directe ! a La República. N. 4126. Dissabte, 20 d'abril de 2024 10:02 h


directe!cat

facebook twitter RSS in.directe.cat



acn

ACTUALITAT fletxa

publicitat

Internacional doble fletxa

El PSOE mou fitxa per retirar la simbologia franquista de l'Eurocambra després de la pressió dels eurodiputats catalans

Demanen que se substitueixi després de la queixa formal de Junqueras, les crítiques de la resta d'eurodiputats catalans i la indignació d'alemanys i italians

Comentaris 2  
Molt dolent Fluix Interessant Molt bo Excepcional No hi ha cap vot
carregant Carregant

Els eurodiputats del PSOE ha demanat formalment al president del Congrés dels Diputats espanyol, el també socialista José Bono, que substitueixi la Constitució amb els símbols franquistes que s'exhibeix al Parlament Europeu. Després de la queixa formal de l'eurodiputat d'ERC Oriol Junqueras, les crítiques de Ramon Tremosa i Raül Romeva, i el compromís del PSC de reclamar al govern espanyol que retirés la Constitució, els eurodiputats del PSOE s'han acabat activant i han reclamat a Bono que enviï a Brussel·les un nou exemplar de la Constitució 'amb els símbols constitucionals de l'Espanya democràtica'.
europarlament, eleccions, europees, brussel·les
Comparteix
   

'No és procedent l'exhibició de símbols inconstitucionals o antidemocràtics, ni d'Espanya ni de cap altre estat de la UE', ha advertit en un comunicat l'eurodiputada socialista María Muñiz. El PSOE ha confirmat amb els serveis de protocol de l'Eurocambra que l'original de la Constitució del 1978 amb els símbols franquistes 'forma part d'una col·lecció permanent que s'exhibeix al Parlament Europeu des del 2001'.

Els eurodiputats catalans ja van reclamar-ne ahir la retirada. També eurodiputats alemanys i italians s'han afegit a la petició, aquest divendres. 'És una catàstrofe que a l'Eurocambra hi hagi un símbol franquista. A Alemanya seria totalment impossible que una esvàstica estigués visible en un edifici així', ha denunciat l'eurodiputada alemanya Cornelia Ernst. L'italià Rosario Crocetta també ha demanat la 'desfeixisització' de les institucions i ha recordat que a Itàlia 's'ha tret de tots els edificis públics tant el feix romà, l'element que distingia el feixisme, com els lemes de 'Viva il Duce' i totes les inscripcions d'exaltació de la guerra o contra els jueus'.

José Maria Gil-Robles, que presidia l'Eurocambra el 1997, va demanar als parlaments estatals que fessin una donació d'algun element representatiu del seu estat membre per a exposar-los de forma permanent a les seus de Brussel·les, Estrasburg i Luxemburg. El Senat belga, per exemple, va regalar als eurodiputats una cadira del seu hemicicle, l'italià un màquina estenogràfica i el francès un bust de Victor Hugo i el manuscrit del seu projecte de llei d'amnistia del 1876, amb les seves anotacions personals. El Congrés dels Diputats però, que aleshores presidia el popular Federico Trillo, va decidir cedir a l'Eurocambra un original de la Constitució del 1978 amb l'àguila el jou i les fletxes i el lema Una, grande y libre.




COMENTARIS fletxa taronja

item
#2
15 de gener de 2010, 19.01 h

Que consti que tota aquesta campanya la va portar la gent del Centenari de l'Estelada i no els eurodiputats que ni s'hi havien fixat.


Valora aquest comentari:   votar positiu 0   votar negatiu 0
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#1
Jordi fletxa Barcelona
15 de gener de 2010, 18.43 h

CONSTITUCIONALIDAD. El Escudo de España con el aguila de San Juan de los Tetramorfos (Apocalipsis), el yugo de gules, el haz de cinco flechas, la divisa con la leyenda “Una”, “Grande”, “Libre”, y las dos columnas de Hércules con las palabras “Plus” y “Ultra”, fue el constitucional Escudo de España, tanto dentro como fuera de la bandera, desde 1977 hasta 1981.



- La explicación del aguila de San Juan de los Tetramorfos:

http://javcus.es/javier/archives/82... Llegir més


Valora aquest comentari:   votar positiu 0   votar negatiu 0
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

5 10 20 tots
1


publicitat



COMENTA fletxa taronja

El comentari s'ha enviat correctament. Pots recarregar l'article o anar a la pàgina principal

publicitat






















EDITORIAL fletxa

Del Directe a La República

Després de més d'onze anys d'incansable feina al directe!cat, en aquell llunyà abril de 2007, amb quasi 100.000 entrades registrades i milions de pàgines vistes, ha arribat l'hora de fer un pas ferm i endavant que converteixi ... Llegir-ne més

#xocdetrens fletxa






giny

giny

BLOGS enquestes

Joan Lladonet Joan Lladonet
Implants i implantació de musulmans

logo

v1.00 16 abril 2007
v2.00 16 abril 2008
v3.00 19 febrer 2010

Edita: Associació Cultural Nou País i Catmèdia Global
Desenvolupat per Tirabol

Generalitat de Catalunya

Generalitat de Valenciana

Creative Commons
  • sobre els comentaris
  • Tots els comentaris referents a qualsevol informació apareguda en aquest mitjà digital són únicament i exclusiva responsabilitat de la persona o institució que el realitza, i en cap cas serà responsabilitat del mitjà digital directe!cat.