directe ! a La República. N. 4126. Divendres, 29 de març de 2024 15:57 h


directe!cat

facebook twitter RSS in.directe.cat



acn

ACTUALITAT fletxa

publicitat

Economia doble fletxa

El Mundo publica avui el que fa dies sabíem: Fainé i Rato, tot preparat pel naixement de Caixa-Bankia

Segons publica El Mundo, i com ja havia avançat el directe!cat, Fainé i Rato van explicar a Rajoy i Mas el naixement de Caixa-Bankia, i van obtenir el vist i plau dels dos presidents

Comentaris 11  
Molt dolent Fluix Interessant Molt bo Excepcional ( 6 vots )
carregant Carregant

Segons El Mundo, el naixement de Caixa-Bankia està a punt de fer-se realitat. Isidre Fainé i Rodrigo Rato ja van explicar la fusió a Rajoy i a Mas, que els van donar el vistiplau. Fainé presidiria el negoci financer i Rato el negoci industrial, les reunions es van celebrar el passat mes de desembre i tot estava preparat i avançat. Però en el darrer moment Rodrigo Rato ho va aturar en no veure garantida la paritat de l’operació per culpa dels estatuts de La Caixa. Aquest mateix matí, segons publica l'ARA, Rato i Nin han desmentit una possible fusió entre La Caixa i Bankia. En un esmorzar informatiu a Madrid, han negat haver explicat la possible fusió a Rajoy i a Mas i han assegurat que el que publica El Mundo són 'informacions errònies'.

Comparteix
   


Documents relacionats

Etiquetes
El cert és que tal i com publiquem avui mateix, la reforma financera que va aprovar el Govern espanyol facilita que l’operació de fusió segueixi més viva que mai. La reforma afavoreix a Bankia i permet que aquesta pugui millorar la seva situació per igualar-se a l’entitat catalana, i així esvair qualsevol dubte d’absorció. Rodrigo Rato vol garantir que l’operació és el màxim de paritària.

El president Mas es va fer l’orni

Directe.cat! ja va advertir en la seva editorial Adéu a la Caixa? que era sorprenent la resposta del  president Mas a la pregunta sobre la fusió Caixa-Bankia, durant la roda de premsa que va tenir lloc després de la trobada a la Moncloa amb Mariano Rajoy, on Mas va dir que la fusió és cosa de les dues entitats. Cal preguntar-se què passa al país quan el màxim representant del Govern de Catalunya es fa l’orni davant del procés de fusió de La Caixa amb Bankia, sobretot si tenim en compte que ens trobem davant d’un element clau per a consolidar el poder polític espanyol, per cohesionar Espanya i per posar dificultats a un futur procés independentista tant dels bascos com dels catalans, mitjançant la concentració del model financer de l’estat.

Fainé va negar l’evidència i Nin va relliscar

Malgrat el desmentiment d’Isidre Fainé, el procés per fer possible una fusió segueix avançant perquè que és un element clau per consolidar el poder polític espanyol.

Les intoxicacions han estat a l’ordre del dia i alguns mitjans han apuntat cap a Mèxic o Brasil, mentre en cercles propers a Fainé han corregut els rumor de que s’estava tantejant el mercat francès. 

En el transcurs de la roda de premsa, el passat 27 de gener, en què l'entitat va presentat els seus comptes del 2011, una de les preguntes més recurrents va ser sobre la possibilitat d'una fusió entre CaixaBank i Bankia. Després que Fainé deixés clar que en aquests moments no 'hi ha oberta cap tipus de negociació, el conseller delegat Joan Maria Nin va dir que un increment de recursos destinats a l'obra social no només seria bo sinó 'desitjable'. Posteriorment Nin va aclarir que només es referia a que un increment de recursos per a l'obra social seria desitjable.

Tant Nin com Fainé van desmentir una possible negociació o estudi d'un projecte de fusió amb Bankia.   Fainé va negar ''pressions'' del govern espanyol en el sentit d'accelerar una fusió amb Bankia, i, segons el Mundo, deu ser cert perquè no ha calgut cap pressió. 



