directe ! a La República. N. 4126. Dimarts, 23 d'abril de 2024 14:17 h


directe!cat

facebook twitter RSS in.directe.cat



acn

ACTUALITAT fletxa

publicitat

Política doble fletxa

CiU - PP: negociacions 'molt avançades' per la llei d'acompanyament

CiU moderarà la taxa turística i l'euro sanitari per aconseguir el suport del sector i del PP

Comentaris 7  
Molt dolent Fluix Interessant Molt bo Excepcional No hi ha cap vot
carregant Carregant

El president del grup parlamentari de CiU, Oriol Pujol, ha confirmat que les negociacions amb el PP per tirar endavant la taxa turística i l'euro sanitari estan "molt avançades'. Per aconseguir l'acord amb els populars, haurà de moderar ambdues figures. Pujol ha explicat que s'està negociant sobre la gradualitat en l'aplicació de la taxa turística, i també es treballa perquè col·lectius més desfavorits no paguin l'euro per recepta, com les persones que cobren rendes mínimes d'inserció. En tot cas, la negociació no està tancada i en funció de com quedi, ha dit, s'haurà de buscar com compensar per una altra via els recursos que finalment no s'ingressaran en el 2012 i que el Govern sí havia previst.

Comparteix
   


Etiquetes
Pujol ha explicat que les negociacions amb el PPC per poder tirar endavant tiquet moderador i taxa turística estan 'molt avançades' després de la feina d'aquest cap de setmana perquè, 'en la mesura que convingui, amb les correccions, anivellaments, matisos tant en una com en l'altra, aquestes dues figures puguin prosperar'. 'Hi ha més acords que desacords amb el PPC i amb el sector turístic. Totes les reunions d'aquest cap de setmana han anat en la bona línia, va per bon camí', ha assegurat.

El també secretari general adjunt de CDC no ha volgut entrar en el detall de la negociació ni en percentatges, però sí que ha confirmat que la gradualitat en l'aplicació de la taxa turística és una de les qüestions que s'estan parlant, així com que els col·lectius més desfavorits quedin fora de l'euro sanitari, en concret les persones amb rendes més baixes i que s'estan acollint a rendes mínimes d'inserció.

En aquest sentit, ha reconegut que els recursos que el Govern havia previst obtenir per aquests dos conceptes i que no s'ingressaran per la moderació d'ambdues taxes s'hauran de compensar d'alguna manera, i ha remarcat que difícilment es farà per la via d'ingressos, perquè ja estan molt definits en la Llei d'acompanyament. Tampoc està previst que la funció pública es vegi afectada, perquè el seu ajust ja està 'molt clarament delimitat i pautat'.

Pujol ha dit que espera poder tancar l'acord abans que el projecte de llei d'acompanyament es voti en comissió dijous. També ha aprofitat per lloar l'actitud del sector turístic, que ha reaccionat a l'anunci d'una taxa amb capacitat negociadora i entenent la situació malgrat el disgust.



COMENTARIS fletxa taronja

item
#7
7 de febrer de 2012, 13.13 h

#1 Si dona, hi ha una explicació: Quan van dir que plantarien cara, no va dir quina era. aquests del govern dels millor" la única cara que tenen per plantar és la del darrera, s'abaixen els pantalons i fan veure que cullin bolets. Perdoni que ho digui així, però és que la ràbia d'haver de suportar aquests actes indignes per part d'aquests botiflers i mercenaris, m'encega.


Valora aquest comentari:   votar positiu 4   votar negatiu 0
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#6
mario fletxa barna
7 de febrer de 2012, 09.47 h

Hem fa gràcia que no vulguin pactar amb ERC i en canvi utilitzin les seves propostes, això si, com si fossin seves, per això els costa tant als peperos de acceptar-les, després ho presentaran com un gran pacte que ha sabut defensar bé CIU, quina barra! i "nari nan..."


Valora aquest comentari:   votar positiu 6   votar negatiu 0
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#5
Xiroia fletxa Sant Andreu de Llavaneres
7 de febrer de 2012, 08.41 h

Senyors de CiU el meu oftalmòleg és un metge molt bo. Crec que els demanaré hora perquè els facin una visita, crec que no veuen gaire bé, si no no m'explico con no s'adonen de que el PP els està fent anar per on ells volen. NO HO VEUEN? No veuen que mica en mica ens estan dominant? no veuen que estàn fent el que ells volen? no veuen que mica en mica ens estan treient els drets? Ja han tret part dels drets de les dones a decidir sobre el seu cos (llei de l'avortament), canviaran assignat... Llegir més


Valora aquest comentari:   votar positiu 6   votar negatiu 0
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#4
Només faltaria fletxa Castellfoll(a)t de la Roca
6 de febrer de 2012, 22.41 h

Ara només queda en Junqueras, i ja tenim el pessebre neoliberal preparat. I el paper d'ase, o millor de caganerrr..... per en JORDI CATAL(uhhh)NYA, hahahaha(A) pobret.


Valora aquest comentari:   votar positiu 3   votar negatiu 5
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#3
Joanesco fletxa Barcelona
6 de febrer de 2012, 19.21 h

#1 Aixo demostra que uneix mes la cartera que el cor.

En paraules mes planeres, son mes de dretas, però molt mes, que nacionalistes. Bueno, a lo millor es que mai els hi han preguntat de quin nacionalisme parlen.


Valora aquest comentari:   votar positiu 11   votar negatiu 1
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#2
Joan fletxa Palamós
6 de febrer de 2012, 18.17 h

Si vols saber quelcom del "Govern dels millors" presents i passats, llegeig lo que he transcrit a " Miquel Roca, un Bismarck frustat "
Crec que seria hora d'un aixecament per parar a aquesta cola de traidors !


Valora aquest comentari:   votar positiu 7   votar negatiu 1
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#1
6 de febrer de 2012, 17.06 h

A veure si ho entenc. En el poc temps que porta el PP al Govern a Espanya, entre altres coses: han anunciat que del pacte fiscal, res; tenen previst enviar la immersio linguistica a les escoles a prendre pel sac; amb el catala a la Justicia, el mateix; intentaran passar-se pel folre la resolucio del Parlament sobre les curses de braus; crearan l'assignatura d'exaltacio de la Constitucio espanyola; i sobre l'aeroport del Prat i Spanair ja hem vist el que ha passat. I a Catalunya, el "Govern dels... Llegir més


Valora aquest comentari:   votar positiu 16   votar negatiu 1
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

5 10 20 tots
1


publicitat



COMENTA fletxa taronja

El comentari s'ha enviat correctament. Pots recarregar l'article o anar a la pàgina principal

publicitat






















EDITORIAL fletxa

Del Directe a La República

Després de més d'onze anys d'incansable feina al directe!cat, en aquell llunyà abril de 2007, amb quasi 100.000 entrades registrades i milions de pàgines vistes, ha arribat l'hora de fer un pas ferm i endavant que converteixi ... Llegir-ne més

#xocdetrens fletxa






giny

giny

BLOGS enquestes

Joan Lladonet Joan Lladonet
On abunda més el seny, a Euskadi o al Principat?

logo

v1.00 16 abril 2007
v2.00 16 abril 2008
v3.00 19 febrer 2010

Edita: Associació Cultural Nou País i Catmèdia Global
Desenvolupat per Tirabol

Generalitat de Catalunya

Generalitat de Valenciana

Creative Commons
  • sobre els comentaris
  • Tots els comentaris referents a qualsevol informació apareguda en aquest mitjà digital són únicament i exclusiva responsabilitat de la persona o institució que el realitza, i en cap cas serà responsabilitat del mitjà digital directe!cat.