directe ! a La República. N. 4126. Dissabte, 20 d'abril de 2024 05:08 h


directe!cat

facebook twitter RSS in.directe.cat



acn

ACTUALITAT fletxa

publicitat

Política doble fletxa

CiU s'acompanya del PP per aprovar el dictamen de la llei òmnibus de mitjans audiovisuals

PSC, ERC i ICV hi han votat en contra i han denunciat una 'contrareforma' per governamentalitzar i afeblir la radio i la televisió públiques

Comentaris 17  
Molt dolent Fluix Interessant Molt bo Excepcional ( 4 vots )
carregant Carregant

CiU i PPC han unit forces per aprovar el dictamen del projecte de llei de modificació de diverses lleis en l'àmbit de l'audiovisual, que ha estat rebutjat per la resta de grups. Entre d'altres qüestions, la federació i els populars han acordat reduir progressivament la publicitat a TV3 i tendir-ne a la desaparició en el cas de Catalunya Ràdio. A més, el consell de govern de la Corporació Catalana de Mitjans Audiovisuals (CCMA) i del Consell de l'Audiovisual de Catalunya (CAC) reduiran els seus membres fins a 6. PSC, ERC i ICV-EUiA han denunciat una 'contrareforma' de CiU i PPC per tirar per terra la feina que havia fet el tripartit per desgovernamentalitzar els mitjans públics.

Comparteix
   


Etiquetes
Tot i que el relator de la ponència s'ha esforçat en remarcar els diferents acords que s'han tancat amb tots els grups, CiU i PPC han votat a favor del dictamen de la llei que modifica diferents normatives en l'àmbit audiovisual, mentre que els antics socis del tripartit han votat en contra.

El dictamen inclou esmenes del PPC per reduir progressivament la publicitat a TV3 i fer el mateix a Catalunya Ràdio amb l'objectiu de tendir 'fins a la desaparició'. D'altra banda, CiU ha acordat amb el PSC i amb el PPC incrementar de 5 a 6 els membres del consell de govern de la Corporació Catalana de Mitjans Audiovisuals (CCMA) i del Consell de l'Audiovisual de Catalunya (CAC) respecte a la proposta inicial del Govern, que reduïa de 12 a 5 els membres de la CCMA i de 10 a 5 en el cas del CAC. També se suprimirà la figura del director general de la Corporació per acabar amb els conflictes amb el president del consell de govern.

Pel que fa al Consell Assessor de Continguts de la CCMA, CiU ha acceptat que passi de 14 a 16 membres i que s'incorpori la veu dels treballadors de forma preceptiva. Això té l'aval de PSC, ERC, PPC i ICV-EUiA. L'elecció s'haurà de fer per dos terços de diputats del Parlament. Quant al CAC, a més, s'ha acordat que sigui el Parlament i no el Govern qui esculli el president del CAC per tal de garantir la independència de l'organisme. 

El diputat socialista Joan Ferran, l'ecosocialista Dolors Camats i el republicà Carmel Mòdol han coincidit en batejar aquesta llei com una 'contrarreforma' de tot el que s'havia modificat durant els últims anys en el terreny audiovisual per tal de desgovernamentalitzar els mitjans públics. Tots s'han queixat que ara només calguin dos grups en lloc de tres per proposar els sis membres de la CCMA i del CAC. Els republicans també lamenten que en el cas del CAC, la primera votació per aprovar els membres sigui per majoria de dos terços però després sigui suficient amb majoria absoluta.

Ferran ha subratllat que amb l'excusa de l'austeritat, el Govern no pot aprofitar per encabir 'alguns elements que puguin portar a laminar l'esperit inicial' del consens sobre aquest tema forjat en els últims anys. Per això, els socialistes reserven vives per al ple un seguit d'esmenes per tornar a les majories qualificades a l'hora de proposar els membres del consell de govern de la CCMA, entre d'altres coses. 'Si no es fa així, hi ha una regressió a una etapa no volguda sobre el tractament dels mitjans públics. Estem pels dos terços', ha insistit.

Per la seva banda, Dolors Camats (ICV-EUiA) ha acusat CiU de pactar amb el PP per 'tirar per terra' tota la feina dels últims anys per intentar desgovernamentalitzar els mitjans públics, una tasca que havia obtingut l'aval també de la federació. 'Poden dir el que vulguin, però que no diguin el que no és. Des del 1999 estem seguint una tendència i avui s'aprova una contrareforma que va en sentit contrari', ha argumentat.

