directe ! a La República. N. 4126. Divendres, 19 d'abril de 2024 06:21 h


directe!cat

facebook twitter RSS in.directe.cat



acn

ACTUALITAT fletxa

publicitat

Economia doble fletxa

Els directius de les caixes intervingudes no podran cobrar més de 300.000 euros anuals

De mitjana, les retribucions fixes dels alts directius de les caixes intervingudes hauran de baixar un 76% en el cas dels presidents i un 67% per als consellers delegats i directors generals

Comentaris 7  
Molt dolent Fluix Interessant Molt bo Excepcional No hi ha cap vot
carregant Carregant

El ministre espanyol d'Economia i Competitivitat, Luis de Guindos, ha anunciat que el Consell de Ministres ha limitat a 300.000 euros bruts anuals el sou dels presidents de les entitats intervingudes pel segon Fons de Reestructuració Ordenada Bancària (FROB 2). El decret llei de Sanejament del Sector Financer també regularà que els presidents de les caixes d'estalvis que han rebut préstecs del FROB 1 no puguin cobrar més de 600.000 euros anuals. També estableix límits a les remuneracions de la resta de directius de caixes. De Guindos ha assenyalat que el govern no vol intervenir en el sector privat, però sí establir 'remuneracions raonables' a un sector que ha rebut ajudes públiques.

Comparteix
   


Etiquetes
Després d'analitzar l'informe del Banc d'Espanya, De Guindos ha explicat que el Consell de Ministres ha inclòs al decret llei preceptes sobre els sous dels administradors d'entitats financeres que han rebut ajudes públiques. El ministre ha explicat que hi ha hagut precedents a Europa en aquest sentit i ha citat una directiva comunitària sobre les retribucions dels administradors de bancs i caixes. L'actual transposició de la directiva a l'Estat ja inclou determinades restriccions als salaris dels directius d'entitats intervingudes, però el mateix Banc d'Espanya ha assegurat al seu informe que el grau de compliment és 'mitjà' o 'baix'.

Per això, el Consell de Ministres ha decidit que el sou dels presidents de les entitats intervingudes pel FROB 2 no podran cobrar salaris superiors als 300.000 euros. Així, les retribucions fixes dels alts directius de les caixes intervingudes hauran de baixar un 76% en el cas dels presidents i un 67% per als consellers delegats i directors generals. A més, es retiren les retribucions variables durant el 2012. Els sous dels membres no executius del consell d'administració d'aquestes entitats no superaran els 50.000 euros anuals superiors per tots els conceptes.

De Guindos ha explicat que els salaris dels presidents de caixes que han rebut préstecs del FROB 1 no podran superar els 600.000 euros a l'any. Igualment, se suspèn el pagament de remuneració variable, que es revisarà en un termini de tres anys en funció dels resultats de l'entitat i del compliment dels seus objectius. Així mateix, els sous dels presidents tindran una reducció del 67% sobre la mitjana que tenen actualment, amb el límit màxim de 600.000. Els consellers delegats i directors generals tindran una reducció del 65%.

Durant la roda de premsa posterior al Consell de Ministres, la vicepresidenta del govern espanyol, Soraya Sáenz de Santamaría, també ha explicat que les caixes que han quedat com a principals accionistes dels seus propis bancs hauran de dedicar un mínim del 90% dels ingressos en la seva obra social.



COMENTARIS fletxa taronja

item
#7
5 de febrer de 2012, 13.26 h

Només?? Ai pobrissons!


Valora aquest comentari:   votar positiu 0   votar negatiu 0
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#6
Jordi fletxa CATALUNYA
5 de febrer de 2012, 11.53 h

Haurien de cobrar el sou mínim interprofessional,amb acomiadament lliure i sense indemnització i que s'haguéssin de pagar ells la seguretat social,no diuen que així es dinamitza 'economia?


Valora aquest comentari:   votar positiu 0   votar negatiu 0
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#5
mario fletxa barna
4 de febrer de 2012, 15.34 h

Quina barra! i això és el que poden dir ,imaginèu-vos quina serà la veritat. La UE hauria de fer tornar tots aquests diners als governs que ho permeten i no donar-los ni cinc minuts de confiança. A la prsó de Guantànamo perque no haguèssim de mantenir-los.


Valora aquest comentari:   votar positiu 0   votar negatiu 0
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#4
4 de febrer de 2012, 13.41 h

I en concepte de què aquets 21.428... € mensuals en 14 "pagues" (més de tres milions de les "peles" d'abans). Després vindran els extres, dietes, temes de representació, jubilacions extres, despeses diverses, fins compensacions per "hores extres",... Encara es diu, oi?, allò de "viure com un rei"?
I Espera que a alguns encara cobren el doble, tot i la demagògica rebaixa...


Valora aquest comentari:   votar positiu 1   votar negatiu 0
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#3
Pep fletxa Vallès
4 de febrer de 2012, 10.55 h

#2 Amb aquesta llei el senyor Rodrigo Rato passarà de cobrar 2.300.000 euros (dos milions tres-cents mil) a 600.000 euros (sis-cents mil). L'escàndol no es el que cobraràn ara, es el que han cobrat. I no perdem de vista que aixó es només per els bancs i caixes que han rebut ajudes o han estat intervinguts. Els altres segueixen cobrant el mateix.
Jo em pregunto, quant cobra el director d'una sucursal? Te algun sentit que un empleat cobri un sou centenars de vegades superior als altres?


Valora aquest comentari:   votar positiu 5   votar negatiu 0
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#2
Rauric fletxa La Guingueta
4 de febrer de 2012, 10.20 h

Home, 300 mil euros si no vaig equivocat son 50 milions de les antigues pessetes, potser encara ho trobo excessiu i més en els temps que vivim. Potser i només potser aquests sous son gran part de les causes de fallides de aquestes entitats.

Potser seria millor que fossin publiques i fortament controlades pel Banco de España però sense l'actual governador, culpable del fort endeutament bancari per manca de control.


Valora aquest comentari:   votar positiu 4   votar negatiu 0
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#1
Joan fletxa Palamós
3 de febrer de 2012, 17.59 h

Quins collons ! Només aixó? No sé si podran viure! Quina vergonya ! Mentres aquí callem i anem arreplegant les putades, pagant nosaltres, és clar !


Valora aquest comentari:   votar positiu 6   votar negatiu 1
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

5 10 20 tots
1


publicitat



COMENTA fletxa taronja

El comentari s'ha enviat correctament. Pots recarregar l'article o anar a la pàgina principal

publicitat






















EDITORIAL fletxa

Del Directe a La República

Després de més d'onze anys d'incansable feina al directe!cat, en aquell llunyà abril de 2007, amb quasi 100.000 entrades registrades i milions de pàgines vistes, ha arribat l'hora de fer un pas ferm i endavant que converteixi ... Llegir-ne més

#xocdetrens fletxa






giny

giny

BLOGS enquestes

Joan Lladonet Joan Lladonet
Implants i implantació de musulmans

logo

v1.00 16 abril 2007
v2.00 16 abril 2008
v3.00 19 febrer 2010

Edita: Associació Cultural Nou País i Catmèdia Global
Desenvolupat per Tirabol

Generalitat de Catalunya

Generalitat de Valenciana

Creative Commons
  • sobre els comentaris
  • Tots els comentaris referents a qualsevol informació apareguda en aquest mitjà digital són únicament i exclusiva responsabilitat de la persona o institució que el realitza, i en cap cas serà responsabilitat del mitjà digital directe!cat.