directe ! a La República. N. 4126. Divendres, 19 d'abril de 2024 07:20 h


directe!cat

facebook twitter RSS in.directe.cat



acn

ACTUALITAT fletxa

publicitat

Política doble fletxa

CiU reconeix que gairebé ha tancat l'acord amb el PP per la taxa turística i l'euro per recepta

El portaveu adjunt de CiU al Parlament afirma que encara falta alguna cosa per conrcretar però 's'han aproximat molt les posicions'

Comentaris 6  
Molt dolent Fluix Interessant Molt bo Excepcional No hi ha cap vot
carregant Carregant

El portaveu adjunt de CiU al Parlament, Ramon Espadaler, ha reconegut aquest dimarts que hi ha un 'principi d'acord' amb el PP pel que fa a la taxa turística. Tot i que fonts de la federació han explicat que queda algun serrell encara per tancar, Espadaler ha assegurat que 's'han aproximat i molt les posicions', i s'ha mostrat convençut que hi haurà un acord 'ple' abans de la votació del dictamen de la Llei d'acompanyament dijous en comissió. El portaveu adjunt ha explicat que l'acord inclou l'ajornament de l'aplicació de la taxa, la modulació dels preus i la diferenciació per territoris. De fet, fonts parlamentàries ja donen per fet el pacte perquè el nou tribut s'apliqui a partir de l'1 de novembre.

Comparteix
   


Etiquetes
El PPC ha fet públic un acord que rebaixa de 3 a 2,5 euros la taxa per a hotels de cinc estrelles i creuers; de 2 a 1,25 en el cas de quatre estrelles; d'1 a 0,75 euros en la resta d'establiments a Barcelona, i fins a 0,5 en la resta de Catalunya. La quota màxima de pagament serà, segons els populars, de set dies en lloc de deu. El PPC també vol que si els turistes vénen en grup, a més, només se'ls cobrarà taxa a dos. Fonts de CiU han apuntat que hi ha alguns serrells encara per tancar i que algun d'aquests punts encara està negociant-se.

'No és un acord tancat, ens queda partit. De fet, ara comença el partit', ha dit Espadaler, que ha remarcat la voluntat de CiU de crear aquesta nova taxa conscient, però, que no té majoria absoluta per tirar-la endavant tal i com l'havien pensat en un inici. 

Pel que fa a l'euro per recepta, els populars asseguren que quedaran exemptes les persones perceptores d'una pensió no contributiva i els beneficiaris del PIRMI, a més dels medicaments amb preu inferior a 1,67 euros. Per beneficiar els malalts crònics, tampoc es pagarà a partir de la recepta número 62. Fonts de la federació confirmen que els trets van precisament per aquí. De fet, Espadaler ha assegurat que la negociació de l'aplicació de l'euro per recepta va per bon camí, tot i no donar-la per tancada. Ha explicat que encara s'han 'd'introduir matisacions' a les esmenes del PPC, però ha reconegut que la voluntat passa per acceptar que 'alguns col·lectius molt determinats' quedin exclosos del pagament d'aquest 'tiquet moderador'. 

Espadaler, a més, ha admès que els malats crònics podrien ser un dels grups beneficiaris de les reduccions que s'estan negociant. Tot i no voler concretar més, el portaveu adjunt ha reconegut que podrien establir 'un topall en el quantum del pagament' per fixar així 'un límit'. 'És la via mes probable d'acord', ha explicat.



COMENTARIS fletxa taronja

item
#6
8 de febrer de 2012, 11.30 h

Ganxonia estic d'acord amb vostè. A mes cada cop la feina es mes barata, es paga menys de sous. Quan tinguem els sous per sota del SMI, llavors no hi haurà crisi i tothom trobarà feina. Així la societat del benestar dels poderosos la tindran mes garantida. Però els serveis estaran desballestats i caríssims. De fet si hem de recórrer a la sanitat privada no ens entrarà la farmàcia.
Anem bé amb un govern botifler. Tot i que va sortir democràticament.


Valora aquest comentari:   votar positiu 6   votar negatiu 0
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#5
8 de febrer de 2012, 11.27 h

Noticia gran per a tots aquests "burrus" que van votar a conveniència i unio i, una merda de noticia per a tots els altres: Prefereixen deixar de banda la taxa turística (gràcies al PP)i que tots paguem les altres taxes que s'han tret de la maniga per compensar-ho. És a dir els turistes no paguen i els tontets del catalans si.Visca el nostre govern! i els "burrus" que l'han votat.


Valora aquest comentari:   votar positiu 5   votar negatiu 0
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#4
8 de febrer de 2012, 10.23 h

Aquests de Conveniència i Unió són una colla de lladres. En Serrallonga i l'andalús Curro Jimenez, eren més caballers ells sols que tots els d'aquesta secta de desgraciats. La màfia siciliana queda petita al vostre costat. Rebaixen la taxa turística, ajornant-la fins i tot en el temps quan ja no vinguiin turistes, i carreguen en canvi contra jubilats, classes baixes i mitges amb la contribució obligatòria de les receptes metges. Són tan desgraciats que fins i tot tenen la barra de don... Llegir més


Valora aquest comentari:   votar positiu 2   votar negatiu 0
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#3
8 de febrer de 2012, 09.22 h

CiU y PP más de lo mismo.


Valora aquest comentari:   votar positiu 1   votar negatiu 0
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#2
Joan fletxa Palamós
7 de febrer de 2012, 17.54 h

Són TOTS una colla de traidors. Uns es varen vendre als jacobinistes del PSOE i els altres han tornar a vendre's als franquistes del PP. Pobre Catalunya si la societat civil no es revolta d'una vegada !!!


Valora aquest comentari:   votar positiu 1   votar negatiu 4
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#1
jbm fletxa Palma
7 de febrer de 2012, 15.54 h

Qualcú em pot dir per què n'Artur Mas es dedica contínuament a potenciar la imatge del PP a Catalunya?
És això nacionalisme català o nacionalisme espanyol?
Hi ha qui dubti encara?


Valora aquest comentari:   votar positiu 15   votar negatiu 0
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

5 10 20 tots
1


publicitat



COMENTA fletxa taronja

El comentari s'ha enviat correctament. Pots recarregar l'article o anar a la pàgina principal

publicitat






















EDITORIAL fletxa

Del Directe a La República

Després de més d'onze anys d'incansable feina al directe!cat, en aquell llunyà abril de 2007, amb quasi 100.000 entrades registrades i milions de pàgines vistes, ha arribat l'hora de fer un pas ferm i endavant que converteixi ... Llegir-ne més

#xocdetrens fletxa






giny

giny

BLOGS enquestes

Joan Lladonet Joan Lladonet
Implants i implantació de musulmans

logo

v1.00 16 abril 2007
v2.00 16 abril 2008
v3.00 19 febrer 2010

Edita: Associació Cultural Nou País i Catmèdia Global
Desenvolupat per Tirabol

Generalitat de Catalunya

Generalitat de Valenciana

Creative Commons
  • sobre els comentaris
  • Tots els comentaris referents a qualsevol informació apareguda en aquest mitjà digital són únicament i exclusiva responsabilitat de la persona o institució que el realitza, i en cap cas serà responsabilitat del mitjà digital directe!cat.