb Madrid, un temps que vol aprofitar per 'fer una part dels deures', segons el portaveu, i aconseguir el suport socialista. 

Pel que fa a la supressió de la publicitat que PP i CiU haurien pactat ahir en el marc de la ponència del projecte de llei de modificació de diverses lleis en l'àmbit de l'audiovisual, Homs ha assegurat que en el context econòmic actual és 'de sentit comú' que no es traurà la publicitat. 'Hem de fer ajustos a tot arreu, no podem treure la publicitat', ha dit.

A l'hora de donar suport a Rajoy amb els ajustos, el portaveu ha dit que les línies vermelles que el Govern no acceptarà són retallades que 'limitin' o 'condicionin' l'autogovern perquè 'no és necessari' ni reformes laborals que no siguin en profunditat per fer front a les altes xifres d'atur. 

'La gestió política de fa deu anys serà diferent'

Sobre el Pla Hidrològic Nacional anunciat ahir pel ministre d'Agricultura, Miguel Arias Cañete, Homs ha afirmat que 'la gestió política de fa deu anys serà diferent tenint en compte l'experiència'. Veurem què vol dir un 'pla solidari', ha dit Homs, que defensa que la prioritat és la gent de les Terres de l'Ebre i el conjunt del país.



COMENTARIS fletxa taronja

item
#5
3 de febrer de 2012, 13.07 h

Ah! la consequència!! I quina serà la consequència, Srs. inventors de tants eufemismes al dia, que mai dieu ni Independència ni Estat Propi??.
I quina és la consequència de les succesives plantofades que Catalunya ja pateix dia rera dia? Aquesta visita que promet col·laboració a canvi de plantofades, amb el major eufemisme inventat "Credit -diposit de confiança 'acurt termini per l'Estat (Ja som un banc que té més diners que el nostre client?), en teatre hipòcrita: "Escenari com si ... Llegir més


Valora aquest comentari:   votar positiu 3   votar negatiu 1
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#4
3 de febrer de 2012, 12.09 h

#3 Què va home, què va !!! Com sempre deixant les coses amb llum d'espelmes, perquè si les diguessin clares, la gent els fotria el camp de tuf de merda que fot tot el què toquen i remenen aquesta gentussa de mal viure.


Valora aquest comentari:   votar positiu 2   votar negatiu 0
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#3
Maria fletxa Bcn
3 de febrer de 2012, 10.40 h

Algú sap la definició de pacte fiscal?


Valora aquest comentari:   votar positiu 2   votar negatiu 1
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#2
mario fletxa barna
3 de febrer de 2012, 09.55 h

L'últim pacte fiscal va ser el del tripartit l'efecte del qual acaba em sembla aquest any, per tant no es pot negociar res fins el 2013, que és el que CIU pretent explicar. Si s'han pagat els terminis encara no ens ho han dit, però per aquí també haurien d'entrar ingressos a la Generalitat, que tampoc se'ns ha dit.


Valora aquest comentari:   votar positiu 7   votar negatiu 3
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#1
3 de febrer de 2012, 09.44 h

Com sempre divagant. Com sempre no dient res en concret. Com sempre dient mitges mentides i mitges veritats. Qui us creu a tots vosaltres, si ja heu perdut tota credibilitat ???. Una cosa és evident, que de moment ja allargueu un any això del Pacte Fantasme el qual ni cristo sap què és, de què va i de què ve, tot sigui per anar donant falses espectatives. Mentrestant, els vostres socis de madrit us (ens) les estan fotent, només fent vuit dies que governen: Pla Hidrològic, Immersió del ... Llegir més


Valora aquest comentari:   votar positiu 10   votar negatiu 1
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

5 10 20 tots
1


publicitat



COMENTA fletxa taronja

El comentari s'ha enviat correctament. Pots recarregar l'article o anar a la pàgina principal

publicitat






















EDITORIAL fletxa

Del Directe a La República

Després de més d'onze anys d'incansable feina al directe!cat, en aquell llunyà abril de 2007, amb quasi 100.000 entrades registrades i milions de pàgines vistes, ha arribat l'hora de fer un pas ferm i endavant que converteixi ... Llegir-ne més

#xocdetrens fletxa






giny

giny

BLOGS enquestes

Joan Lladonet Joan Lladonet
Implants i implantació de musulmans

logo

v1.00 16 abril 2007
v2.00 16 abril 2008
v3.00 19 febrer 2010

Edita: Associació Cultural Nou País i Catmèdia Global
Desenvolupat per Tirabol

Generalitat de Catalunya

Generalitat de Valenciana

Creative Commons
  • sobre els comentaris
  • Tots els comentaris referents a qualsevol informació apareguda en aquest mitjà digital són únicament i exclusiva responsabilitat de la persona o institució que el realitza, i en cap cas serà responsabilitat del mitjà digital directe!cat.