directe ! a La República. N. 4126. Dijous, 25 d'abril de 2024 03:14 h


directe!cat

facebook twitter RSS in.directe.cat



acn

ACTUALITAT fletxa

publicitat

Política doble fletxa

ICV-EUiA demanarà la dimissió de Rajoy i Mújica en cas d'una sentencia contrària del TC

El PP va presentar recurs d'inconstitucionalitat al preàmbul i 125 articles de l'Estatut, mentre que el Defensor del Poble ho va fer sobre 111 articles

Comentaris 4  
Molt dolent Fluix Interessant Molt bo Excepcional No hi ha cap vot
carregant Carregant

El president del grup parlamentari d'Iniciativa per Catalunya Verds i Esquerra Unida i Alternativa (ICV-EUiA), Jaume Bosch, ha afirmat que el partit demanarà la dimissió del president del Partit Popular, Mariano Rajoy i el cessament del Defensor del Poble, Enrique Múgica, si el Tribunal Constitucional (TC) emet una sentència que desestimi la majoria dels articles impugnats de l'Estatut d'Autonomia de Catalunya. El PP va presentar recurs d'inconstitucionalitat al preàmbul i 125 articles de l'Estatut, mentre que el Defensor del Poble ho va fer sobre 111 articles. ICV considera això com un recurs a la totalitat de l'Estatut.
jaume bosch icv iniciativa
Comparteix
   

Bosch considera que l'Estatut és plenament Constitucional i que els motius dels recursos són polítics i afirma que una sentencia desfavorable pot fer inconstitucionals altres estatuts aprovats que tenen articles 'calcats', com és el cas d'Andalusia, Castella-La Manxa, Aragó i Balears, aprovats amb el suport del PP. Bosch considera que suposaria 'un greuge comparatiu terrible i Kafkià' i que una sentencia desfavorable a l'Estatut de Catalunya obrirà les portes a la inconstitucionalitat dels altres estatuts aprovats.

Així mateix, Bosch ha demanat que 'plegui' el Tribunal Constitucional i que sigui un nou Tribunal Constitucional el que dicti la sentència. Per altra banda, i davant d'una possible sentència desfavorable, Bosch ha emplaçat als altres partits polítics de Catalunya a donar una resposta unitària i fer una mobilització civil, perquè considera que 'no s'estaria respectant la voluntat dels ciutadans catalans. Bosch planteja fer un Ple extraordinari del Parlament de Catalunya com a resposta Institucional a la sentència estatutària i una cimera de líders polítics convocada pel president Montilla. Per Bosch, el PP només busca carregar-se l'Estatut en la seva totalitat per motius polítics perquè no va acceptar el resultat del Referèndum.

Rajoy i Múgica, contra l'Estatut

El recurs del PP afecta el Preàmbul i 125 articles corresponents set al Títol Preliminar, 12 articles al Títol I de Drets i Deures, deu articles del Títol II de Institucions, onze articles del Títol III del Poder Judicial a Catalunya, 49 articles del Títol IV de Competències, 16 articles del Títol V de Relacions Institucionals de la Generalitat, set articles del Títol VI del Finançament de la Generalitat, dos articles del Títol VII de la Reforma de l'AEC i onze articles de disposicions addicionals i finals. Amb tots els subapartats suposen 200 impugnacions

El Defensor del Poble, Enrique Múgica va impugnar 111 articles corresponents a tres articles del Títol Preliminar, 39 articles del Títol I, un article relatiu al Síndic de Greuges del Títol II, nou articles del Títol III, 50 articles del Títol IV, quatre articles del Títol V, un article de la Comissió Mixta d'Afers Exteriors Fiscals del Títol VI i quatre disposicions addicionals.





COMENTARIS fletxa taronja

item
#4
16 de gener de 2010, 17.41 h

Estos ecologisras siempre están, pidiendo tonterias, complicando la vida al personal.


Valora aquest comentari:   votar positiu 0   votar negatiu 0
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#3
Ex votant d'ERC fletxa L'Estartit
16 de gener de 2010, 09.12 h

Si, demanar, a aquests partidets marginals els surt gràtis...i ja tenen el seu minutet de glòria.



Aixó si, per la Nació catalana son una autèntica xacra. Aquests son els dels sindicats ultraespanyolistes i els "papers per a tothom" per desdibuxar la nostra identitat en un oceá d'inmigració.


Valora aquest comentari:   votar positiu 0   votar negatiu 0
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#2
Quim fletxa PPCC.
16 de gener de 2010, 08.25 h

Defensor del poble? de quin poble.De Catalunya segur que no.Això és una altra prova de que tenir un estat propi és una necessitat i una prioritat de primer ordre.Visca Catalunya Lliure!.


Valora aquest comentari:   votar positiu 0   votar negatiu 0
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#1
15 de gener de 2010, 21.48 h

Encara estan amb l'estatutet?



A qui li interessa l'estatutet?



(toc!, toc!, desperteu!)



Que anem camí de la llibertat!


Valora aquest comentari:   votar positiu 0   votar negatiu 0
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

5 10 20 tots
1


publicitat



COMENTA fletxa taronja

El comentari s'ha enviat correctament. Pots recarregar l'article o anar a la pàgina principal

publicitat






















EDITORIAL fletxa

Del Directe a La República

Després de més d'onze anys d'incansable feina al directe!cat, en aquell llunyà abril de 2007, amb quasi 100.000 entrades registrades i milions de pàgines vistes, ha arribat l'hora de fer un pas ferm i endavant que converteixi ... Llegir-ne més

#xocdetrens fletxa






giny

giny

BLOGS enquestes

Joan Lladonet Joan Lladonet
On abunda més el seny, a Euskadi o al Principat?

logo

v1.00 16 abril 2007
v2.00 16 abril 2008
v3.00 19 febrer 2010

Edita: Associació Cultural Nou País i Catmèdia Global
Desenvolupat per Tirabol

Generalitat de Catalunya

Generalitat de Valenciana

Creative Commons
  • sobre els comentaris
  • Tots els comentaris referents a qualsevol informació apareguda en aquest mitjà digital són únicament i exclusiva responsabilitat de la persona o institució que el realitza, i en cap cas serà responsabilitat del mitjà digital directe!cat.