directe ! a La República. N. 4126. Dissabte, 20 d'abril de 2024 09:05 h


directe!cat

facebook twitter RSS in.directe.cat



acn

ACTUALITAT fletxa

publicitat

Política doble fletxa

Espoli sense límit: ara 5.748 milions d'euros no invertits en infraestructures

Als 1472 milions del fons de competitivitat, als 759 milions de l'addicional tercera de l'Estatut, i al 30% del pressupost no executat cal afegir-hi els 5.749 milions que l'Estat espanyol deu a Catalunya en matèria d'infraestructures

Comentaris 21  
Molt dolent Fluix Interessant Molt bo Excepcional ( 12 vots )
carregant Carregant

La ministra de Foment, Ana Pastor, ha admès que l'Estat espanyol té deutes amb Catalunya i ha xifrat en 5.748,5 MEUR les inversions pendents en infraestructures a Catalunya des dels accessos al Port de Barcelona fins a les estacions o obres pel tren d'alta velocitat. Pastor ha anunciat que el govern espanyol prioritzarà un pla de millora de la seguretat per a la xarxa dins del pla de Rodalies 2008. En total, s'hi destinaran 510 milions d'euros dels quals un 12% ha estat executat, segon el conseller de Territori i Sostenibilitat, Lluís Recoder. La ministra també ha anunciat un pla específic de formació als treballadors amb l'objectiu que s'evitin els 'errors humans'.

Comparteix
   


Etiquetes
La ministra ha assegurat que el seu ministeri prioritzarà la seguretat, des de "millor de senyalitzacions, fins a millora d'infraestructures o formació en recursos humans. "No hi ha res pitjor que mirar cap a una altra banda" quan hi ha problemes, ha afegit la ministra pocs dies després dels accidents que s'han viscut en estacions catalanes, el darrer, a Mataró.

Per això, Pastor ha anunciat que prioritzarà un pla de millora de Rodalies a Catalunya per fomentar la seguretat, un seguit de mesures que s'especificaran en la propera reunió bilateral, "immediata", ha dit. A més, ha anunciat també que es posarà en marxa un pla "específic" de formació de recursos humans per tal que no es produeixin "erros humans". 

El conseller del Departament de Territori i Sostenibilitat, Lluís Recoder, ha anunciat que el marc que pretén fomentar la seguretat forma part de la Pla de Rodalies 2008-2015. Està xifrat en 510 milions d'euros dels quals, segons el Departament, se n'hauria executat un 12%. És a dir, s'hauria invertit en la millora de senyalitzacions, entre d'altres, uns 80 milions, una xifra que pel conseller és 'clarament insuficient'.

5.748 milions d'euros pendents en infraestructures

Pastor també ha xifrat en 5.748,5 milions d'euros les inversions pendents en infraestructures a Catalunya des dels accessos al Port de Barcelona fins a les estacions o obres pel tren d'alta velocitat. 'És el balanç financer' a Catalunya, 'més de 5,748 milions sense pagar' per unes infraestructures que són 'tant rellevants per Catalunya'. 

A la xifra que ha posat sobre la taula la ministra s'hi inclouen les obres que s'han iniciat ja per ser executades i que no han arribat els diners a Catalunya. Inclouen des del Pla de Rodalies -encara no s'han pagat 3.648,13 milions dels 4.000 pactats per invertir entre 2008 i 2015 entre infraestructures i estacions-; la inversió directa al Tren d'Alta Velocitat a la Sagrera -se n'han pagat només 45-; no ha arribat cap partida dels accessos viari i ferroviari al port d'un total de 400 milions ni tampoc s'ha invertit res a la rehabilitació a Sants-Badal, segons Foment. Per l'estació de Sants només hi ha 'el projecte constructiu' i 260 milions sense pagar i s'enfilen fins a 262 milions el que falta per destinar a la connexió de l'AVE a la frontera amb França 

El conseller Recoder ha celebrat 'la seriositat' i el 'canvi d'actitud' que ha detectat amb la nova titular de Foment. De les paraules que ha intercanviat amb Pastor 'es desprèn un reconeixement' que hi ha una manca d'inversió en infraestructures al país. 'De forma tan clara no ho havia sentit mai de cap ministre' i per això celebren que el ministeri coincideixi amb una queixa reiterada de la conselleria. És una canvi, ha dit Recoder, respecte a la 'negativa' de l'anterior govern. 

Recoder ha assegurat que en les properes reunions amb Renfe, el 13 de febrer, i amb Adif, el 9 de març, el Govern posarà sobre la taula les quatre 'prioritats' de Territori i Sostenibilitat en infraestructures a Catalunya. Es tracta de l'execució completa del Pla de Rodalies, els accessos ferroviaris al port de Barcelona i a l'aeroport de Barcelona i s'hi afegeix finalment que les mercaderies del Port de Tarragona puguin sortir amb ample internacional.

Pastor ha afegit que les administracions tenen 'l'obligació d'entendre's' i ha assegurat que és 'una prioritat' del govern central 'assegurar la seguretat'. I ha afegit que el govern espanyol no farà 'promeses sense relat' ni es comprometrà 'el que no es té'. 



