directe ! a La República. N. 4126. Divendres, 26 d'abril de 2024 15:04 h


directe!cat

facebook twitter RSS in.directe.cat



acn

ACTUALITAT fletxa

publicitat

Política doble fletxa

Herrera demana a PSC i ERC que deixin 'd'especular' amb CiU

Aposta de cara l'Assemblea d'ICV per 'passar de ser creïbles com a oposició a ser més creïbles com a alternativa'

Comentaris 7  
Molt dolent Fluix Interessant Molt bo Excepcional ( 1 vot )
carregant Carregant

El secretari general d'ICV, Joan Herrera, ha assegurat que el seu partit té una gran responsabilitat "alhora de traduir una alternativa", una responsabilitat que els 'hi dóna el moment històric i el 'despiste' monumental que tenen els nostres exsocis', és a dir, ERC i PSC. 'Si altres entenen que han de seguir especulant amb aquesta CiU i el PP és el seu problema, la responsabilitat d'un partit d'esquerres és plantejar una alternativa'. Herrera ha considerat que a l'Assemblea Nacional d'ICV, que tindrà lloc el 9, 10 i 11 de novembre, han de ser més 'per aconseguir que els que estan prou despistats entenguin d'una vegada que cal construir una alternativa i que amb CiU i el PP no es pot especular'.

Comparteix
   


Etiquetes
Iniciativa ha celebrat aquest dissabte el Consell Nacional on s'ha tractat la futura Assemblea Nacional, la desena. Els objectius de l'Assemblea són aconseguir passar a "ser creïbles com alternativa", un cop el partit es consolidi com una força creïble fent oposició i rellançant la idea del catalanisme popular front el nacionalisme conservador; ampliar el projecte amb nous actors i nova gent i una organització més bolcada cara en fora i millorar el funcionament organitzatiu tot repensant els instruments per fer política. 

El dirigent ecosocialista ha recalcat la idea que ICV té la responsabilitat de situar a l'Assemblea Nacional "la necessitat de traduir políticament el, rebuig social que hi ha a les polítiques d'ajust i de retallades de CiU i PP". Per això, ha reiterat que ICV ha de ser "més creïbles com a partit d'alternativa amb propostes" pròpies i altres que "estan al carrer i dibuixant un relat i un discurs que permeti que avui els milers de mobilitzacions a través del territori tinguin un fil conductor que permeti dibuixar una alternativa". 

Herrera ha explicat que s'ha de fer un procés de baix a dalt i un procés obert a la societat on els territoris vagin a escoltar a molta gent. Això s'iniciarà, ha explicat, el 17 de març amb una Conferència Nacional oberta per definir els eixos d'una forma participativa de molta "gent compromesa i demòcrata". 

El primer acte serà el pròxim 24 de febrer amb una conferència oberta. A partir del 24 de març s'obrirà el debat als territoris i amb actors socials. El 7 i 8 de juliol se celebrarà una escola d'estiu amb experiències internacionals. El procés acabarà amb la 10 Assemblea Nacional del 9 a l'11 de novembre. El dirigent ecosocialista ha proposat que el procés es vehiculi sobre quatre eixos: alternatives a les retallades, al model econòmic neoliberal, al nacionalisme conservador i al populisme. Cada eix tindrà una dimensió nacional amb fòrums i jornades, una dimensió territorial i una dimensió 2.0. 



COMENTARIS fletxa taronja

item
#7
13 de febrer de 2012, 12.31 h

Visca el federalisme i la emancipació dels treballadors... d'acá i acuyá.


Valora aquest comentari:   votar positiu 0   votar negatiu 2
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#6
13 de febrer de 2012, 12.09 h

TRIPARTIT CIU-PP I ERC DE "TONTO ÚTIL Y ESPORÁDICO".


Valora aquest comentari:   votar positiu 0   votar negatiu 2
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#5
13 de febrer de 2012, 11.36 h

#3 Noi, això de voler la independència a base de cridar tot el dia Indepència, Indepència... fot bastanta pena. ERC ha de fer el seu camí. Perquè si se li acut pactar amb els sonats de SI o agafar els tics populistes i antisistema de la CUP, jo em faig espanyol.


Valora aquest comentari:   votar positiu 2   votar negatiu 1
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#4
Miquel Àngel fletxa BARCELONA
12 de febrer de 2012, 14.54 h

Herrera,
la primera baixada de sous va ser vostra. Vosaltres vau marcar el camí; els altres segueixen aquesta via. Quan vau tocar el sou dels funcionaris, tots vam dir que era en benefici del país: deu ser el vostre país, no pas el meu.


Valora aquest comentari:   votar positiu 3   votar negatiu 2
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#3
Joan fletxa Palamós
11 de febrer de 2012, 18.28 h

Quina vergonya de polítics i partits !!! CiU, PSC, ICV, colla de pallassos i botiflers panxacontents. A un servidor, entre les renúncies d'aquesta colla de desgraciats i l'augment de la pressió per part dels franquistes del PP, tot i que de moment m'exaspera, m'agrada perquè el sentit independentista s'escampa cada vegada amb més rapidesa. També em plau veure que un partit que m'ha decebut en gran manera (ERC) sembla que comença a entendre que l'ùnica esperança de triomf és l'unió d... Llegir més


Valora aquest comentari:   votar positiu 9   votar negatiu 0
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#2
Ca l'Enric fletxa Girona
11 de febrer de 2012, 14.28 h

Jo se l'alternativa que vol el PSC i la de ICV i no m'agrada gens, tampoc m'agrada la de CiU i ja no en parlem de la del PP perquè tant PSC, ICV, CiU i el PP voleu continuar dins espanya. En canvi se l'alternativa que defensa ERC i com a independentistes resultats en mà, tenen la obligació d'intentar fer entendre a CiU que s'equivoca posant el cul i deixant-se encular pel PP. Si CiU continua per aquest camí potser llavors la majoria de la gent que vol la independencia de Catalunya finalment... Llegir més


Valora aquest comentari:   votar positiu 11   votar negatiu 0
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#1
La Veu fletxa de la consciència
11 de febrer de 2012, 13.33 h

Company el que s'ha de fer és mirar endavant i no enganyar ningú.
L'única alternativa que tenim, ara com ara, és la Independència. Aquí és on hauries de gastar energies.
Una abraçada.


Valora aquest comentari:   votar positiu 11   votar negatiu 0
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

5 10 20 tots
1


publicitat



COMENTA fletxa taronja

El comentari s'ha enviat correctament. Pots recarregar l'article o anar a la pàgina principal

publicitat






















EDITORIAL fletxa

Del Directe a La República

Després de més d'onze anys d'incansable feina al directe!cat, en aquell llunyà abril de 2007, amb quasi 100.000 entrades registrades i milions de pàgines vistes, ha arribat l'hora de fer un pas ferm i endavant que converteixi ... Llegir-ne més

#xocdetrens fletxa






giny

giny

BLOGS enquestes

Joan Lladonet Joan Lladonet
On abunda més el seny, a Euskadi o al Principat?

logo

v1.00 16 abril 2007
v2.00 16 abril 2008
v3.00 19 febrer 2010

Edita: Associació Cultural Nou País i Catmèdia Global
Desenvolupat per Tirabol

Generalitat de Catalunya

Generalitat de Valenciana

Creative Commons
  • sobre els comentaris
  • Tots els comentaris referents a qualsevol informació apareguda en aquest mitjà digital són únicament i exclusiva responsabilitat de la persona o institució que el realitza, i en cap cas serà responsabilitat del mitjà digital directe!cat.