directe ! a La República. N. 4126. Dimarts, 23 d'abril de 2024 14:25 h


directe!cat

facebook twitter RSS in.directe.cat



acn

ACTUALITAT fletxa

publicitat

Política doble fletxa

Ernest Maragall considera que la candidatura de Chacón és 'encara menys acceptable' pels catalans

'No serà a Sevilla, ni aquest cap de setmana, que el socialisme català pot trobar la orientació perduda', ha assegurat el socialista català

Comentaris 15  
Molt dolent Fluix Interessant Molt bo Excepcional ( 4 vots )
carregant Carregant

L'exconseller d'Educació i diputat del PSC, Ernest Maragall, ha expressat en el seu bloc les impressions que té sobre el congrés de Sevilla que ha de decidir el nou Secretari General del PSOE. Maragall considera a Rubalcaba un 'home d'estat', un 'socialista clàssic' i un 'adversari tan clar com formidable' de la manera que té d'entendre la relació Catalunya-Espanya. De Chacón ha destacat la seva 'capacitat de seducció', però l'ha titllat 'd'artificial'. 

Comparteix
   


Etiquetes
Què diu Ernest Maragall de Rubalcaba? - text íntegre - 
 
  • Polític d'ampla experiència, tant de govern com de partit, una de les millors representacions del concepte "Estat".
  • Ofereix tota mena de garanties des del punt de vista ideològic, en tant que fidel representant de la ortodòxia socialdemòcrata.
  • És prou obvi també que APR no té un perfil adequat per personificar la necessitat d'innovació - renovació que el socialisme europeu ha d'afrontar de forma urgent.
  • No li hem sentit propostes rellevants pel que fa a les reformes imprescindibles de l'estat del benestar, ni gaire idees engrescadores en l'àmbit de la qualitat democràtica de institucions i partits.
  • Com quasi tots, formula reivindicacions enèrgiques en defensa de la regulació i control dels mercats i sistemes financers, incloent-hi les conegudes propostes de nova fiscalitat.
  • Però això fa encara més evident el dèficit enorme que el camp progressista espanyol i català segueix sense cobrir amb rol i aportacions pròpies. El de la construcció d'un projecte de nova Europa, potent, federal, democràtica, progressista, influent al món.
  • És el terreny en el que François HollandeEd Miliband o els nous líders del nord i el centre europeus tracten d'obrir vies i horitzons que no veiem en el discurs petit, defensiu, intern i calculador dels candidats a dirigir el socialisme espanyol.
  • Per últim, encara més vist des de Catalunya, la seva oferta es inequívocament recentralitzadora, de marxa enrere i limitació explícita per a les aspiracions bàsiques de l'autogovern català: ni estat plurinacional, ni pacte fiscal, ni tan sols Estatut en versió original.
  • En resum, és un home d'Estat, capaç, professional en el millor sentit, socialista clàssic, adversari tan clar com formidable de la nostra forma d'entendre la relació entre Catalunya i Espanya.

Què diu Ernest Maragall de Chacón? - text íntegre - 

  • Si Rubalcaba és l'Estat, Chacón es la situació. Té la barreja imprescindible en política, diuen, de determinació i ambició que calen per "triomfar". En el seu cas no queda clar quant hi ha de propi i quant d'adquirit o llogat, en l'agressiu mercat de les idees i les imatges que caracteritza la competència per el lideratge de les nostres organitzacions i partits.
  • Si Rubalcaba no diu massa res de nou, Chacón hi posa un aparent entusiasme tant visible com, es diria, artificial.
  • Tampoc afegeix propostes distintives al gran debat del progressisme europeu i pretén fer més creïble la idea sempre exitosa de "canvi" a base de somriures, joventut i "modernitat".
  • La seva candidatura és, en sí mateixa, el millor indicador de la renúncia del socialisme català a existir i actuar amb personalitat pròpia.
  • En resum, Chacón és una dona amb innegable capacitat de seducció posada al servei de no sabem quin projecte polític (que no sigui l'estricament personal). Millor dit, sí sabem que, precisament per l'afany de descatalanitzar la seva imatge, que forma part del receptari bàsic de la política espanyola, la proposta que formula és encara menys acceptable des del punt de vista d'un ciutadà progressista de Catalunya

Amb tot, Maragall es pregunta quina és la millor opció, 'un adversari formidable però sòlid, amb qui tractar d'assolir acords estables i respectables? O un amic presumpte però en estat líquid o gasós, a qui perseguir en cerca impossible de resultats tangibles?'
 
