directe ! a La República. N. 4126. Dijous, 25 d'abril de 2024 08:45 h


directe!cat

facebook twitter RSS in.directe.cat



acn

ACTUALITAT fletxa

publicitat

Economia doble fletxa

Tracte de favor del Govern Espanyol a Bankia

El decret sobre la reforma financera deixa prou fissures per tal que el grup dirigit per Rodrigo Rato pugui reforçar-se. Tot apunta a un intent per fer possible la fusió entre La Caixa i Bankia.

Comentaris 20  
Molt dolent Fluix Interessant Molt bo Excepcional ( 6 vots )
carregant Carregant

El decret sobre la reforma financera aprovat pel darrer consell de Ministres és prou obert i sembla fet a la mida de Bankia, segons reconeix el banc d’inversions N+1. Malgrat que el govern espanyol diu que dues entitats amb ajudes (Bankia i UNNIM) no es poden fusionar, el decret permet fusions que tan sols representin un augment del 10% del seu volum, motiu pel qual, i en el darrer moment, l’entitat presidida per Rodrigo Rato ha optat per anar a la subhasta de la catalana UNNIM. En el cas que s’imposés la primera opció, o que Bankia no guanyés la subhasta per a UNNIM, Rato prepara el camí per seguir en solitari mentre es reforça a costa dels clients  propietaris de participacions preferents que tenen 4.200 milions d'euros invertits. Tot apunta a que els propietaris de les preferents  no tindran més opció que canviar-les per deute subordinat , tal i com han fet altres entitats, i d’aquesta manera  Bankia aconseguirà una part important del capital exigit.

Comparteix
   

L’opció CaixaBankia segueix oberta
Malgrat tot, l’opció de CaixaBankia segueix oberta: Rato no vol assumir un fracàs de les dimensions de l’entitat que presideix, i les bones relacions amb Fainé obren la porta a una sortida digna.

Amb el decret de reforma financera Bankia té una doble oportunitat: si fracassa el camí en solitari, la fusió resta més propera, d’aquesta manera les condicions de les dues entitats, malgrat les diferències a favor de La Caixa, s’acostarien. Amb el nou decret una de les entitats que veuen augmentar més les seves previsions és La Caixa amb 3.214Md'€ pels 7.53M€ de Bankia.



COMENTARIS fletxa taronja

item
#20
Jaume Cusó fletxa Barcelona
8 de febrer de 2012, 20.14 h

La Caixa no hauria de deixar-se entabanar, si La Caixa adquireix Bankia ho haurà de fer en les condicions que l'imposi el govern espanyol i això seria que La Caixa hagués de traslladar la seva seu a Madrid. Tampoc crec que sigui gaire recomanable que Unnim acabi en mans de Bankia. Aquestes "fusions" estan pensades per traslladar tot el control de les principals entitats financeres a Madrid, d'aquelles que encara no hi són.


Valora aquest comentari:   votar positiu 7   votar negatiu 0
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#19
8 de febrer de 2012, 18.19 h

#18 També, mercès pel suport !!!


Valora aquest comentari:   votar positiu 0   votar negatiu 0
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#18
Joan fletxa Palamós
8 de febrer de 2012, 18.13 h

#13 - Subscric el teu escrit, una i mil vegades. Aquesta cibernètica i botiflera persona que diuen governa Catalunya, anomenada senyor Mas, passarà a l'història - trista història- d'haver deixat el nostre pais a mans de gent fascinerosa que el vol merdós i arruïnat. Jo estic segur que ja ha començat el moviment independentista surgit de la societat civil i que ha d'escombrar a persones tant indignes, mentideres i traidores personificades amb l'actual president de Catalunya. És tris per... Llegir més


Valora aquest comentari:   votar positiu 5   votar negatiu 0
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#17
8 de febrer de 2012, 18.08 h

Per altra banda, una persona que aspira a ser president de la Generalitat, com al seu moment el sr. Mas, no pot anar a un notari a firmar un paper perque la gent es cregui la seva paraula. Aixo es indigne.


