directe ! a La República. N. 4126. Dijous, 18 d'abril de 2024 18:10 h


directe!cat

facebook twitter RSS in.directe.cat



acn

ACTUALITAT fletxa

publicitat

Política doble fletxa

El PSC reconeix que Montilla només tornarà a ser president si Mas pateix una fatalitat

Edita un vídeo on esportistes que van en segon lloc poden aconseguir la victòria si el capdavanter pateix una adversitat

Comentaris 15  
Molt dolent Fluix Interessant Molt bo Excepcional No hi ha cap vot
carregant Carregant

El PSC ha regalat al president de la Generalitat, José Montilla, un vídeo que es preveu polèmic i que mostra com els esportistes que van en segona posició poden aconseguir la victòria final si el capdavanter punxa una roda, se li fon el motor, rellisca per la pluja o ensopega a la darrera passa. El vídeo es tanca amb la frase: 'Algunes enquestes ens diuen que anem segons. Però els que diuen que la diferència ja és massa important, no coneixen la nostra capacitat combativa i competitiva, en referència a la situació dels socialistes en les enquestes de cara a les eleccions de la tardor, on CiU parteix amb clar avantatge.
José Montilla, PSC, socialistes, La Catalunya que sap on va
Comparteix
   

Montilla ha explicat durant el consell nacional del PSC que divendres va fer 55 anys i algú li ha fet arribar un vídeo com a regal amb un seguit d'imatges esportives on es demostra que qui va primer pot perdre en el darrer minut si pateix alguna fatalitat. 'Anem segons, però estic convençut que arribar, arribarem els primers. Absolutament convençut', ha exclamat el primer secretari del PSC, aclamat en massa pels presents a la sala.

El vídeo, que s'ha projectat durant el consell nacional, mostra diferents imatges de partits de futbol, de tennis, maratons, carreres de cotxes i motos i curses de cavalls on sembla que qui va primer guanyarà, però el segon el passa en l'últim moment i acaba obtenint la victòria final.

D'aquesta manera, Montilla ha iniciat la seva particular precampanya augurant uns mesos de 'molta feina', perquè tocarà governar però, alhora, anar preparant una campanya amb l'objectiu 'perfectament possible' de guanyar les eleccions i continuar donant a Catalunya 'un Govern de progrés, amb socialistes, amb un projecte per a Catalunya, amb un projecte per portar el país, amb més progrés econòmic, amb més cohesió social i amb l'enfortiment de l'autogovern'. Aquesta és la fita que s'ha marcat el president de la Generalitat, que ha afegit que tot això només ho poden garantir els socialistes, tot i que parteixin ara mateix des de la segona posició segons les enquestes.


Insistència en les 'dreceres incertes'
El primer secretari del PSC ha cridat a la mobilització de la formació davant unes eleccions molt importants, segons Montilla, i que 'marcaran la història de Catalunya'. En aquest punt s'ha referit a les crítiques que va rebre pel seu missatge de Cap d'Any, on va fer al·lusió precisament a la cita electoral del 2010. 'Em reafirmo en la reflexió de fons. Hi haurà eleccions, però no seran unes eleccions més', ha indicat, apuntant que els catalans hauran d'escollir: 'Decidirem si del camí estatutari en fem la gran avinguda de l'autogovern i del progrés o optem per dreceres incertes i camins nous per explorar, que ens poden portar a carrerons sense sortida i a laberints interminables'.

Així, segons el primer secretari del PSC, les eleccions no només serviran per escollir el president dels següents quatre anys, sinó que es decidirà 'per a vint o per a trenta anys'. En aquest moment de 'canvi de cicle i de cruïlla decisiva', després de la dècada 'més incerta i més complexa', els socialistes tenen el repte, ha dit, de culminar la feina continguda en el programa i en el Pla de Govern, i ho faran 'des de la solvència de la feina ben feta, dient el mateix i no canviant d'opinió cada dia'.

I és que Montilla ha assegurat que els ciutadans saben que si voten PSC poden estar tranquils, perquè 'el Govern de Catalunya seguirà en bones mans, un govern de gent seriosa'. És per això que el president de la Generalitat ha defensat governar 'sense hipoteques i amb una àmplia majoria' que permeti actuar sense renunciar als seus compromisos.

Es deixa enrere un any complex pel que fa a l'autogovern i també per la crisi, ha dit, on el PSC ha hagut de fer front també a un presumpte cas de corrupció, tenint una reacció 'clara i contundent' per tal de demostrar que els comportaments irregulars són incompatibles amb l'exercici de responsabilitats polítiques i públiques. Un any també difícil per la situació econòmica, a vegades amb 'manca de claredat en els diagnòstics'. 'De vegades fins i tot ens manca la determinació per impulsar les reformes necessàries per al sistema', ha admès.

