directe ! a La República. N. 4126. Divendres, 19 d'abril de 2024 14:15 h


directe!cat

facebook twitter RSS in.directe.cat



acn

ACTUALITAT fletxa

publicitat

Economia doble fletxa

El Síndic de Greuges obre actuació d’ofici per les preferents

El departament d'Economia i l'Agència Catalana de Consum, se n'han rentat les mans fins ara; la CNMV, ha reaccionat molt tímidament; l'associació d'usuaris de bancs i caixes segueix en peu de guerra

Comentaris 15  
Molt dolent Fluix Interessant Molt bo Excepcional ( 12 vots )
carregant Carregant

Davant l’allau de queixes d’afectats per l’afer de les participacions preferents i segons han confirmat fonts del Síndic al directe.cat!, han decidit obrir investigació. El síndic haurà de demanar explicacions a les entitats financeres i a la Caixa sobre la situació que han generat. En canvi, el Departament d’Economia de  la Generalitat i l’Agència Catalana de Consum es renten les mans. En varies ocasions el directe.cat! s’ha posat en contacte amb el Departament d’Economia  i amb l’Agència Catalana de Consum  per tal de saber què pensen fer davant el problema, i fins a dia d’avui no han donat cap resposta.

Comparteix
   

Tímida reacció de la “Comisión Nacional del Mercado de Valores” davant l’escàndol de les opcions preferents
 
La CNMV ha mogut fitxa després de l’escàndol de les opcions preferents, però tot apunta a una resposta insuficient davant la magnitud del problema que afecta prop de 210.000 famílies catalanes que han vist atrapades les seves inversions.
 
El president de la CNMV, Julio  Segura, ha reconegut que s’ha detectat algun defecte 'puntual' no generalitzat en la venda de participacions preferents a  particulars. Segons Segura, ha quedat clar  que les participacions són 'productes complexos'.
 
Pel que fa als canvis de les preferents que han ofert als seus clients  les entitats financeres,  el president de la CNMV ha dit que 'no li sembla adequat' que es canviï les participacions per productes 'més complexos encara' i que  exigirà la màxima transparència en els fulletons informatius per tal d’assolir la total comprensió dels clients del producte adquirit. La qüestió és que ja fan tard perquè moltes entitats han posat als seus clients entre l’espasa i la paret, i s’han vist gairebé obligats a fer el canvi.
 
L’associació d’usuaris de Bancs i Caixes i assegurances de Catalunya ADICAE, en peu de guerra
 
Manuel Pardos, president d'Adicae ha assegurat que les entitats financeres  'han estat comercialitzant aquests productes de risc entre els clients com si fossin inversions de renda fixa', tot afirmant  que  amb el deute subordinat, les quotes participatives i els bons, les entitat han volgut tapar els seus forats a costa dels clients.
 
L'associació té previst dur a terme una demanada conjunta perque considera que les entitats financeres han dur a terme operacions de bescanvi de les participacions per altres 'productes tòxics, complexos, sense garantia i amb una liquiditat escassa'. Adicae  té previst convocar una manifestació d'afectats la primera quinzena de febrer.
 
Continuem cercant testimonis, volem seguir informant

Agraïm a tothom que ens ha remés correus amb informació i cartes per publicar, davant la gravetat de la situació, amb l’afectació de milers de persones que tenen retinguts els seus estalvis, seguim buscant testimonis, de persones afectades, però també de gestors financeres que ens vulguin fer arribar el seu testimoni, garantint lògicament el seu anonimat. Amb la voluntat de seguir informant i fer-ne un seguiment posem a la disposició dels afectats aquest correu electrònic, denuncies@directe.cat



COMENTARIS fletxa taronja

item
#15
Anna Mataró fletxa Mataró
30 de març de 2012, 01.27 h

Caixa Laietana, (LLADRETANA) ha estafat a la meva mare de 70 anys, també a una de les seves amigues de 75 i als meus cosins. Els hi han destrossat la el futur i la salut. Els estalvis de tota la vida perduts. En aquest cas la comercial Anna Gonzalez de Gea de la caixa LLADRETANA de la plaça de darrera de l'ajuntament li va escriure en un paper de la propia entitat la descripció sota el títol "participacions preferents" q00% asegurades en 15 dies devolució garatitzada i 0 (zero) risc.

Vold... Llegir més


Valora aquest comentari:   votar positiu 1   votar negatiu 2
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#14
cc fletxa tarragona
22 de març de 2012, 23.25 h

CADENA PERPETUA !!!!!!!!!!!!!!!!!POR LA FAENA QUE NOS HA ECHO EL !!FAINE!!!!!!!!!!!!!!!


Valora aquest comentari:   votar positiu 1   votar negatiu 0
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#13
MET fletxa jaupil1@yahoo.es
4 de març de 2012, 16.41 h

Nosaltres tenim Obligacions subordinades perpetues (són com les preferents) de Bankia (Caixa Laietana). Les venien dient que eren renda fixa i que tenien liquidesa, que la caixa les recol·locava internament. Ara es veu que el Banc d'España diu que aquesta pràctica no era correcta, que les obligacions i le preferents s'havien de vendre en una borsa oberta, on les nostres serien invendibles (Una caixa amb problemes i unes oblig. amb interessos baixos del 3,75 al 4 %). Bé, si les caixes oper... Llegir més


Valora aquest comentari:   votar positiu 0   votar negatiu 1
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#12
Rosamaria fletxa Barcelona
29 de febrer de 2012, 11.09 h

Ja he rebut la contestació a la meva queixa del Servei d'Atenció al Client... i es VERGONYOS!!! Encara em diuen que com que he acceptat el canvi, em "contradic"... dons qué esperaven? Que em conformi en perdre els meus estalvis un 40%??
Son tots una colla d'estafadors, començant pel BANC D'ESPANYA I ACABANT PER LA CNMV I PASSANT PER TOTS EL POLITICS!!!!!


