directe ! a La República. N. 4126. Dimecres, 24 d'abril de 2024 19:01 h


directe!cat

facebook twitter RSS in.directe.cat



acn

ACTUALITAT fletxa

publicitat

Política doble fletxa

Mas torna a pensar en el transvasament del Roine

El president recupera la proposta assegurant que l'Estat 'no té massa sortida' alternativa davant l'escassetat de recursos hídrics

Comentaris 10  
Molt dolent Fluix Interessant Molt bo Excepcional ( 2 vots )
carregant Carregant

El president de la Generalitat, Artur Mas, tornarà a plantejar al govern espanyol la necessitat que Catalunya s'abasteixi d'aigua amb el transvasament del riu Roine. Tot i que els executius estatals, ja fossin del PP o del PSOE, sempre s'han mostrat contraris a aquest projecte, Mas argumenta que el govern de Mariano Rajoy 'no té massa sortides' alternatives per fer front a la necessitat de recursos hídrics 'bé i a llarg termini' i assegura que les autoritats franceses veurien de bon ull el transvasament. 

Comparteix
   


Etiquetes
El president ha fet aquest anunci després de la reunió de treball de l'Euroregió Pirineus Mediterrània que s'ha celebrat aquest dilluns al Palau de la Generalitat. En la trobada, hi ha assistit també el conseller de la Presidència de les Illes Balears, Antonio Gómez; el president de la Generalitat, Artur Mas; el president de Llenguadoc- Rosselló, Christian Bourquin; i el president de Migdia-Pirineus, Martin Malvy.

El president Mas ha reivindicat que cal 'connectar els recursos i les necessitats' que es troben en un 'context europeu tan pròxim de 300 quilòmetres'. De la seva banda, el president de Llenguadoc-Rosselló ha verificat que està d'acord amb transvasar l'aigua del riu suís francès cap a Catalunya i, de fet, ha concretat que el projecte ja ha aprovat un debat públic a França i 'està preparat fins a Narbona, amb 2,5 metres cúbics per segon'. I 'si cal anar encara més lluny, nosaltres estem preparats, això no suposa cap problema perquè tot està estructurat, només caldrà un dimensionament molt més gran', hi ha afegit. 



COMENTARIS fletxa taronja

item
#10
David fletxa Vilanova i la geltrú
16 de febrer de 2012, 01.12 h

Aquest Mas em recorda cada vegada més l'Alberto Fabra. El Roina és un riu tremendament contaminat, que es nodreix dels Alps on hi estan desapareixent les glaceres, el francesos vendran l'aigua cada vegada més cara. És a dir, pagarem la infraestructura, el manteniment, la potabilització, el cost del producte i qui sap si d'aquí uns anys des de França ens diuen "ep, el cabal ecològic!, prou aigua..o a un altre preu..
El govern dels millors..


Valora aquest comentari:   votar positiu 1   votar negatiu 0
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#9
Isabel fletxa Santa Eulàlia
14 de febrer de 2012, 16.58 h

#3 Jo hi passo molt sovint per Palau i Caldes i puc dir que és una brutalitat el que s'està fent amb aquestes terres, el que jo no sabia (per que ningú ho explique) és el que és, don ve, i on và.
I pregunto... aquesta infraestructura tant enorme ¿a qui afavoreig?, i ¿qui la paga?.
Com sempre... a rebre els mateixos.


Valora aquest comentari:   votar positiu 2   votar negatiu 0
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#8
14 de febrer de 2012, 11.40 h

Quan aquest desgraciat d'en Mas pensa, malament. Que se'n vagi a fer punyetes, això de primer. I de segon, allò que és urgent, és que arregli els problemes que ens ha fotut a dins de casa. Per a mi que aquest homenot, va patir traumes irreversibles a la seva infantesa. Una altra cosa que mai he escoltat: Els francesos estan d'acord amb aquest trasvassament ???. I si hi estan d'acord, a quin preu ??? Serà amb una altra baixada de pantalons per tots aquells que res podem fer ni dir ???