Notícies relacionades

COMENTARIS fletxa taronja

item
#11
Antoni Martinez Mestres fletxa Sant Pol de Mar
10 de febrer de 2012, 23.56 h

JO TREURE TOTS ELS MEUS DINERS DE LA CAIXA SI FA LA FUSIO AMB BANKIA, DE FET NO TINDRIA QUE SER UNA FUSIO SI NO UNA ABSORCIO DE BANKIA PER LA CAIXA I TINDRE EL CENTRE DE DECISIO A CATALUNYA


Valora aquest comentari:   votar positiu 3   votar negatiu 0
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#10
PEP fletxa VALLROMANES
9 de febrer de 2012, 16.46 h

Si La Caixa es deixa enredar amb els espanyols de Bankia, treuré tots els diners d'aquesta entitat i els posaré en una realment catalana. Només en quedarà una. I sinó en una altra que no sigui espanyola. Espero que els directius de La Caixa siguin inteligents perquè això serà com la fugida d'Egipte.

INDEPENDÈNCIA JA !!!!! Abans de que els espanyols ens ho fotin tot.


Valora aquest comentari:   votar positiu 3   votar negatiu 0
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#9
JOSEP MARIA fletxa Barcelona
9 de febrer de 2012, 10.53 h

#2 Millor dit, som tant rucs que ens ho deixem fotre tot.


Valora aquest comentari:   votar positiu 1   votar negatiu 0
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#8
mario fletxa barna
9 de febrer de 2012, 10.23 h

I el Govern dels MILLORS no té res a dir, deixa fer MISERABLEMENT, que més voleu? Ens fan tota mena de xantatges aquests millors, ja ho veieu


Valora aquest comentari:   votar positiu 3   votar negatiu 0
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#7
maria fletxa barcelona
9 de febrer de 2012, 09.04 h

JO TREURÉ ELS DINERS DE CAIXA-BANKIA!!!!!

cal que fem una campanya................


Valora aquest comentari:   votar positiu 11   votar negatiu 0
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#6
Joan fletxa Palamós
8 de febrer de 2012, 16.19 h

#5 Si per desgràcia succeix el que tots pensem, seria bo saber on podem posar els nostres pocs estalvis. Entre tots els polítics i xoriços capitalistes ens portaran a la ruina com a país.


Valora aquest comentari:   votar positiu 13   votar negatiu 0
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#5
Vallesà de Pro fletxa Vallés Oriental
8 de febrer de 2012, 12.23 h

Jo ja fa temps que no hi he deixat res més que la nòmina, però si es produeix la fusió també la domiciliaré en un altre entitat realment catalana, que sols en queda una, no vull dir el nom. Abans en un banc estranger que en un d'espanyol.


Valora aquest comentari:   votar positiu 17   votar negatiu 1
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#4
8 de febrer de 2012, 12.08 h

Fa un any just, vaig llegir un article a "El triangle" on es deia que el governador del Banc d'Espanya i el president del Santander, tenien el proposit de fer desapareixer totes les caixes d'estalvis i concentrar tot el poder bancari en nomes tres o quatre entitats per a tota Espanya. Doncs mira, sembla que es cap a on anem.


Valora aquest comentari:   votar positiu 15   votar negatiu 0
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#3
Joan fletxa Palamós
8 de febrer de 2012, 11.47 h

Hi ha alguna sortida per abandonar la Caixa ? Ja es veia venir doncs es portan molts anys en que el centre de decissió de la mateixa ja estava instalat a Madrid tot i que els seus directius feian l'orni.


Valora aquest comentari:   votar positiu 13   votar negatiu 0
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#2
Manel fletxa Mataró
8 de febrer de 2012, 11.47 h

Ens ho fotaran tot!!!


Valora aquest comentari:   votar positiu 14   votar negatiu 0
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

5 10 20 tots


publicitat



COMENTA fletxa taronja

El comentari s'ha enviat correctament. Pots recarregar l'article o anar a la pàgina principal

publicitat






















EDITORIAL fletxa

Del Directe a La República

Després de més d'onze anys d'incansable feina al directe!cat, en aquell llunyà abril de 2007, amb quasi 100.000 entrades registrades i milions de pàgines vistes, ha arribat l'hora de fer un pas ferm i endavant que converteixi ... Llegir-ne més

#xocdetrens fletxa






giny

giny

BLOGS enquestes

Joan Lladonet Joan Lladonet
S’avalua bé? Qui sap avaluar?

logo

v1.00 16 abril 2007
v2.00 16 abril 2008
v3.00 19 febrer 2010

Edita: Associació Cultural Nou País i Catmèdia Global
Desenvolupat per Tirabol

Generalitat de Catalunya

Generalitat de Valenciana

Creative Commons
  • sobre els comentaris
  • Tots els comentaris referents a qualsevol informació apareguda en aquest mitjà digital són únicament i exclusiva responsabilitat de la persona o institució que el realitza, i en cap cas serà responsabilitat del mitjà digital directe!cat.