directe ! a La República. N. 4126. Dijous, 28 de març de 2024 18:17 h


directe!cat

facebook twitter RSS in.directe.cat



acn

ACTUALITAT fletxa

publicitat

Política doble fletxa

Hereu es veu 'imatge del passat'

Malgrat només cinc anys d'alcalde de Barcelona, set més com a regidor i alguna 'confrontació d'idees' amb la cúpula del partit, el socialista diu que cal fer 'un pas al costat'

Comentaris 0  
Molt dolent Fluix Interessant Molt bo Excepcional ( 2 vots )
carregant Carregant

L'exalcalde de Barcelona Jordi Hereu ha assegurat aquest dilluns al matí que sent que ha tingut el suport del PSC 'fins a aquest cap de setmana', quan ha fet oficial, durant el congrés de la federació barcelonina del partit, la renúncia a encapçalar-lo. En entrevista a Catalunya Ràdio no ha amagat que ha tingut 'debats' amb dirigents de la formació i ha reconegut que fa un any no va sentir el suport de l'aleshores primer secretari de la formació, José Montilla, quan va anunciar que volia encapçalar la llista del partit a les eleccions municipals de Barcelona. Per això, ha dit, 'es va acabar amb unes primàries'.
'Sempre he sentit i he tingut el suport dels meus companys', ha dit Hereu, que ha afegit que és 'evident' que ha tingut 'debats' amb dirigents del partit i que ha negat que siguin aquets debats els que li han fet fer el pas per apartar-se de la primera línia de la política.

'He tingut, i fins a aquest cap de setmana sempre he sentit, el suport dels meus companys del PSC. També en aquest congrés. He estat escollit amb vot secret per molta gent', ha assegurat l'exalcalde de Barcelona.

No ha volgut amagar, però, les discrepàncies amb la cúpula del partit, que ha qualificat de 'grans debats amb dirigents del PSC', però ha afegit que aquests debats han servit per 'confrontar idees' i ho ha valorat com a fet 'bo'.

Ha estat aleshores quan ha recordat que fa un any es va presentar a les primàries per ser el candidat socialista a l'Ajuntament de Barcelona. Preguntat per si va sentir el suport de l'aleshores primer secretari del PSC, José Montilla, Hereu ha respost: 'És evident que no. Que confrontàvem idees. Però això no és res negatiu. Que hi hagi disparitat. Per això finalment es va acabar amb unes primàries'.

Primàries que Hereu va guanyar, per després perdre l'alcaldia de l'Ajuntament de Barcelona i l'hegemonia socialista a la capital catalana des de la restauració de la democràcia. Després de la derrota Hereu sentia que s'havia de quedar, per reformular el projecte socialista. Ara, però, es veu 'imatge del passat' i creu que ha arribat el moment de fer 'un pas al costat' per deixar pas a Jordi Martí, del qual ha dit que pot representar 'el millor del passat i del futur'.



COMENTARIS fletxa taronja


No hi ha cap comentari


publicitat



COMENTA fletxa taronja

El comentari s'ha enviat correctament. Pots recarregar l'article o anar a la pàgina principal

publicitat






















EDITORIAL fletxa

Del Directe a La República

Després de més d'onze anys d'incansable feina al directe!cat, en aquell llunyà abril de 2007, amb quasi 100.000 entrades registrades i milions de pàgines vistes, ha arribat l'hora de fer un pas ferm i endavant que converteixi ... Llegir-ne més

#xocdetrens fletxa






giny

giny

BLOGS enquestes

Joan Lladonet Joan Lladonet
S’avalua bé? Qui sap avaluar?

logo

v1.00 16 abril 2007
v2.00 16 abril 2008
v3.00 19 febrer 2010

Edita: Associació Cultural Nou País i Catmèdia Global
Desenvolupat per Tirabol

Generalitat de Catalunya

Generalitat de Valenciana

Creative Commons
  • sobre els comentaris
  • Tots els comentaris referents a qualsevol informació apareguda en aquest mitjà digital són únicament i exclusiva responsabilitat de la persona o institució que el realitza, i en cap cas serà responsabilitat del mitjà digital directe!cat.