COMENTARIS fletxa taronja

item
#21
14 de febrer de 2012, 11.57 h

Ho he dit en un comentari d'un altre article d'aquest mateix diari: Tan de bo que, tots aquells que han votat CiU, siguin classes mitjanes, jubilats, empreses petites o grosses i altres votants analfabets, pateixin en grau superlatiu les estranguladores retallades econòmiques, lingüístiques i forals que ens ha encolomat aquest govern amb l'ajut de l'enviat de Déu, el PP feixista. Al capdavall, tindran el què han votat. El fotut és que ho haguem de patir els ciutadans que lluny hem estat d... Llegir més


Valora aquest comentari:   votar positiu 4   votar negatiu 6
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#20
14 de febrer de 2012, 11.50 h

#13 Teniu tota la raó. Però res, mentre hi hagi els desgraciats del teixit obrer, classes mitjanes i menys mitjanes i pensionistes a qui puguin fer pagar la papereta, aquests mal parits del govern dels millors no molestaran l'amo ecspanol i feixista, amb els quals els agrada anar cada dia al llit per a què els violin.


Valora aquest comentari:   votar positiu 4   votar negatiu 6
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#19
atlasac fletxa Vila-real
14 de febrer de 2012, 11.17 h

PER FAVOR, PER FAVOR....avançs de DESPOTRICAR del SOCIALISME INFORMEU-VOS de que cony és el SOCIALISME no caigueu amb el que han FET FAN i FARAN els SOCIOLISTOS es com la etiqueta de CiU que en lloc d´èsser CATALANISTES SON ANTI-NACIONALISTES SON GADAFIS en miniatura!!!! vos?


Valora aquest comentari:   votar positiu 3   votar negatiu 5
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#18
xavierrepublik fletxa castellar
14 de febrer de 2012, 11.13 h

CANYA CONTRA ESPANYAª
A internet, gaudiu jugant! http://www.erepublik.com/en/referrer/Xavir


Valora aquest comentari:   votar positiu 5   votar negatiu 0
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#17
atlasac fletxa Vila-real
14 de febrer de 2012, 11.07 h

AL 13 NO DIGUIS LES VERITATS QUE PEDRÀS LES AMISTATS!!!!


Valora aquest comentari:   votar positiu 3   votar negatiu 0
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#16
atlasac fletxa Vila-real
14 de febrer de 2012, 11.03 h

NO PATIU......NO PATIU.....que ho han promés......si....JO pugués PROMETRE que NO MORIRE ENGÜANY....t´han t´extranya que´t - tracren com el que SOU?... després d´HAVER-LOS DONAT EL VOT? el SR. el SR. es LLESTS! MOLT LLEST!!! NO VA VOTAR INDEPENDENCIA LLEST ES EL SR.!!!!!


Valora aquest comentari:   votar positiu 1   votar negatiu 0
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#15
mario fletxa barna
14 de febrer de 2012, 10.07 h

Si, Si però ELLS amb el PP. Ara ens diran que gràcies a la seva col·laboració aconseguirem que ens els paguin, però jo he entès que la ministra que només ho reconeixen...


Valora aquest comentari:   votar positiu 2   votar negatiu 6
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#14
Enric fletxa Barcelona
14 de febrer de 2012, 07.23 h

I en resposta a aquest nou robatori, els convergents, a part de fer-li la ona a Rajoy i besar-li la ma al rei espanyol, van i pacten el govern de la Generalitat amb el PP.
Es com aquell acudit de qui pregunta: M'has dit fill de qué ..?
Doncs a lo dit els convergents son Nacionalistes de qué...?


Valora aquest comentari:   votar positiu 7   votar negatiu 5
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#13
Quety fletxa Torroella
14 de febrer de 2012, 06.30 h

No ho entenc. Aixo es pitjor que una casa de barrets. Es que a la Generalitat ningú sap el que realment es deu a Catalunya i les partides van sortint aixi com per casualitat?
Quina mena de gestors tenim? Com pot fer uns pressupostos un govern que no te ni idea de com estan els comptes? Que passa amb ERC tampoc ho sabien?
Les llicenciatures amb economia, les han tret de la rifa?
No donem les culpes a ningú mes que a nosaltres mateixos perquè amb aquests polítics tenim el que ens mereixem.
... Llegir més


Valora aquest comentari:   votar positiu 10   votar negatiu 3
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#12
Carles fletxa Vilanova
14 de febrer de 2012, 00.48 h

La foto és tota una oda a CiU, mireu en Recoder, allí encorbatat, elegant, impecablement seriós...a les ordres de la marujeta pepera del davant. Són així, pur servilisme, zero dignitat, coratge sota zero.
Això dels 20.000 milions d'euros anuals d'espoliació fiscal era una broma, sols sumant aquestes partides de compromisos incomplerts la cosa ja deu pujar a 30.000 milions. Imagineu-vos com de ben tractats estan els de CiU per vendre gustosament el nostre futur als de ponent. Res, un cope... Llegir més


Valora aquest comentari:   votar positiu 10   votar negatiu 3
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

5 10 20 tots


publicitat



COMENTA fletxa taronja

El comentari s'ha enviat correctament. Pots recarregar l'article o anar a la pàgina principal

publicitat






















EDITORIAL fletxa

Del Directe a La República

Després de més d'onze anys d'incansable feina al directe!cat, en aquell llunyà abril de 2007, amb quasi 100.000 entrades registrades i milions de pàgines vistes, ha arribat l'hora de fer un pas ferm i endavant que converteixi ... Llegir-ne més

#xocdetrens fletxa






giny

giny

BLOGS enquestes

Joan Lladonet Joan Lladonet
Implants i implantació de musulmans

logo

v1.00 16 abril 2007
v2.00 16 abril 2008
v3.00 19 febrer 2010

Edita: Associació Cultural Nou País i Catmèdia Global
Desenvolupat per Tirabol

Generalitat de Catalunya

Generalitat de Valenciana

Creative Commons
  • sobre els comentaris
  • Tots els comentaris referents a qualsevol informació apareguda en aquest mitjà digital són únicament i exclusiva responsabilitat de la persona o institució que el realitza, i en cap cas serà responsabilitat del mitjà digital directe!cat.