El PSC, el partit de l'Estatut de la Moncloa
En l'apartat d'autogovern, s'ha sentit orgullós que es digui que el PSC és el partit de l'Estatut ribotat al Congrés espanyol i a la Moncloa, i ha recordat que sense ells i sense el PSOE no existiria un text que encara es troba al Tribunal Constitucional espanyol (TC). En aquest punt, ha reiterat que el PSC treballa sobre el principi de l'Estat de dret, i per tant sobre la voluntat d'acatar la sentència en el moment que es dicti. Però també, ha afegit, sobre el principi de respectar la voluntat dels ciutadans que van refrendar l'Estatut ribotat. 'No acceptarem aturar el progrés de l'autogovern ni tampoc reforçarem aventures que no se sap cap a on van, ni sorpreses dels que canvien els caps de setmana, ni invents dels que improvisen segons bufa el vent', ha exclamat.

En qualsevol cas, ha apuntat que els socialistes catalans són 'els primers' que han defensat l'Estatut ribotat per Alfonso Guerra 'davant qui calgui', davant el PP perquè que vol 'destruir-lo', però també quan es troben amb 'dificultats pel seu desenvolupament'. Fent balanç del desplegament que s'ha dut a terme aquest any, amb l'acord de finançament i diversos traspassos com Rodalies, Montilla ha assegurat que els socialistes catalans estan 'orgullosos' de la tasca dels governs d'esquerres de Catalunya i també de l'estat espanyol, perquè, al seu parer, ser catalanista és 'defensar els interessos de Catalunya però podent-ho fer dins d'una Espanya federal'.

El projecte socialista, ha afirmat, és de 'camins en comú, no de divisió'. Això sí, ha deixat clar que el PSC sí té una frontera que no pot traspassar. 'Nosaltres no podem governar amb qui ataca Catalunya, les institucions, la llengua i l'Estatut', ha dit en referència al PP. En canvi, ha lamentat que l'oposició, en concret CiU, digui que pot pactar amb tothom. 'Nosaltres, jo no', ha dit taxatiu.

L'objectiu socialista és que Catalunya progressi, i per il·lustrar això ha citat diverses fites que ha aconseguit el Govern, com els pactes nacionals d'Infraestructures, Immigració, Habitatge i Recerca, el traspàs de Rodalies, els 30 compromisos contra la crisi, els ajuts de la Llei de barris, la nova terminal de l'Aeroport del Prat i les estacions inaugurades de la Línia 9 del Metro.

Durant la seva intervenció, Montilla també ha aprofitat per dirigir-se a l'alcalde de Barcelona, el també socialista Jordi Hereu, per dir-li que el partit s'ha fet seva la proposta de celebrar els Jocs Olímpics d'Hivern del 2022 a Barcelona i els Pirineus.

El president de la Generalitat també ha tingut unes paraules pels afectats pel terratrèmol d'Haití, tot demanant, com ja va fer per carta, que cadascú faci el que pugui per ajudar els damnificats. Aquí ha recordat els tres cooperants catalans segrestats a Mauritània. El Consell Nacional del PSC també ha destacat la figura de Jordi Solé Tura amb motiu de la seva mort fa unes setmanes.



Notícies relacionades

COMENTARIS fletxa taronja

item
#15
Ex votant d'ERC fletxa L'Estartit
17 de gener de 2010, 13.59 h

Alguns comentaristes d'aquest diari electrònic tindran un disgust al veure que el seu Montilla ja dona per fet que poden perdre...i no vull donar noms!.


Valora aquest comentari:   votar positiu 0   votar negatiu 0
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#14
17 de gener de 2010, 11.03 h

La independència de CATALUNYA passarà davant dels partits polítics que encara estan al parlament.



Ja anem camí de la llibertat. Vare començar a Arenys l'any passat! El problema és que n'hi ha que encara no s'ho creuen.





Si vols la llibertat, independitzat!

Si vols la llibertat, CATALUNYA Estat!


Valora aquest comentari:   votar positiu 0   votar negatiu 0
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#13
Ex votant d'ERC fletxa L'Estartit
17 de gener de 2010, 10.24 h

A hores d'ara ja tenim clar que els tripartidistes prefereixen a un Montilla de l'espanyolissim P$C-P$OE que els permeti continuar a les poltrones sempre que li mostrin total submissió que no pas un govern catalá.



Però els votants ho tenim clarissim, no volem aixó:



http://www.youtube.com/watch?v=19_v90vmP80&feature=related



Cal tenir molt present que si votes ERC estas votant Montilla.


