directe ! a La República. N. 4126. Divendres, 29 de març de 2024 12:42 h


directe!cat

facebook twitter RSS in.directe.cat



acn

ACTUALITAT fletxa

publicitat

Política doble fletxa

La Seu d'Urgell s'ofereix per ser la segona seu dels Jocs Olímpics d'Hereu

L'objectiu és 'unir esforços' per donar a conèixer els Pirineus al món

Comentaris 0  
Molt dolent Fluix Interessant Molt bo Excepcional ( 1 vot )
carregant Carregant

La Seu d'Urgell podria ser la segona seu dels Jocs Olímpics d'Hivern 2022 juntament amb Barcelona. Així ho ha ofert l'alcalde de la Seu d'Urgell, Albert Batalla, a l'alcalde de Barcelona, Jordi Hereu, en una trucada aquest matí, després que s'hagi conegut la voluntat de la capital catalana d'aspirar a ser seu dels Jocs Olímpics d'Hivern juntament amb els Pirineus. Batalla defensa que la ciutat és una possible candidata per la seva mida, 'per il·lusió' i per la relació que sempre ha tingut amb els esports d'hivern. Segons Batalla, l'alcalde de Barcelona ho ha vist bé i, per això, han acordat mantenir una reunió en vistes a les properes setmanes.
seu urgell neu nevada
Comparteix
   

Batalla ha explicat que ja s'ha posat en contacte amb l'alcalde de Barcelona, Jordi Hereu i el cap de l'oposició, Xavier Trias, per felicitar-los per aquesta iniciativa i per mostrar el seu interès per fer de la Seu d'Urgell, la ciutat de referència als Pirineus en aquests Jocs Olímpics d'Hivern del 2022. Batalla considera que l'objectiu és fer conèixer els Pirineus al món, i que per això s'ha de sumar l'esforç de diferents poblacions de tot el territori amb Barcelona com a cara del projecte.

Segons Batalla, el Comitè Olímpic Internacional (COI), busca llocs que puguin acollir els jocs amb garanties i Barcelona garanteix el poder fer uns jocs tal com ja va fer amb els Jocs Olímpics de l'any 1992. L'alcalde de la Seu d'Urgell explica que ara caldrà analitzar les diferents propostes i amb el lideratge de Barcelona caldrà elaborar una proposta seriosa i rigorosa que permeti fer una candidatura que es transformi en una realitat.

Qui també ha donat suport a la candidatura de la Seu d'Urgell ha estat el director tècnic de l'equip nacional d'esquí de fons, Joan Erola. Erola ha declarat que ha 'estat una sorpresa' la presentació de la candidatura, però diu que tant Barcelona com el Pirineu català pot estar 'a punt' per a uns jocs el 2022. En quant a la candidatura de la Seu, Erola, ha manifestat que la capital de l'Alt Urgell ja té experiència amb les Olimpíades del 92 i creu que seria molt encertat per la tradició que té en l'esquí i sobretot en l'esquí nòrdic.

Tot i això, el tècnic, considera que es necessita una forta inversió en infraestructures per a deixar els equipaments a l'alçada de uns jocs Olímpics. I afegeix que no és cap problema ja que totes les candidatures Olímpiques requereixen una renovació de infraestructures per a uns jocs.






Notícies relacionades

COMENTARIS fletxa taronja


No hi ha cap comentari


publicitat



COMENTA fletxa taronja

El comentari s'ha enviat correctament. Pots recarregar l'article o anar a la pàgina principal

publicitat






















EDITORIAL fletxa

Del Directe a La República

Després de més d'onze anys d'incansable feina al directe!cat, en aquell llunyà abril de 2007, amb quasi 100.000 entrades registrades i milions de pàgines vistes, ha arribat l'hora de fer un pas ferm i endavant que converteixi ... Llegir-ne més

#xocdetrens fletxa






giny

giny

BLOGS enquestes

Joan Lladonet Joan Lladonet
S’avalua bé? Qui sap avaluar?

logo

v1.00 16 abril 2007
v2.00 16 abril 2008
v3.00 19 febrer 2010

Edita: Associació Cultural Nou País i Catmèdia Global
Desenvolupat per Tirabol

Generalitat de Catalunya

Generalitat de Valenciana

Creative Commons
  • sobre els comentaris
  • Tots els comentaris referents a qualsevol informació apareguda en aquest mitjà digital són únicament i exclusiva responsabilitat de la persona o institució que el realitza, i en cap cas serà responsabilitat del mitjà digital directe!cat.