directe ! a La República. N. 4126. Dissabte, 20 d'abril de 2024 17:06 h


directe!cat

facebook twitter RSS in.directe.cat



acn

ACTUALITAT fletxa

publicitat

Referèndum sobre la independència doble fletxa

Consultes municipals per la independència el 2013

La iniciativa ha estat impulsada per l'Assemblea Nacional Catalana, que pretén aconseguir 2 milions de vots necessaris per fer evident que l'independentisme és majoritari

Comentaris 27  
Molt dolent Fluix Interessant Molt bo Excepcional ( 19 vots )
carregant Carregant

L'Assemblea Nacional Catalana té com a objectiu aconseguir la independència del país en uns tres anys, després que al maig o juny de l'any 2013 es convoqui una consulta popular convocada per tots els ajuntaments catalans. Amb això, aquesta nova organització que aquest divendres s'ha presentat a Lleida vol passar dels 900.000 vots a favor de la independència aconseguits a les consultes ciutadanes, fins als 2 milions necessaris per saber que és una opció que té el suport d'una majoria àmplia. A partir del 10 de març començaran a Lleida les accions per aconseguir associats a l'assemblea.

Comparteix
   


Etiquetes
L'Assemblea es planteja com objectiu inicial formar-se de forma oficial amb uns 7.000 membres constituents, a l'acte que està previst que es faci aquest mes de març. El membre del secretariat de l'Assemblea Nacional Catalana, Pere Pugés, ha explicat que aquest percentatge de representants de la població catalana s'ha de traduïr a totes les poblacions i comarques.

El gran pas serà, segons Pugés, la Marxa per la Independència, que imitant la Marxa per la Llibrtat del 1976, visitarà tots els pobles i ciutats de Catalunya aquest estiu. L'acció començarà en una data simbòlica pel catalanisme, el 23 de juny, revetlla de Sant Joan, i acabarà l'11 de setembre amb una manifestació a Barcelona. Aquesta marxa escamparà el missatge de l'Assemblea Nacional 'a tots els racons del país', ha afegit Pugés. 

Amb el suport dels ciutadans, l'organització vol aconseguir que a principis d'estiu de l'any vinent tots els ajuntaments convoquin, el mateix dia, una consulta popular sobre la independència. A l'acte de presentació a Lleida hi ha assistit el diputat d'Esquerra al Congrés, Joan Tardà, i el diputat de Solidaritat Catalana per la Independència al Parlament, Alfons López Tena. Aquest ha insistit als promotors de l'Assemblea que vetllin perquè la convocatòria d'una consulta des dels ajuntaments no rebi bloquejos legals. Segons ell és més permisiu el Tribunal Constitucional que, tot i prohibir a ajuntaments i comunitats autònomes fer referèndums, acceptar fer consultes sobre 'qualsevol tema d'interès públic', la Llei que promou la Generalitat només preveu fer consultes per temes que siguin competència del Govern o de l'Ajuntament que les convoqui. 

Pere Pugés s'ha mostrat esperançat que s'aconseguirà la majoria social que recolzi la iniciativa, encara que 'a cada territori el grau de suport és diferent'. Segons ell, a les comarques de Lleida hi ha una gran participació encara que 'ha costat trobar els que vulguin encapçalar la proposta'. En tot cas però, Pugés ha dit que l'Assembla té clar el full de ruta 'agosarat' d'aconseguir la independència en uns dos o tres anys, aprofitant la situació econòmica per aconseguir que els ciutadans vegin des de la raó, i no tant 'des del cor' els motius de la independència.



COMENTARIS fletxa taronja

item
#27
Enrique Mozarts fletxa Barcelona
9 de març de 2012, 00.14 h

#4 Vete a Madrid Tontol'bote que estaras mucho mejor con tus queridos compatriotas y dejanos con nuestra psicosis colectiva que sin ti seguro que habra menos paro. No nos hace falta tu estirpe por nuestra querida tierra ancestral de cultura, liberalismo y progreso.


Valora aquest comentari:   votar positiu 0   votar negatiu 0
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#26
Isidor Codina fletxa BARCELONA
6 de març de 2012, 17.36 h

Això és una qüestió de democràcia i dignitat. Suposo que tots ens considerem demòcrates?
El poble català, les persones els ciutadans Catalans ens mereixem un respecte, i els que no respecten a Catalunya no són democràtics, són totalitaris, nosaltres els Catalans no anem a cap lloc fora de Catalunya a dir-los a ningú el que ha de fer, com han de parlar, i ni tan sols anem a llevar-los els diners.

