directe ! a La República. N. 4126. Divendres, 19 d'abril de 2024 15:44 h


directe!cat

facebook twitter RSS in.directe.cat



acn

ACTUALITAT fletxa

publicitat

Societat doble fletxa

Els Transports Municipals de Barcelona no van a l’hora

L’amenaça d’un vaga durant el Mobile World Congres posa al descobert la crisi de TMB, una vaga evitable si les coses s’haguessin fet bé

Comentaris 19  
Molt dolent Fluix Interessant Molt bo Excepcional ( 5 vots )
carregant Carregant

Promeses electorals no incomplides, excés de càrrecs directius, sous sobre dimensionats, pagament de dietes als càrrecs polítics, tarifes del transport públic extremadament cares, relacions prepotents amb els treballadors, tractes de favor i com a resultat una vaga de metro i bus en ple congrés estrella de la Barcelona del disseny en la que tothom hi perd. Malgrat que TMB lamenta la convocatòria de vaga i dóna les culpes a la CGT per ser intolerant i mancada de diàleg, trobem a faltar una certa autocrítica per part seva en no reconèixer cap error en la seva gestió.

Comparteix
   


Etiquetes
És evident que la manca de capacitat de les diferents opcions polítiques que han dirigit l’empresa és una part clau en la situació actual. La prova més evident són els preus del transport públic, els més elevats de l’estat i dels més cars d’Europa, fruit sens dubte de la discriminació que pateix també el transport de Barcelona amb els diners que aporta l’Estat. Madrid rep molts més diners que Barcelona i com a resultat el preu no és competitiu.

Per arreglar-ho no serveix anar contra el més dèbil, cal atacar el problema, i la direcció de TMB i els seus càrrecs polítics han de lluitar per aconseguir un tracte just i de compliment de la llei en les ajudes del transport públic.

Què ha passat amb la web que venia targetes de transport més econòmiques?

A primers de gener dos joves enginyers creen un sistema de patrocini que rebaixava el preu de les targetes de transport. L’èxit va ser considerable  i va comportar nervis a la direcció de TMB. Als pocs dies la pàgina web va quedar muda i porta des d’aleshores un únic missatge: “Estem resolent uns assumptes. Treballem per estar de nou amb tots vosaltres en breu. Us anirem comunicant qualsevol novetat mitjançant el twitter @promobilletes. Us agraïm la vostra comprensió.” Resulta que el Twitter dels dos enginyers segueix des de principis de gener amb les mateixes bones paraules.  Potser TMB ha tallat de cop una iniciativa que ha evidenciat que es poden fer accions senzilles per abaratir costos?

Què passarà amb la iniciativa T-11 que l’alcalde Trias vol impedir?

La iniciativa T-11 impulsada per la Federació d'Associacions de Veïns de Barcelona (FAVB), consisteix a regalar la targeta T-10 exhaurida  perquè algú aprofiti el temps que resta de la desena validació. L’alcalde Trias s’ha mostrat contrari a la iniciativa i ha assegurat que intentarà que no vagi endavant.



COMENTARIS fletxa taronja

item
#19
13 de febrer de 2012, 15.54 h

#18 Llavors entenc que segons voste el personal sanitari i els professors d'escola no deuen tenir dret a fer vaga, perque la facin quan la facin sempre perjudicaran a la resta de ciutadans.
I per altra banda, veig que a voste li agrada molt presuposar les motivacions de la gent per fer tal o qual cosa. Primer presuposa que els que defensem aquesta vaga som treballadors de TMB, suposo que per voste es inconcebible que un ciutada "normal" hi doni suport. Despres presuposa que la vaga es fa per de... Llegir més


Valora aquest comentari:   votar positiu 5   votar negatiu 1
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#18
Antoni fletxa Barcelona
13 de febrer de 2012, 15.01 h

#16 No. No soc cap demagog.
Senzillament discrepo.
Fins i tot em crec que vostè no és treballador de TMB però no m'agrada que m'insultin (considero que dir-me demagog és un insult)
En tot cas digui que faig demagògia però demostri-ho indicant on està.
Jo li puc dir que la demagògia és fer passar gat per bèstia grossa. Dir ara que convoquen vaga uns dies en que moltes empreses (petites i mitjanes) estan pendents d'un esdeveniment que podria tenir projecció de futur, perquè hi ha sala... Llegir més


Valora aquest comentari:   votar positiu 2   votar negatiu 4
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#17
Pep fletxa Barcelona
13 de febrer de 2012, 14.11 h

Algú sap el motiu real de la desaparició de la pagina web de promobilletes?


