directe ! a La República. N. 4126. Divendres, 19 d'abril de 2024 00:09 h


directe!cat

facebook twitter RSS in.directe.cat



acn

ACTUALITAT fletxa

publicitat

Internacional doble fletxa

Vidal-Quadras pretén obstaculitzar que el català sigui oficial al Parlament europeu

"No es vol que al Parlament Europeu existeixi una presència unida i cohesionada d'Espanya, sinó que es vol fer palès que hi ha una divisió, una fragmentació. Per això, no hi col·laboraré", ha dit

Comentaris 30  
Molt dolent Fluix Interessant Molt bo Excepcional ( 4 vots )
carregant Carregant

Els eurodiputats Ramon Tremosa (CiU) i Maria Badia (PSC) s'han compromès aquest divendres a fer lobby per convèncer els vicepresidents del Parlament Europeu de la conveniència d'acceptar el català com a llengua oficial al plenari. Entre aquests vicepresidents es troba el diputat del PPC Alejo Vidal-Quadras, que aquest divendres ha participat amb Badia i Tremosa en la presentació a Barcelona de la nova revista 'Dossier Europa' centrada en l'actualitat europea. Els eurodiputats de CiU i PSC han demanat al líder popular que se sumi a l'opinió del nou president del Parlament Europeu, Martin Schulz, que ja ha anunciat que té previst tornar a posar sobre la taula l'oficialitat del català.
aleix vidal-quadras, pp, ppc
Comparteix
   


Etiquetes
'És una anomalia democràtica que nou milions de ciutadans no puguin utilitzar la seva llengua pel fet de no tenir un estat propi', ha indicat Badia. Ella ha estat la primera en instar Vidal-Quadras a donar suport a aquesta mesura donada la importància del càrrec institucional que ostenta. L'eurodiputada socialista ha agraït el suport del nou president del Parlament Europeu, que tornarà a obrir el debat, però ha reconegut que serà 'molt difícil' superar l'escepticisme de bona part de la cambra. 'S'ha de fer tot el lobby que calgui i més, i espero poder convèncer a l'Aleix Vidal-Quadras, que alguna vegada ens ha ajudat'. 

Les paraules de l'eurodiputat popular, però, no han fet preveure cap gran canvi d'opinió sobre el tema. 'No es vol que al Parlament Europeu existeixi una presència unida i cohesionada d'Espanya, sinó que es vol fer palès que hi ha una divisió, una fragmentació. Per això, no hi col·laboraré', ha assegurat Vidal-Quadras. D'una banda ha situat, doncs, la connotació nacionalista del fet de poder parlar català al plenari i, de l'altra, la logística que implicaria l'oficialitat del català. Segons Vidal-Quadras, acceptar el català com a llengua oficial implicaria la reivindicació de moltes altres llengües europees 'similars', i faria créixer el nombre de llengües oficials fins a la quarantena. 'No és viable', ha insistit.

De la seva banda, l'eurodiputat de CiU, Ramon Tremosa, li ha recordat a Vidal-Quadras que el també membre del PPC i eurodiputat, Santi Fisas, s'ha mostrat partidari de parlar català al plenari, i que també ho han fet altres representants dels populars europeus. A més, ha destacat que 'si Rajoy diu que a Espanya no hi sobra ningú, seria important un gest com aquest'. En cas contrari, Tremosa preveu un increment dels anhels nacionalistes a Catalunya, ja que l'Estat és incapaç de mostrar sensibilitat per les reivindicacions dels diferents pobles que el conformen. L'eurodiputat liberal ha assegurat que l'ús del català al plenari del Parlament Europeu no generaria sobrecostos, donat que molts traductors de castellà el parlen amb fluïdesa, i ha instat Maria Badia a liderar el procés. 'A ella li correspon ser la primera catalana que parli català al plenari', ha opinat.



COMENTARIS fletxa taronja

item
#30
6 de febrer de 2012, 11.39 h

#24 Santi, escoltar tant a en Jiménez Losantos t'està afectant greument.
Ja que anomenes en Fraga, si que he de dir una cosa, que va defensar el seu pensament franquista fins la mort, fidel als seus ideals, cosa que no ho fa tothom. Però això no treu que fos un assassí (el dia que va signar la pena de mort de'n Grimau s'hi va convertir). I l'Alejo deu d'estar molt fotut, perquè proclama en contra d'ell com a català.
He hagut de fer un esforç per entendre un missatge escrit en "español... Llegir més


Valora aquest comentari:   votar positiu 2   votar negatiu 0
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#29
Un guixolenc fletxa Prov. Girona
5 de febrer de 2012, 21.18 h

Molt bó el que dius Carles de Sitges, estic totalment d'accord amb tu.