Igualment, Carmel Mòdol (ERC) ha recordat que ell mateix ha signat l'informe de la ponència perquè la va abandonar en un moment determinat per discrepar del contingut i també de les formes de la reforma. 'A ulls d'ERC, aquesta llei és una castanya, però des del punt de vista nacional és una castanya corcada', ha considerat Mòdol, que ha constatat que aquesta normativa no és més que una 'llei instrumental al servei d'un govern que ha buscat un aliat per trencar el consens dels darrers anys'.

En canvi, el diputat del PPC Santi Rodríguez ha negat que hi hagi un retorn a la governamentalització en els òrgans de direcció de la CCMA ni cap voluntat de partidisme. 'L'únic que hi ha per la nostra part és la voluntat d'adequar-se a les circumstàncies actuals de crisi i projectar la televisió i la ràdio públiques en el futur amb la força suficient i necessària', ha assegurat.

Discrepància també per la qüestió de la publicitat

Però la qüestió de la publicitat també ha estat motiu de discrepància. PSC, ERC i ICV han lamentat l'acord amb el PP per reduir progressivament la publicitat a TV3 i tendir-ne a la desaparició a Catalunya Ràdio. Tots ells s'han remès a un informe de professionals de Catalunya Ràdio on ja s'apunta que s'ha reduït la publicitat en els últims anys. Camats ha considerat 'cínic' que CiU defensi el copagament sanitari i no ho faci en el cas audiovisual, mentre que Mòdol ha advertit que l'acord amb el PP acaba configurant 'l'afebliment' del sistema audiovisual públic català. 'El PP obté una esclatant victòria', s'ha queixat Mòdol, que ha argumentat que els populars no volen una televisió i una ràdio públiques fortes, sinó al contrari. 'El que ens preocupa és que el grup de la majoria s'hi presti', ha afegit. I és que el republicà ha apuntat que no està justificat que en l'actual context econòmic, on el Govern redueix ja les aportacions als mitjans públics, es digui que la publicitat ha de tendir a desaparèixer en el cas de la ràdio.

En canvi, de nou, Santi Rodríguez (PPC) ha tornat a defensar l'acord amb CiU en la qüestió de la publicitat, ja que no pot ser que la ràdio pública, ha dit, es nodreixi amb recursos públics i també privats quan el que fa és un servei públic. Les altres emissores, ha dit, han de tenir finançament privat perquè el seu objecte és molt diferent.



COMENTARIS fletxa taronja

item
#17
SCOLANUS fletxa barcelona
9 de febrer de 2012, 20.58 h

Pep, si aixo mateix ,seria comptar amb les altres forças politiques i demostrar amb tot moment l arc parlamantari en quin estat es trova ,i ya miro bé lo que dic li asseguro,la ignorançia son dels que donen noticies sesgades ,aixo no es periodisme es fulla dominical sectaria ,es la fita de Voste?.


Valora aquest comentari:   votar positiu 0   votar negatiu 0
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#16
Pep fletxa Vallès
9 de febrer de 2012, 16.07 h

#10 He estat buscant mes informació sobre aquesta noticia per tot arreu i em sap greu comunicar-li que aquest digital no es l'unic que no diu res de la postura de SI ni de DC. No en parla ningú. De fet no en parlen ni ells. No serà que en aquest cas no han presentat cap cap esmena ni han fet cap roda de premsa?
Vosté acusa a aquest mitjà de no donar la noticia complerta quan el que passa es que, simplement, no s'ha produït el que vosté voldría. O potser l'hi agradaria més que el redact... Llegir més


Valora aquest comentari:   votar positiu 0   votar negatiu 1
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#15
9 de febrer de 2012, 12.10 h

CiU el pitjor govern que podia tenir Catalunya. Ho està destrossant tot, tot. Fins i tot l'esforç de 30 anys per intentar assolir una normalitat impossible. A canvi de què? ... De diners, privatitzacions, ocultisme del seu finançament.


