directe ! a La República. N. 4126. Dimarts, 18 de juny de 2024 20:25 h


directe!cat

facebook twitter RSS in.directe.cat



acn

ACTUALITAT fletxa

publicitat

Societat doble fletxa

Els veïns del Cabanyal demanen que la UE intervingui en els polèmics enderrocs

Anuncien una gran manifestació contra el projecte urbanístic d'Ajuntament i Generalitat

Comentaris 2  
Molt dolent Fluix Interessant Molt bo Excepcional No hi ha cap vot
carregant Carregant

Els veïns del barri del Cabanyal de València han aprovat aquest vespre demanar que el Ministeri de Cultura espanyol sol·liciti la intervenció de la Unió Europea en 'l'espoli del patrimoni' que suposa el projecte urbanístic que defensen ajuntament i Generalitat. Amb l'assistència de mig miler de veïns i representació de bona part de l'oposició política al País Valencià, l'assemblea ha decidit convocar una manifestació per al pròxim dia 30 de gener. L'objecte de la mobilització serà demanar que ajuntament i govern valencià aturin el projecte i acatin l'ordre ministerial que considera que la connexió del centre de la ciutat amb la façana marítima, passant pel barri mariner del Cabanyal, suposa un 'espoli'.
cabanyal
Comparteix
   

Mig miler de veïns del barri de Cabanyal de València s'han reunit aquest dimecres al vespre en assemblea per valorar els darrers esdeveniments polítics i judicials que afecten la polèmica intervenció urbanística que vol impulsar l'ajuntament al barri amb el suport del govern valencià. En el centre de la polèmica, l'enderroc d'un centenar d'habitatges considerats 'patrimoni històric de la ciutat' pel Ministeri de Cultura, que sentencia que d'enderrocar-se, l'ajuntament que dirigeix Rita Barberá cometria 'espoli del patrimoni'.

Convocats per la plataforma Salvem el Cabanyal, els veïns han decidit demanar que el Ministeri de Cultura sol·liciti la intervenció de la Unió Europea davant l'aprovació del decret-llei, que serà ratificat aquest dijous a les Corts, mitjançant el qual la Generalitat Valenciana assumeix la catalogació del patrimoni de la ciutat i permet continuar els enderrocs.

Els advocats de la plataforma a més han anunciat que impugnaran aquest decret-llei amb la presentació d'un recurs contenciós-administratiu davan el Tribunal Superior de Justícia de la Comunitat Valenciana (TSJCV). Per a l'advocada Adelina Serra el decret del govern valencià no neutralitza l'ordre del Ministeri perquè aquest 'té competència exclusiva en matèria d'espoli', ha asseverat. Serra ha afegit que l'ordre ministerial té ha estat dictada en compliment d'una sentència del Suprem.

Els lletrats de Salvem el Cabanyal han anunciat que presentaran una denúncia al Ministeri de Cultura perquè aquest traslladi el cas a la Unió Europea. Aquesta mateixa denúncia també serà lliurada a la delegació del govern espanyol a València, segons han explicat els membres de la plataforma.

Convocatòria de manifestació per al dia 30 de gener

L'assemblea ha finalitzat amb la convocatòria d'una gran mobilització en defensa del barri, que serà el pròxim 30 de gener als carrers del Cabanyal per demanar, com des que es va iniciar la polèmica fa onze anys, 'Rehabilitació sense destrucció' i 'respecte als valors patrimonials i la vida social del barri', com reflecteix part del manifest aprovat en l'assemblea.

Des de la plataforma Salvem el Cabanyal també s'ha demanat als veïns estar atents per si es reprenen els enderrocs. Cas de produïr-se, Salvem convocaria cadenes humanes i s'interposaria entre les excavadores i els edificis, segons ha anunciat el representant de la plataforma, Faustino Villora.

A aquest manifest dels veïns s'hi ha adherit moltes entitats del País Valencià i representats de partits polítics de l'oposició a les Corts Valencianes i Ajuntament de València. Entre el públic es podia veure Carmen Alborch (PSPV-PSOE), Amadeu Sanchis i Marina Albiol (EUPV) o Enric Morera i Mònica Oltra (Compromís), entre d'altres




Notícies relacionades

COMENTARIS fletxa taronja

item
#2
Jordi-80 fletxa València
14 de gener de 2010, 09.58 h

El PSOE és el càncer del País Valencià. Ells van ser els redactors del Pla original de destrucció del barri. La diferència és que el PP no enganya i no es fica en les nostres manifestacions. Però el PSOE estarà allà, tornant a enganyar a l'esquerra valenciana, en les nostres pròpies manifestacions, i jugant a dues bandes, com fan sempre. I no és PSPV-PSOE, és només PSOE, collons!!! Quina ingenuïtat del Directe. I Esquerra també hi serà. Per què no ho poseu?


Valora aquest comentari:   votar positiu 0   votar negatiu 0
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#1
Quim fletxa PPCC:
14 de gener de 2010, 08.27 h

La EU ja ha tibat les orelles dels feixistoides especuladors del pp alguna vegada.Tant de bo ara també ho facin.


Valora aquest comentari:   votar positiu 0   votar negatiu 0
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

5 10 20 tots
1


publicitat



COMENTA fletxa taronja

El comentari s'ha enviat correctament. Pots recarregar l'article o anar a la pàgina principal

publicitat






















EDITORIAL fletxa

Del Directe a La República

Després de més d'onze anys d'incansable feina al directe!cat, en aquell llunyà abril de 2007, amb quasi 100.000 entrades registrades i milions de pàgines vistes, ha arribat l'hora de fer un pas ferm i endavant que converteixi ... Llegir-ne més

#xocdetrens fletxa






giny

giny

BLOGS enquestes

Joan Lladonet Joan Lladonet
Ja hi ha llocs que no volen mallorquins al barri ni llatinoamericans a la casa

logo

v1.00 16 abril 2007
v2.00 16 abril 2008
v3.00 19 febrer 2010

Edita: Associació Cultural Nou País i Catmèdia Global
Desenvolupat per Tirabol

Generalitat de Catalunya

Generalitat de Valenciana

Creative Commons
  • sobre els comentaris
  • Tots els comentaris referents a qualsevol informació apareguda en aquest mitjà digital són únicament i exclusiva responsabilitat de la persona o institució que el realitza, i en cap cas serà responsabilitat del mitjà digital directe!cat.