'L'única resposta possible torna a ser prou evident: no serà a Sevilla, ni aquest cap de setmana, que el socialisme català pot trobar la orientació perduda. Haurem de seguir buscant entre nosaltres mateixos, junt a tots els progressistes de Catalunya, per formular el projecte que necessitem i donar-li la concreció de proposta i lideratge que la societat catalana espera i exigeix', ha sentenciat. 




COMENTARIS fletxa taronja

item
#15
PereelDigne fletxa Granollers
5 de febrer de 2012, 23.53 h

El que ha fer l'Ernest Maragal és plegar del PSC, i també el podrien acompanyar la Montserrat Tura, la Caterina Mieres i tota l'ala sobiranista d'aquest parit.. Si continuen per aquest camí, segur que podrien dialogar amb la renovada ERC per veure si s'hi poden incorporar.


Valora aquest comentari:   votar positiu 0   votar negatiu 0
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#14
Un guixolenc fletxa Prov. Girona
5 de febrer de 2012, 21.13 h

El que haurien de fer tots aquests partits catalans es, enlloc de buscar tots el millor per Catalunya per separat, crear un partit unic i ben fort per a lluitar contra aquesta "borrega d'espanya" que ens ofega, no ens respecta i a mes a mes sentir sempre tots aquests comentaris desagradables, que jo particularment no els sento per part de qualsevol altre comunitat de la resta de les espanyes... La veritat es molt trist. Que els costaría donar-nos l'independència
VISCA CATALUNYA UNICA.


Valora aquest comentari:   votar positiu 0   votar negatiu 1
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#13
toni fletxa vic
4 de febrer de 2012, 14.59 h

Ara se'n adonen que amb els de Madrid no hi ha res a fer , el Psc no existeix ,només hi ha espanyols a qui servir i obeir (o no és això el que han fet el psc durant tots aquest anys ) algú recorda alguna votació en contra del Psoe a Madrid ,en 30 anys no han pensat mai diferent ?
Ni Zapatero , ni Chacon ,ni montilla ,ni rubalcaba , ni guerra , ni Gonzalez ,ni iceta ,ni cap dels socialistes han ajudat mai al poble Català .
Si surt rubalcaba malament per Catalunya , si surt la Chacón ( de... Llegir més


Valora aquest comentari:   votar positiu 6   votar negatiu 0
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#12
siusplau fletxa Vilanova
4 de febrer de 2012, 13.35 h

Em dol l'ànima veure gent com Maragall, Tura, Castells o Dalmau encara al PSC. Jo vaig ser-hi des dels anys 70, encara universitari, fins al 2003. Em va costar sortir-ne per una mena de sentiment de pertinença lamentable. Si us plau amics Margall, Castells, Dalmau, deixe-ho d'una vegada que no hi ha res a fer.
Un partit només hauria de ser una eina per a millorar les coses, no un lloc d'on no pots marxar. Hi ha d'altres partits o si no te' n'agrada cap, en fas una altre.



Valora aquest comentari:   votar positiu 7   votar negatiu 0
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#11
xavier fletxa premià
4 de febrer de 2012, 12.14 h

una mica lent aquest Maragall no? ara resulta que cap dels dos,chacon o rublacaba,son bons per Catalunya..vaja,vaja..més o menys dintre d´uns 20 anys arribaran a tenir grup propi..cap al 2050 ens faran independentistes,ja podem tremolar que venen!!...visca la libertat catalans!!