Valora aquest comentari:   votar positiu 3   votar negatiu 0
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#11
Josep Corberó fletxa Barcelona
29 de febrer de 2012, 06.56 h

El Sr. Fainé nomes sap fer primes uniques i preferents; estafar a l'estalviador i ell col.locar a la familia i cobrant regals preferents; es una paraula, la Caixa nomes es un niu d'espavilats i que en Mas protegeix!!! per cert, no retornar els diners fins que a un li vingui bé, es senzillament un delicte, i ja es hora, que tots els afectats presentem una denuncia contra el Sr. Faine per apropiacio indeguda i repartiment del botí; Faine, una persona no honrada!


Valora aquest comentari:   votar positiu 1   votar negatiu 0
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#10
finselscollons fletxa Berguedà
7 de febrer de 2012, 11.07 h

Tens tota la rao PAULA O. Però on els portes els estalvis? JO la veritat és qeu no crec en cap entitat bancària inclosa la banca cívica ( que també he sentit comentaris que de cívca no en té gaire). Haurem de tornar a fer com la gent d'abans ( que al passar gana eren més llestos que nosaltres) i treure tots els estalvis de tots els bancs i caixes i posar-los a " RAJOLABANK". I el que s'han de muntar són manifestacions davant d'aquestes entitats que ens han ROBAT!!!


Valora aquest comentari:   votar positiu 5   votar negatiu 0
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#9
finselscollons fletxa Berguedà
7 de febrer de 2012, 11.00 h

#5 Estc totalment d'acord amb tu. Tots els mitjans estan manipulats, d'imparcials res de res. I respecte el Sr. CUNÍ, m'ha caigut molt baix, el considero un venut i un covard. El Sr. Godó el té agafat pels collons. CUNÍ TU DE PERIODISME OBJECTIU NO EN TENS RES DE RES. VENUT MÉS QUE VENUT!!!


Valora aquest comentari:   votar positiu 3   votar negatiu 0
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#8
rosamaria Rev fletxa Barcelona
6 de febrer de 2012, 11.20 h

Es una vergonya que s'intenti "tapar" l'estafa de tots els Bancs... Jo vaig invertir tots els meus estalvis i em van assegurar que no podia perdre capital mai, a menys que La Caixa fes FALLIDA... La setmana passada va sortir el impresentable de president, Isidre Faine comunicant una vergonyosa xifre de Beneficis que han tingut en el 2011..... !!! A costa de QUI??? Dels clients que han estat enganyats.
Perque el sous dels directius no els baixaran, es clar, son tant bons enganyan a tothom,... Llegir més


Valora aquest comentari:   votar positiu 9   votar negatiu 0
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#7
Ferran fletxa Vallès
5 de febrer de 2012, 13.20 h

La CNVM hauria de callar ho mirar de solucionar l'embolic que ells solets han provocat. Ells varen dir que aquests dipòsits havien d'aflorar al mercat i cotitzar pel seu valor real sense avisar als consumidors, cosa evident que no podien fer, ja que per primer cop hauria prevalgut l'interès general i no el privat per part de la CNVM.
Una altra cosa seria que els bancs que en tenien no varen invertir adequadament els diners dipositats en aquests productes, aleshores els directius que han diri... Llegir més


Valora aquest comentari:   votar positiu 6   votar negatiu 0
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#6
ROSA MARIA fletxa SITGES
5 de febrer de 2012, 12.58 h

El Ministeri de Economia autoritza a las entitats bancaries que tinguin PPR i obligacions convertibles (en acciones) a deixar de pagar els dividends en funció de los resultats i necessitats de capital de les dites entitats:
Disposició addicional primera. Tractament excepcional de les accions preferents i altres instruments en circulació.

Entitats de crèdit que tenen accions preferents pendents o instruments de deute convertible obligatori en accions emeses abans de l'entrada en vigor del ... Llegir més


Valora aquest comentari:   votar positiu 0   votar negatiu 2
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

5 10 20 tots


publicitat



COMENTA fletxa taronja

El comentari s'ha enviat correctament. Pots recarregar l'article o anar a la pàgina principal

publicitat






















EDITORIAL fletxa

Del Directe a La República

Després de més d'onze anys d'incansable feina al directe!cat, en aquell llunyà abril de 2007, amb quasi 100.000 entrades registrades i milions de pàgines vistes, ha arribat l'hora de fer un pas ferm i endavant que converteixi ... Llegir-ne més

#xocdetrens fletxa






giny

giny

BLOGS enquestes

Joan Lladonet Joan Lladonet
Implants i implantació de musulmans

logo

v1.00 16 abril 2007
v2.00 16 abril 2008
v3.00 19 febrer 2010

Edita: Associació Cultural Nou País i Catmèdia Global
Desenvolupat per Tirabol

Generalitat de Catalunya

Generalitat de Valenciana

Creative Commons
  • sobre els comentaris
  • Tots els comentaris referents a qualsevol informació apareguda en aquest mitjà digital són únicament i exclusiva responsabilitat de la persona o institució que el realitza, i en cap cas serà responsabilitat del mitjà digital directe!cat.