Valora aquest comentari:   votar positiu 2   votar negatiu 0
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#14
9 de febrer de 2012, 12.00 h

Fa mes de un any que governa CiU, no hi ha ni haurà pacte fiscal, hi ha mes atur, la sanitat es un desastre, el sobiranisme del Sr. Mas ha quedat aparcat indefinidament o sigui mai, segueix el dictat del partit enemic de Catalunya, el que va tombar el minsa Estatut, el que te impugnat la immersió lingüística, el que es vol carregar la Corporació Catalana de Radio i Televisió o sigui tot el que fas-si olor a Català, en definitiva Catalunya cada dia que passa es mes pobre, això si AMB IL-... Llegir més


Valora aquest comentari:   votar positiu 4   votar negatiu 0
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#13
9 de febrer de 2012, 11.39 h

Es trist que els botiflers de cYu per ordre del PP es vulgui carregar els mitjans públics catalans...Però ja ho pagaran, tant sols espero que no sigui massa tard


Valora aquest comentari:   votar positiu 5   votar negatiu 0
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#12
9 de febrer de 2012, 08.34 h

P.P. i CiU matrimonio de intereses.


Valora aquest comentari:   votar positiu 6   votar negatiu 0
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#11
Manel fletxa Mataró
8 de febrer de 2012, 23.36 h

ens ho fotran tot enlaire aquests del PP i CiU cega!!!


Valora aquest comentari:   votar positiu 8   votar negatiu 0
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#10
SCOLANUS fletxa barcelona
8 de febrer de 2012, 21.52 h

PEP de valles DISCULPEU ,DISCULPEU ,DISCULPEU AL MEU POST , una distracció a fet confondre el digital que estave i parlan .el cervell ma donat un nom erroni,el meu comentari una mica enfadat ,tot es te que dir esta dedicat DIRECTE.CAT es el qu estaba lligint ,cuan el tf a sonat, sento per els e-noticies encare que tampoc son molt detalliste a vegades ,torno a disculparme PEP de valles crec que pot pasar a tots i si se lligir amb ulleras per l edat ,crec que aixó també esta fora de lloc ... Llegir més


Valora aquest comentari:   votar positiu 0   votar negatiu 3
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#9
Pep fletxa Vallès
8 de febrer de 2012, 21.26 h

#8 e-noticies? M'has fet parar boig cercant la noticia a l'e-noticies... i no la hi he trobat.
Ara hi caic i repasso la noticia que estem comentant i me n'adono que ets tu que no saps llegir. Aixó es el Directe.cat, no l'e-noticies.
No saber on ets es, si mes no, preocupant.


Valora aquest comentari:   votar positiu 4   votar negatiu 1
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#8
SCOLANUS fletxa barcelona
8 de febrer de 2012, 20.52 h

e-noticies sempre li falta tinta per dir tota la informació,,PSC,ERC,ICV,EUIA, han denunciat la contrareforma (dixit) i yo questiono es que els de SOLIRADITAT/ SI o inclus el de DC estaban mengant un gelat a la cafeteria ? sempre a mitjas oi ? aixis son las ordres dels que diuen que son els pals de paller de la Independencia


Valora aquest comentari:   votar positiu 0   votar negatiu 9
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

5 10 20 tots


publicitat



COMENTA fletxa taronja

El comentari s'ha enviat correctament. Pots recarregar l'article o anar a la pàgina principal

publicitat






















EDITORIAL fletxa

Del Directe a La República

Després de més d'onze anys d'incansable feina al directe!cat, en aquell llunyà abril de 2007, amb quasi 100.000 entrades registrades i milions de pàgines vistes, ha arribat l'hora de fer un pas ferm i endavant que converteixi ... Llegir-ne més

#xocdetrens fletxa






giny

giny

BLOGS enquestes

Joan Lladonet Joan Lladonet
Implants i implantació de musulmans

logo

v1.00 16 abril 2007
v2.00 16 abril 2008
v3.00 19 febrer 2010

Edita: Associació Cultural Nou País i Catmèdia Global
Desenvolupat per Tirabol

Generalitat de Catalunya

Generalitat de Valenciana

Creative Commons
  • sobre els comentaris
  • Tots els comentaris referents a qualsevol informació apareguda en aquest mitjà digital són únicament i exclusiva responsabilitat de la persona o institució que el realitza, i en cap cas serà responsabilitat del mitjà digital directe!cat.