Valora aquest comentari:   votar positiu 0   votar negatiu 0
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#16
13 de febrer de 2012, 13.59 h

#13 No soc treballador de TMB, soc un ciutada com voste i recolzo aquesta vaga encara que em pugui produir perjudicis. Totes les vagues provoquen danys col.laterals com voste diu. Quan vol que facin vaga, a les 4 de la matinada i nomes vint minutets?
I, sisplau, no consideri que tots els que defensen la vaga es perque son treballadors interessats de TMB, no sigui demagog, hi ha ciutadans que no ho son que tambe la defensen.

http://www.8tv.cat/8aldia/videos/investigacio-sobre-el-cost-pels-ciuta... Llegir més


Valora aquest comentari:   votar positiu 5   votar negatiu 2
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#15
13 de febrer de 2012, 13.47 h

#14 No, no crec que voste aboni que es faci aquest assetjament, pero no digui que els treballadors de TMB son uns privilegiats.


Valora aquest comentari:   votar positiu 3   votar negatiu 1
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#14
Antoni fletxa Barcelona
13 de febrer de 2012, 13.36 h

#12 He mirat el Google.
El senyor Sinuhé es refereix al cas de Pablo Díez que ... "era conductor d’autobús de TMB (Transports Metropolitans de Barcelona), el qual es va suïcidar el 30 de març de 2004 en ser acomiadat per l’empresa després de ser acusat sense proves de quedar-se amb l’import d’un bitllet (1,10 €). TMB, presidida aleshores pel regidor socialista Xavier Casas, va endegar una campanya de desprestigi d'aquest treballador, alegant que la seva mort havia estat per caus... Llegir més


Valora aquest comentari:   votar positiu 1   votar negatiu 3
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#13
Antoni fletxa Barcelona
13 de febrer de 2012, 13.14 h

#10 Escolta Sinuhé, és que no tens arguments per rebatre els dels que no estem d'acord amb tu?
L'acusació de ser talp empresarial, de ser el departament de premsa de TMB i altres perles cíviques no crec que ajudi garie a donar una bona imatge dels treballadors i treballadores de TMB.
Caram! Exposeu ben exposades les vostres reivindicacions concretes (no generalitats). Dieu quins són els sous reals que teniu i els que voleu i dieu que si TMB no ho accepta fareu vaga els dies que farà més ... Llegir més


Valora aquest comentari:   votar positiu 2   votar negatiu 2
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#12
13 de febrer de 2012, 13.12 h

#11 Busca "Pablo Diez" i "TMB" al Google i veuras quins grans privilegis i que be viuen els treballadors de TMB.


Valora aquest comentari:   votar positiu 3   votar negatiu 2
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#11
Antoni fletxa Barcelona
13 de febrer de 2012, 12.52 h

#6 No soc cap talp empresarial.
Tot al contrari, soc treballador conscienciat, crec en la classe treballadora, soc d'esquerres, ciutadà conscienciat i que sé que la vaga és una eina de lluita dels treballadors contra els empresaris sense altres danys que el propi sou perdut en fer la vaga. Sense danyar altres companys i companyes.
Vosaltres no aneu a fer el màxim dany a l'empreariat ni tant sols al alts càrrecs. Aneu a fer mal a l'economia del país que potser importa poc a alguns alts cà... Llegir més


Valora aquest comentari:   votar positiu 3   votar negatiu 2
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#10
13 de febrer de 2012, 12.41 h

Pero que passa aqui? Veig que el departament de premsa de TMB esta ben enfeinat amb la seva campanya de tirar merda contra els treballadors.


Valora aquest comentari:   votar positiu 4   votar negatiu 4
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

5 10 20 tots


publicitat



COMENTA fletxa taronja

El comentari s'ha enviat correctament. Pots recarregar l'article o anar a la pàgina principal

publicitat






















EDITORIAL fletxa

Del Directe a La República

Després de més d'onze anys d'incansable feina al directe!cat, en aquell llunyà abril de 2007, amb quasi 100.000 entrades registrades i milions de pàgines vistes, ha arribat l'hora de fer un pas ferm i endavant que converteixi ... Llegir-ne més

#xocdetrens fletxa






giny

giny

BLOGS enquestes

Joan Lladonet Joan Lladonet
Implants i implantació de musulmans

logo

v1.00 16 abril 2007
v2.00 16 abril 2008
v3.00 19 febrer 2010

Edita: Associació Cultural Nou País i Catmèdia Global
Desenvolupat per Tirabol

Generalitat de Catalunya

Generalitat de Valenciana

Creative Commons
  • sobre els comentaris
  • Tots els comentaris referents a qualsevol informació apareguda en aquest mitjà digital són únicament i exclusiva responsabilitat de la persona o institució que el realitza, i en cap cas serà responsabilitat del mitjà digital directe!cat.