Valora aquest comentari:   votar positiu 0   votar negatiu 0
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#28
Santi fletxa Mataró
5 de febrer de 2012, 19.44 h

#25 Me produce una pena tremenda que hables así de Manuel Fraga y un insulto a la inteligencia del sentido común y de cualquiera medianamente normal. Gracias a él hoy en día puedes insultarle así como lo insultas. Muchas gracias. Estáis tan ciegos que ridículo es un calificativo que se queda muy corto para la gravedad insconsciente, injusta y demencial de vuestra actitud.


Valora aquest comentari:   votar positiu 0   votar negatiu 6
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#27
Santi fletxa Mataró
5 de febrer de 2012, 19.38 h

#25 Lo que ocurre, si has leido bien mi planteamiento que veo que no, es que Rajoy siendo el menos malo, también está en una de mis tres descripciones calificativas que he realizado en el comentario anterior sobre los políticos actuales que tenemos en España. Por eso Rajoy lo tiene apartado. Y eso de tener apartado a los pocos políticos que quedan y valen la pena, es la principal causa de que tú como catalán y el resto de catalanes y resto de españoles vayamos como vamos, de mal en peor... Llegir més


Valora aquest comentari:   votar positiu 0   votar negatiu 5
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#26
Pep fletxa EL VENDRELL
5 de febrer de 2012, 19.35 h

Espanya ja actua desacomplexadament contra Catalunya en tots els fronts. Com que som la part dèbil del conflicte tenim dues opcions per resistir i
existir, una no la puc dir i l'altre es redactar una constitució Catalana i crear un poder paral.lel a la Gestoria (Generalitat) L'ESTAT CATALA.


Com va dir el patriota Tardá, malgrat La Legión (i la seva cabra)


Valora aquest comentari:   votar positiu 6   votar negatiu 0
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#25
Jordi fletxa CATALUNYA
5 de febrer de 2012, 19.01 h

#24 Per això el tenen jugant a Europa,no el volen ni aquí,a fraga li van regalar Galicica per a que jugués a dictador i a aquest l'han enviat a Brusel.les per a perdre'l de vista.


Valora aquest comentari:   votar positiu 6   votar negatiu 0
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#24
Santi fletxa Mataró
5 de febrer de 2012, 18.23 h

Pocos políticos hay de la talla del Sr Vidal-Quadras, desde el desaparecido Manuel Fraga. Es claro, directo y aficaz como muy poquitos. De haber la mitad de políticos de los que ahora tenemos como este señor, España estaría en muy poco tiempo otra vez en el candelero. Hoy solo nos quedan politicos cobardes, corruptos y locos de la colina radical e irresponsablemente localistas.


Valora aquest comentari:   votar positiu 0   votar negatiu 10
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#23
Santi Vidal fletxa Barcelona
5 de febrer de 2012, 09.59 h

Que podem esperar del representant més radical d'un partit que va deixar el poder mentint i ha arribat al poder mentint.


Valora aquest comentari:   votar positiu 2   votar negatiu 0
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#22
Lluis C fletxa Banyoles
4 de febrer de 2012, 23.01 h

Alejo !!!, campeón !!!.
Els catalans no oblidem...
Tu mateix...


Valora aquest comentari:   votar positiu 4   votar negatiu 0
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#21
carles fletxa sitges
4 de febrer de 2012, 21.20 h

Sr. Vidal-Quadras: Le escribo en castellano para que no se enfade, y para darle las gracias por sus aportaciones, cada una de las cuales genera automáticamente unos 10.000 independentistas nuevos. El PP lo sabe, y por eso le tiene a usted exiliado en el Parlamento Europeo donde nunca se decide nada. Ojalá tuviera usted más aportaciones, porque hemos calculado que con sus iniciativas conseguiríamos un número de independentistas suficiente para lograr que pronto Catalunya fuera un nuevo miem... Llegir més


Valora aquest comentari:   votar positiu 9   votar negatiu 0
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

5 10 20 tots


publicitat



COMENTA fletxa taronja

El comentari s'ha enviat correctament. Pots recarregar l'article o anar a la pàgina principal

publicitat






















EDITORIAL fletxa

Del Directe a La República

Després de més d'onze anys d'incansable feina al directe!cat, en aquell llunyà abril de 2007, amb quasi 100.000 entrades registrades i milions de pàgines vistes, ha arribat l'hora de fer un pas ferm i endavant que converteixi ... Llegir-ne més

#xocdetrens fletxa






giny

giny

BLOGS enquestes

Joan Lladonet Joan Lladonet
Implants i implantació de musulmans

logo

v1.00 16 abril 2007
v2.00 16 abril 2008
v3.00 19 febrer 2010

Edita: Associació Cultural Nou País i Catmèdia Global
Desenvolupat per Tirabol

Generalitat de Catalunya

Generalitat de Valenciana

Creative Commons
  • sobre els comentaris
  • Tots els comentaris referents a qualsevol informació apareguda en aquest mitjà digital són únicament i exclusiva responsabilitat de la persona o institució que el realitza, i en cap cas serà responsabilitat del mitjà digital directe!cat.