Valora aquest comentari:   votar positiu 6   votar negatiu 0
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#10
Xavier fletxa Barcelona
4 de febrer de 2012, 11.48 h

El socialisme català es mort, viva el Chaconisme Psoeista


Valora aquest comentari:   votar positiu 1   votar negatiu 1
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#9
Francesc fletxa Barcelona
4 de febrer de 2012, 11.43 h

Ernest i els demés, fins avui no us avia-ho donat?, què teniu unes ulleres fosques de nit i dia, si no ho és així, és que la psicologia la teniu on tenen les vespes la gràcia oi?


Valora aquest comentari:   votar positiu 2   votar negatiu 0
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#8
enric fletxa barcelona
4 de febrer de 2012, 11.10 h

Aquets dies les tertulies van plenes de l'esquinçada que pot suposr per el PSC que la Chacon mani al PSOE. Jo crec que la Chacon, si guanya, com és previsible després de renegar de la seva ja inexistent catalanitat, li faltarà temps per esborrar-se del PSC i treure's el carnet del PSOE, invocant "la unidad de destino en lo universal", I aquí pau i allà glòria. Faria bé el PSC de decidir d'una vegada què vol ser quan sigui gran, prescindint de la Chacon. D'aquí quatre dies ja no serà,... Llegir més


Valora aquest comentari:   votar positiu 5   votar negatiu 0
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#7
Rauric fletxa La Guingueta
4 de febrer de 2012, 10.14 h

La senyora Carmen és una persona que ha utilitzat Catalunya i el PSC per pujar a cops de colça dins el PSOE, però si mirem la seva gestió davant els dos ministeris ocupats per ella, veiem una gestió mediocre per no dir dolenta.
Fa uns pocs mesos declara a Catalunya que esta d'acord amb el pacte fiscal i ara diu a Sevilla tot el contrari, pot alguna persona fiar-se del que farà en el futur?
Ni m'agrada Rubalcaba ni la Chacón, però al menys Rubalcaba no es contradiu, i la seva gestió a i... Llegir més


Valora aquest comentari:   votar positiu 3   votar negatiu 1
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#6
Er Pisha fletxa Barcelona
3 de febrer de 2012, 23.43 h

La eh-minihtra Xacón m'ha parezío ziempre una oportunihta, primero'e to zu obhetibo eh ehqalà qomo zea y ar prezio qe zea loh puehtoh qe z'ha aterminao qonzegì ande pa eyo zuponga tenè qe eshahle la qurpa o er fraqazo dihpuéh direhtamente a zuh qorrelihionarioh'e partio qon tar'e perqurà arqalzà zuh ahpirazioneh perzonaleh. En ehtah elizioneh'e partio pa elehì Zeqretario o Zeqretaria Henerá, z'ha prezentao por la probinzia'e Armeria'n la quá no ze l'había bihto er pelo ni ziqiera ha... Llegir més


Valora aquest comentari:   votar positiu 8   votar negatiu 2
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

5 10 20 tots


publicitat



COMENTA fletxa taronja

El comentari s'ha enviat correctament. Pots recarregar l'article o anar a la pàgina principal

publicitat






















EDITORIAL fletxa

Del Directe a La República

Després de més d'onze anys d'incansable feina al directe!cat, en aquell llunyà abril de 2007, amb quasi 100.000 entrades registrades i milions de pàgines vistes, ha arribat l'hora de fer un pas ferm i endavant que converteixi ... Llegir-ne més

#xocdetrens fletxa






giny

giny

BLOGS enquestes

Joan Lladonet Joan Lladonet
On abunda més el seny, a Euskadi o al Principat?

logo

v1.00 16 abril 2007
v2.00 16 abril 2008
v3.00 19 febrer 2010

Edita: Associació Cultural Nou País i Catmèdia Global
Desenvolupat per Tirabol

Generalitat de Catalunya

Generalitat de Valenciana

Creative Commons
  • sobre els comentaris
  • Tots els comentaris referents a qualsevol informació apareguda en aquest mitjà digital són únicament i exclusiva responsabilitat de la persona o institució que el realitza, i en cap cas serà responsabilitat del mitjà digital directe!cat.