directe ! a La República. N. 4126. Dijous, 28 de març de 2024 15:44 h


directe!cat

facebook twitter RSS in.directe.cat



acn

ACTUALITAT fletxa

publicitat

Política doble fletxa

El PP condiciona l'acord pels pressupostos a un pacte polític global

Els populars agraiexen a CiU que hagi acceptat esmenes del PP 'a canvi de res' però alerten que sense el document polític que volen signar, l'acord és 'impossible'

Comentaris 19  
Molt dolent Fluix Interessant Molt bo Excepcional ( 1 vot )
carregant Carregant

El PPC pressiona CiU. Els populars volen que el Govern i CiU signin un document 'estratègic' i 'polític' que 'comprometi l'executiu' en qüestions que van 'més enllà del pressupost i les xifres de 2012'. Així, si CiU vol assegurar-se aprovar els pressupostos en el proper Ple, haurà de signar aquest document que conté mesures en favor de l'emprenedoria i les pimes, el control de l'execució pressupostària, un major aprimament de l'administració, i més transparència en els sous i les estructures de les empreses públiques. El PPC, de moment, ha anunciat que aquest dijous s'abstindrà en les seves esmenes on no han aconseguit un acord amb CiU, amb la intenció de seguir negociant i pactar-les abans del Ple.

Comparteix
   


Etiquetes
No hi ha acord i la negociació continua. Quan semblava que la proximitat de postures entre CiU i PPC sobre la taxa a les empreses subministradores de l'aigua podia facilitar un pacte entre els dos grups, els populars han remarcat aquest dijous al migdia que l'acord serà impossible si el Govern no signa un compromís en quatre blocs que el PPC li ha proposat i que suposen un 'acord estratègic' més enllà del propi pressupost que estan negociant i que 'farà més difícil la geometria variable' al Parlament. 

Tot i assegurar que aquest document no suposa un pacte estable pels propers anys entre populars i nacionalistes, el portaveu del PPC, Enric Millo, ha admès que un acord en els termes que ells demanen 'farà més difícil' que CiU segueixi podent variar de soci en funció dels seus interessos 'també per una actitud de reacció del tripartit, perquè els apartarà una mica de la línia del Govern'. 

Ara mateix, Millo ha reconegut que CiU ha fet 'un gest de bona voluntat' acceptant esmenes als pressupostos presentades pel PPC a la comissió d'Economia d'aquest dijous 'a canvi de res i sense haver-hi un acord entre els dos'. De fet, el popular assegura que, tal i com reclamaven darrerament, el Govern aplicarà la taxa turística amb les tarifes que el PPC va proposar i, majoritàriament, sota les condicions que ells van negociar. També en l'euro per recepta han aconseguit que no entri en vigor fins a tres mesos després de l'aprovació. CiU ha acceptat igualment les bonificacions per les propietats forestals a l'impost de patrimoni, elevar al 56% les deduccions en la taxa aplicada als escorxadors, o modificacions a la baixa en l'impost per a prestació de serveis en l'administració de la justícia que reclamava el PPC. Segons els populars, a més, també s'aprovaran esmenes proposades per ells que obligaran al Govern a iniciar la construcció de centres sanitaris i educatius dins aquest 2012. 

Aquesta situació, sumada a que tant CiU com PPC asseguren que en la taxa de l'aigua han apropat molt les posicions i tenen el pacte a punt de tancar-se, no han estat suficients perquè els populars hagin garantit el seu posicionament sobre els pressupostos i la llei d'acompanyament. De fet, en la comissió que se celebra aquest dijous, el PPC ha anunciat que, en lloc de votar favorablement les seves pròpies esmenes, optarà per abstenir-se. Així, el vot en contra que farà CiU i la seva abstenció tombaran les seves propostes i podran mantenir-les actives fins que tornin a ser votades al Ple de la setmana vinent. D'aquesta manera, assegura Millo, els populars es garanteixen més temps per poder negociar els serrells dels temes menors i l'acord final sobre l'aigua. 

Però amb tot, el portaveu del PPC té clar que res està tancat. 'No podem anunciar un acord definitiu', ha explicat, tot afegint que 'estem molt lluny de vot afirmatiu i no podem confirmar l'abstenció' als comptes per 2012. I és que ara l'escull se situa en un plànol més extrapressupostari. Enric Millo ha assegurat que des del primer dia de la negociació han plantejat als nacionalistes la necessitat de tancar un 'acord més polític, més global' sobre qüestions que van 'més enllà del pressupost', però mai fins ara això havia estat el gran problema. Segons sembla, en exigir a CiU i el Govern un document signat i amb les propostes detallades que reclama el PPC, això s'ha convertit en la pedra del camí. 

'Estem pressionant per aconseguir el màxim compromís, i el nostre nivell d'exigència comença a tocar en una línia de dificultat per entendre'ns', ha definit Millo. 'Si no fos una condició indispensable, no estariem aquí', ha sentenciat. El document que pretenen signar inclouria un compromís de l'executiu per fomentar la transparència en les empreses públiques i les estructures de l'administració; mesures de promoció i agilitat per emprenedors, pimes i autònoms; un mecanisme exhaustiu de control parlamentari de l'execució dels pressupostos i les iniciatives aprovades; i un major aprimament de l'administració pública. 