Valora aquest comentari:   votar positiu 1   votar negatiu 1
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#7
14 de febrer de 2012, 11.34 h

#4 Si senyor, és veritat el què dieu. Però és que encara quedeu curt. Aquests malversadors de diners dels altres, com és el govern dels millors, per afavorir la dreta més ecspanola, fexista i depredadora amb la qual està hipotecat des de l'epoca pujolista, és vendrien sa mare i la pròpia anima, si així afavorissin a qui deuen els favors de trobar-se on estan.


Valora aquest comentari:   votar positiu 1   votar negatiu 1
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#6 Muntanya Alta
14 de febrer de 2012, 10.23 h

Perfecte, crec que és la solució més bona i desestimar el transvassament de l'Ebre que era un gran error social i històric.
Endavant amb elRoine


Valora aquest comentari:   votar positiu 1   votar negatiu 4
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#5
Lluís fletxa Monistrol de Montserrat
14 de febrer de 2012, 10.23 h

De nou CiU amb el transvasament del Roine i , d'aquí pocs dies, el PP amb el transvasament de l'Ebre. Doncs, posats a dir vestieses, perquè no demanem una canonada que transporti neu dels Alps a les pistes d'esquí catalanes. Així podrem tenir tota la neu que volguem sense fer servir els canons i, a més a més, a l'estiu els pantans plens d'aigua. Amb un sol transvasament solucionem dos problemes. Va, comencem a recollir signatures perquè el parlament català aprovi aquesta proposta.


Valora aquest comentari:   votar positiu 3   votar negatiu 1
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#4
mario fletxa barna
14 de febrer de 2012, 10.04 h

Com que no saben fer política han de tornar als seus desastres i més desastres socials, no ens en sortirem. Ja ho va dir ERC, si CIU hagués governat per comptes del tripartit encara hagés deixat un dèficit més elevat i desaforat, sort que varem tenir el tripartit!


Valora aquest comentari:   votar positiu 1   votar negatiu 2
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#3
Pagès fletxa Caldes de Montbui
14 de febrer de 2012, 07.18 h

De que ens estranyem, mireu la canonada de gas que ENAGAS està col·locant a tot el llarg del territori, Ve d'Àfrica puja per tot el llevant travessant tarongers, la podeu veure travessant totes les terres del Vallès, és tracta d'un tub de ferro de quasi 1 metre de diàmetre per la instal·lació del del qual estant obrint rases de mes de 20 metres d'amplada i semble que és per portar el gas de Àfrica a França travessant Catalunya.
I algú a obert la boca en contra?
Doncs si els mateixos... Llegir més


Valora aquest comentari:   votar positiu 6   votar negatiu 1
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#2
Joan fletxa Palamós
13 de febrer de 2012, 20.55 h

El transvassament fa temps que el té en el seu cervell.


Valora aquest comentari:   votar positiu 4   votar negatiu 1
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#1
Xavier fletxa Cassà
13 de febrer de 2012, 19.33 h

Ja hi tornem a ser, no evolucionaran mai. Coi amb els engocis de pocs pagant tots.


Valora aquest comentari:   votar positiu 6   votar negatiu 1
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

5 10 20 tots
1


publicitat



COMENTA fletxa taronja

El comentari s'ha enviat correctament. Pots recarregar l'article o anar a la pàgina principal

publicitat






















EDITORIAL fletxa

Del Directe a La República

Després de més d'onze anys d'incansable feina al directe!cat, en aquell llunyà abril de 2007, amb quasi 100.000 entrades registrades i milions de pàgines vistes, ha arribat l'hora de fer un pas ferm i endavant que converteixi ... Llegir-ne més

#xocdetrens fletxa






giny

giny

BLOGS enquestes

Joan Lladonet Joan Lladonet
On abunda més el seny, a Euskadi o al Principat?

logo

v1.00 16 abril 2007
v2.00 16 abril 2008
v3.00 19 febrer 2010

Edita: Associació Cultural Nou País i Catmèdia Global
Desenvolupat per Tirabol

Generalitat de Catalunya

Generalitat de Valenciana

Creative Commons
  • sobre els comentaris
  • Tots els comentaris referents a qualsevol informació apareguda en aquest mitjà digital són únicament i exclusiva responsabilitat de la persona o institució que el realitza, i en cap cas serà responsabilitat del mitjà digital directe!cat.