Som un poble Mil·lenari, tenim uns símbols i una tradicions, una llengua ...
Ens diuen... Llegir més


Valora aquest comentari:   votar positiu 1   votar negatiu 0
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#25
16 de febrer de 2012, 21.38 h

#22 No feu cas d'aquesta gentussa. És el típc nacionalista espanyol, anticatalà i madridista. El nivell acadèmic d'aquesta gentussa acostuma a ser molt baix i normalment és impossible o molt difícil enraonar amb ells És el prototipus de gent que explota l'extrema dreta: ignorants, sense cultura, nacionalistes espanyols i disposats a creure i fer d'altaveus de qualsevol bestiesa o falsedat, amb l'única condició que sigui contra Catalunya o els catalans. Ja veieu que en els seus comentar... Llegir més


Valora aquest comentari:   votar positiu 2   votar negatiu 0
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#24
AMG fletxa Santa Coloma de Cervelló
14 de febrer de 2012, 19.08 h

#21 Vostè està en el seu dret a no ser independentista, però hauria d'explicar les seves raons i no insultar als qui no compartim la seva opinió. I menys encara amenaçar de mort als qui propugnen vies democràtiques perquè el poble parli i usi el seu dret. Durant molts i molts anys les amenaces de mort foren efectives perquè es dugueren a la pràctica, i es pot comprendre no sense sentir basques que vostè per mantenir allò que considera molt important vulgui utilitzar les eines violent... Llegir més


Valora aquest comentari:   votar positiu 0   votar negatiu 0
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#23
La Veu fletxa de la consciència
12 de febrer de 2012, 09.18 h

#21 Veient la teva trajectòria, entenc el per quê s'han inventat les normes. Nano, portes molta malícia arraconada. Això no deu ser bo per a la salut. Fes-t'ho mirar, de veritat. Deuries tenir una infància molt futudeta. Em sap greu xicot. Per altra banda, hauries de tenir més cura en el que escrius. Pensa que algú et pot buscar les pesigolles. El fet de que no sàpiguem qui ets, no vol dir que no et podem localitzar. Les TIC tenen molts punts negres.
Nano, una mica de dignitat i bones m... Llegir més


Valora aquest comentari:   votar positiu 11   votar negatiu 0
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#22
Enrique Bachs fletxa Tàrrega
12 de febrer de 2012, 08.39 h

#12 Otro charnego de Tarrasa. El trabajo que tenéis que hacer es seguir perdiendo el tiempo y tirar el dinero en saco roto. Por eso no puedo más que llamaros, hijos de puta o enfermos mentales. Lo siento hijo pero no cabe otra posibilidad con vosotros.


Valora aquest comentari:   votar positiu 0   votar negatiu 9
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#21
Enrique Bachs fletxa Tàrrega
12 de febrer de 2012, 08.36 h

#6 Si en mayúsculas te tuerce los ojos, te jodes, o no leas el escrito. Y de marcharme con Esperanza Aguirre, me temo que no. Hay mucho trabajo que hacer en la enferma Cataluña. Hay muchos zombis como tu y tus políticos a los cuales hay que denunciar todos los días. Con lo cual me quedaré como la mayoría de catalanes a dar por culo al lobby independentista. Pero en mayor grado de interés para salvar a Catalunya de la catástrofe a la cual la queréis llevar. Y si no puedes beber alcohol,... Llegir més


Valora aquest comentari:   votar positiu 0   votar negatiu 14
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#20
Enrique Bachs fletxa Tàrrega
12 de febrer de 2012, 08.23 h

#5 RAC11 de febrer de 2012, 09.39 h
4 No et mereixes cap resposta, ets una ofensa per a tots els ulls els catalans i els espanyols, ja que ni tan sols saps escriure en la teva tan estimada llengua, aixis de totxo ets. Avans de fer cap reflexió, primer apren a escriure i a reflexionar.

HAS LLEGIT BÉ EL TEU ESCRIT?. Que aprengui a escriure fill de puta ?.

Qué vol dir " els ulls els catalans"
Qué vol dir "aixis" amb s final ?
Qué vol dir "Avans" per referirte al passat que va amb "b" de bur... Llegir més


Valora aquest comentari:   votar positiu 0   votar negatiu 10
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#19
alfred fletxa Barcelona
12 de febrer de 2012, 02.23 h

#El comentari no15 de la pepa-vila és absoluta, perfecta, plena, entera, completa, total i categòricament correcta i diria més,
qui accepta ser esclau té l'ànima venuda.


Valora aquest comentari:   votar positiu 4   votar negatiu 0
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#18 Jordi Tremosa
11 de febrer de 2012, 21.50 h

Parlament de Pere Pugès a la presentació a Lleida de l'Assemblea Nacional Catalana
http://youtu.be/OTbZGHL3pn0


Valora aquest comentari:   votar positiu 2   votar negatiu 0
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

5 10 20 tots


publicitat



COMENTA fletxa taronja

El comentari s'ha enviat correctament. Pots recarregar l'article o anar a la pàgina principal

publicitat






















EDITORIAL fletxa

Del Directe a La República

Després de més d'onze anys d'incansable feina al directe!cat, en aquell llunyà abril de 2007, amb quasi 100.000 entrades registrades i milions de pàgines vistes, ha arribat l'hora de fer un pas ferm i endavant que converteixi ... Llegir-ne més

#xocdetrens fletxa






giny

giny

BLOGS enquestes

Joan Lladonet Joan Lladonet
Implants i implantació de musulmans

logo

v1.00 16 abril 2007
v2.00 16 abril 2008
v3.00 19 febrer 2010

Edita: Associació Cultural Nou País i Catmèdia Global
Desenvolupat per Tirabol

Generalitat de Catalunya

Generalitat de Valenciana

Creative Commons
  • sobre els comentaris
  • Tots els comentaris referents a qualsevol informació apareguda en aquest mitjà digital són únicament i exclusiva responsabilitat de la persona o institució que el realitza, i en cap cas serà responsabilitat del mitjà digital directe!cat.