I sense aquest document, 'l'acord és impossible'. Així de clar ho ha dit Millo, i així espera que s'ho prenguin CiU i el Govern català. 




COMENTARIS fletxa taronja

item
#19
mario fletxa barna
11 de febrer de 2012, 09.53 h

#9 No es dirà mai tan bé com ho has explicat tu, un resum molt encertat i ver. Gràcies company.


Valora aquest comentari:   votar positiu 1   votar negatiu 0
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#18
10 de febrer de 2012, 17.18 h

#13 No te preocupes, está todo bien atado.


Valora aquest comentari:   votar positiu 1   votar negatiu 1
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#17
10 de febrer de 2012, 14.25 h

#16 Fa uns quinze dies vaig assistir a una reunió, on hi havia entesos en política (jo era solament un espectador). Doncs bé, un d'aquells entesos als qui óno tota la meva credibilitat, va dir a "petit comité" durant l'entreacte que podria ser molt fàcil que les eleccions anticipades fossin durant l'estiu. És clar, també es pot equivocar.


Valora aquest comentari:   votar positiu 3   votar negatiu 0
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#16
Joan fletxa Barcelona
10 de febrer de 2012, 13.41 h

Doncs el pressing continuarà augmentant per part del PP,... jo crec que caldrà convocar eleccions aviat i clarificar el tema...


Valora aquest comentari:   votar positiu 4   votar negatiu 0
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#15
10 de febrer de 2012, 13.27 h

#10 Aquests de CiU, sempre han rebutjat ERC, cosa que em fa emprenyar parlant clar, quan veig que en Junqueres encara vol tornar ensopegar amb la mateixa pedra, que per cert ja ho ha fet ara mateix, amb aquests pactes de CiU anti natura amb els feixistes.


Valora aquest comentari:   votar positiu 5   votar negatiu 0
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#14
10 de febrer de 2012, 13.23 h

#9 Teniu raó, però si els hagués de nominar a tots, a hores d'ara encara estaria escrivint. El més vergonyós, és que encara pugui haver-hi gent que se'ls cregui i que posteriorment els voti, després de les mil i una porcades, perquè el què fa Conveniència i Unió a Catalunya i als seus propis votants són porcades, que des de la seva fundació està fent a Catalunya. Per més inri, encara avui hem d'escoltar com l'expresident convergent, ve exclamant-se amb independències si no hi ha... Llegir més


Valora aquest comentari:   votar positiu 3   votar negatiu 0
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#13
David fletxa Pla de l'Estany
10 de febrer de 2012, 13.10 h

Ep!! I sobretot lligueu-ho ben lligat a cal notari...que sou gent de molt seny vosaltres.


Valora aquest comentari:   votar positiu 3   votar negatiu 0
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#12
10 de febrer de 2012, 13.04 h

El p p aún sin ganar las elecciones manda en el Parlamento.


Valora aquest comentari:   votar positiu 7   votar negatiu 0
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#11
10 de febrer de 2012, 12.34 h

CIU i MAS titelles a mans del PP i Sànchez Camacho a Catalunya i de RAJOY i DURAN LLEIDA a ESPANYA.


Valora aquest comentari:   votar positiu 6   votar negatiu 0
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#10
Pep fletxa Vallès
10 de febrer de 2012, 11.54 h

#9 Afegir que ERC només podia donar suport al PSC perque CyU ja havia deixat clar que d'ERC no en volia ni el bon dia i que els del PP eren els mes "guapos", inteligents i ben educats.


Valora aquest comentari:   votar positiu 4   votar negatiu 0
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

5 10 20 tots


publicitat



COMENTA fletxa taronja

El comentari s'ha enviat correctament. Pots recarregar l'article o anar a la pàgina principal

publicitat






















EDITORIAL fletxa

Del Directe a La República

Després de més d'onze anys d'incansable feina al directe!cat, en aquell llunyà abril de 2007, amb quasi 100.000 entrades registrades i milions de pàgines vistes, ha arribat l'hora de fer un pas ferm i endavant que converteixi ... Llegir-ne més

#xocdetrens fletxa






giny

giny

BLOGS enquestes

Joan Lladonet Joan Lladonet
S’avalua bé? Qui sap avaluar?

logo

v1.00 16 abril 2007
v2.00 16 abril 2008
v3.00 19 febrer 2010

Edita: Associació Cultural Nou País i Catmèdia Global
Desenvolupat per Tirabol

Generalitat de Catalunya

Generalitat de Valenciana

Creative Commons
  • sobre els comentaris
  • Tots els comentaris referents a qualsevol informació apareguda en aquest mitjà digital són únicament i exclusiva responsabilitat de la persona o institució que el realitza, i en cap cas serà responsabilitat del mitjà digital directe!cat.