Valora aquest comentari:   votar positiu 8   votar negatiu 0
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#16
8 de febrer de 2012, 18.06 h

#11 Doncs jo em mullo i acuso a CDC i per extensio al sr. Mas de robar, sempre i quan entenguem el finançament il.legal amb calers publics com a robatori. Jo ho faig.
Em refereixo al "cas Palau", i al marge del que pugui dir el jutge (i coneixent com funciona la justicia en aquest pais, no em sorprendria res que s'arxives el cas), els que ens hem informat al marge de "La Vanguardia" i afins, i els que vam seguir la comissio d'investigacio al Parlament, no tenim cap dubte que aquest finançamen... Llegir més


Valora aquest comentari:   votar positiu 9   votar negatiu 0
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#15
8 de febrer de 2012, 17.52 h

#14 Mercès pel seu suport. !!!


Valora aquest comentari:   votar positiu 2   votar negatiu 0
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#14
Pep fletxa Vallès
8 de febrer de 2012, 17.45 h

#13 Estimat compatriota, la llàstima es que només puc votar el seu comentari a favor una vegada. Si pogués el votaria deu vegades.
Estic plenament d'acord amb vostè.
El que es intolerable es que la majoría dels que ara demanen respecte per el President de la Generalitat són els que més insults i desqualificacions llençaven als dos predecessors. En que quedem? El President de la Gestoría (perdó, Generalitat) mereix respecte per la pròpia institució, o no? O depen de com, qui i quan... Llegir més


Valora aquest comentari:   votar positiu 6   votar negatiu 0
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#13
8 de febrer de 2012, 17.16 h

#11 Si tant de respecte demana pels demés, hauria de començar primer de tot, per tractar-me de Vostè, ja que precisament pel què diu, no sap amb qui parla. Observarà que a la meva resposta al comentari #2, així l’he tractat. En segon lloc, he d’aclarir-li algunes coses: Veig que Vostè en el fons, possiblement molt en el fons defensa el què jo defenso, llibertat per a Catalunya, perquè si em nega que ens les estan prenent a cada dia que passa, llavors ja seria molt gros. I aquestes... Llegir més


Valora aquest comentari:   votar positiu 11   votar negatiu 1
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#12
8 de febrer de 2012, 16.22 h

#8 Jo en soc clienta i no tot ho fa en castellà, però sí algunes coses si no es demana el contrari.


Valora aquest comentari:   votar positiu 0   votar negatiu 2
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#11
8 de febrer de 2012, 16.21 h

#7 Ho sento. M'he equivocat. Volia votar-te negatiu i t'he votat positiu.
Clamo per un directe.cat on es debatin idees i no per desqualificacions i improperis a tort a dret! Les desqualificacions només són els arguments dels que no en tenen cap altre.
No comparteixo el que dius mentre no es demostri de forma fefaent que és tal com dius. Mentrestant és el president del meu país i punt. Com que no soc maniquea sé que hi haurà coses que potser m'agradaran i d'altres que potser no. Cos... Llegir més


Valora aquest comentari:   votar positiu 0   votar negatiu 9
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

5 10 20 tots


publicitat



COMENTA fletxa taronja

El comentari s'ha enviat correctament. Pots recarregar l'article o anar a la pàgina principal

publicitat






















EDITORIAL fletxa

Del Directe a La República

Després de més d'onze anys d'incansable feina al directe!cat, en aquell llunyà abril de 2007, amb quasi 100.000 entrades registrades i milions de pàgines vistes, ha arribat l'hora de fer un pas ferm i endavant que converteixi ... Llegir-ne més

#xocdetrens fletxa






giny

giny

BLOGS enquestes

Joan Lladonet Joan Lladonet
On abunda més el seny, a Euskadi o al Principat?

logo

v1.00 16 abril 2007
v2.00 16 abril 2008
v3.00 19 febrer 2010

Edita: Associació Cultural Nou País i Catmèdia Global
Desenvolupat per Tirabol

Generalitat de Catalunya

Generalitat de Valenciana

Creative Commons
  • sobre els comentaris
  • Tots els comentaris referents a qualsevol informació apareguda en aquest mitjà digital són únicament i exclusiva responsabilitat de la persona o institució que el realitza, i en cap cas serà responsabilitat del mitjà digital directe!cat.