Valora aquest comentari:   votar positiu 0   votar negatiu 0
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#12
Quim fletxa PPCC.
17 de gener de 2010, 08.54 h

Quan menys ciu,psc-psoe i pp millor per Catalunya.Aquests tres partits són la mateixa merda amb diferent pudor i si Erc surt afeblida com molts ressentits exllepants desijen Catalunya ho pagarà car.Us imagineu un govern socioconvergent o ppvergent ara que ens hi jugem tant?.Si això passa adeu a la aplicació de la llei del cinema, adeu a la reforma de l´impost de succesions,adeu al català en igualtat de condicions i adeu a totes les propostes sobiranistes desde el govern etc et. això és ... Llegir més


Valora aquest comentari:   votar positiu 4   votar negatiu 0
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#11
16 de gener de 2010, 23.34 h

Voteu Reagrupament i deixeu-vos de Montilles...


Valora aquest comentari:   votar positiu 0   votar negatiu 0
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#10
16 de gener de 2010, 21.33 h

AQUESTA HA ESTAT A MADRID (CANAL 7) LA "CAMPANYA DE NADAL" INCITANT AL BOICOT DELS PRODUCTES CATALANS, NO US HO PERDEU, ÉS IMPACTANT, FEU-HO CÒRRER:



http://www.youtube.com/watch?v=6u7TK9VRT6I


Valora aquest comentari:   votar positiu 0   votar negatiu 0
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#9
Sílvia fletxa Amer
16 de gener de 2010, 17.37 h

Marejant i embrutint les coses pot ser aconsegueixin despistar la independència, però diria que ho tenen molt difícil, i més que els hi ho hem de posar. La elecció del proper Parlament serà entre independència i continuació de l'encaix i mat contra Catalunya. Els catalans ho veiem clar i el President ho emmascara i ens tracta de poquets, perduts i altres insults. No els hi acceptem, senyories, hem de respondre. Ni tampoc el conte federal, ni el que avui explica el President de l'Avinguda... Llegir més


Valora aquest comentari:   votar positiu 0   votar negatiu 0
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#8
16 de gener de 2010, 17.37 h

Ni Montilla ni Más, el próximo-a preidente-a de la Generalitat, será nuevo-a en estas lides, liderará un cambio total, en la forma de hacer y entender la politica, mas trasparente, limpia, sin corrupción, sin regancharse, 8 años, 2 legislaturas, con iniciativas renovadoras, dando prioridad a los problemas reales, la económia, los ERES, el paro, incentibando a empresas y trabajadores, en proyectos de futuro, no com ahora en que se pasan, años discutiendo CHORRADAS de GANAPANES, peloteros... Llegir més


Valora aquest comentari:   votar positiu 0   votar negatiu 0
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#7
Sílvia fletxa Amer
16 de gener de 2010, 17.36 h

Per altra banda penso que el President (i tal com ho fan, també Montilla i el PSC-PSOE) es posa clarament a un carreró sense sortida, i espero que ho vegi tothom sobretot l'electorat de mena d'inèrcia o dogmàtic. Agafem només un detall: el President ens parla d'un partit que "ataca Catalunya, les institucions, la llengua i l'Estatut', ha dit en referència al PP." I es queda tant ample, ell i tothom. No sé si aconssegueixen tapar el fet que aquestes coses també les fa i ha fet ell i el se... Llegir més


Valora aquest comentari:   votar positiu 0   votar negatiu 0
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#6
Sílvia fletxa Amer
16 de gener de 2010, 17.35 h

Montilla preten arrossegar els catalans pels camins de l'agonia del model d'Estat contra ciutadans, no vol assumir la situació, i enganya pel que fa a les definicions: diu: "al seu parer, ser catalanista és 'defensar els interessos de Catalunya però podent-ho fer dins d'una Espanya federal'." Això és la definició d'espanyolista mentider, greu tot plegat, li hem de dir al MH President.



D'acord amb en Jordi, el fet que el President ens vengui agenollament és lamentable. No ho h... Llegir més


Valora aquest comentari:   votar positiu 0   votar negatiu 0
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

5 10 20 tots


publicitat



COMENTA fletxa taronja

El comentari s'ha enviat correctament. Pots recarregar l'article o anar a la pàgina principal

publicitat






















EDITORIAL fletxa

Del Directe a La República

Després de més d'onze anys d'incansable feina al directe!cat, en aquell llunyà abril de 2007, amb quasi 100.000 entrades registrades i milions de pàgines vistes, ha arribat l'hora de fer un pas ferm i endavant que converteixi ... Llegir-ne més

#xocdetrens fletxa






giny

giny

BLOGS enquestes

Joan Lladonet Joan Lladonet
Implants i implantació de musulmans

logo

v1.00 16 abril 2007
v2.00 16 abril 2008
v3.00 19 febrer 2010

Edita: Associació Cultural Nou País i Catmèdia Global
Desenvolupat per Tirabol

Generalitat de Catalunya

Generalitat de Valenciana

Creative Commons
  • sobre els comentaris
  • Tots els comentaris referents a qualsevol informació apareguda en aquest mitjà digital són únicament i exclusiva responsabilitat de la persona o institució que el realitza, i en cap cas serà responsabilitat del mitjà digital directe!cat.