directe ! a La República. N. 4126. Divendres, 26 d'abril de 2024 17:48 h


directe!cat

facebook twitter RSS in.directe.cat



acn

ACTUALITAT fletxa

publicitat

Política doble fletxa

El PP fa la feina bruta als mitjans privats

Dimecres al Parlament de Catalunya es votarà una esmena presentada pel PP que pretén deixar Catalunya Ràdio sense publicitat en el futur, i augmentar els beneficis d’empreses privades a costa del servei públic.

Comentaris 17  
Molt dolent Fluix Interessant Molt bo Excepcional ( 7 vots )
carregant Carregant

Aprofitant un seguit de reformes al sector audiovisual català, el PP obre la porta a través d’una esmena, a l’eliminació de la publicitat a Catalunya Ràdio. L’esmena és una clara ofensiva contra els mitjans públics de Catalunya que, amb l’excusa de la crisi, pretén també debilitar el model públic, afavorir el sector privat, i atacar la llengua, la cultura i a la normalització lingüística del país. El Parlament té la última paraula, però tot sembla indicar que el PP tindrà el suport de CiU per tirar endavant la mesura controvertida. Moltes veus consideren que la iniciativa fa el joc a determinats grups de comunicació privats que ambicionen la publicitat i les audiències dels mitjans públics catalans, tot plegat amb el fals pretext que els recursos destinats a TV3 i Catalunya Ràdio són desproporcionats, i que fan competència deslleial en publicitat i continguts. 

Comparteix
   

El comitè d’empresa de Catalunya Ràdio ha fet públic un extens informe sobre la publicitat a l’ens que desmenteix aquest fals pretext, ja que les xifres demostren que l’impacte de la crisi en el sector privat és inferior al que té el sector públic. El que queda clar és que en la seva proposta el PP obvia les substancioses subvencions públiques que reben mitjans privats.

Hi ha qui va més enllà i veu, en el gest del PP, un cop de mà a la guerra subtil que el grupo Godó està fent des de fa mesos contra els mitjans de comunicació públics de Catalunya.

La Plataforma en defensa del servei públic de ràdio i televisió de Catalunya, proposa la signatura d’un manifest en defensa dels mitjans de comunicació públics catalans que ja compta amb centenars de signatures.



COMENTARIS fletxa taronja

item
#17
16 de febrer de 2012, 01.11 h

Si realment és feina bruta (la qual cosa és dicutible) no serà el PP el que l'aprovi, sinó CiU.


Valora aquest comentari:   votar positiu 1   votar negatiu 0
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#16
Extracte 2 fletxa Ciutat
14 de febrer de 2012, 19.22 h

Lluny de competir de manera deslleial, l'actuació de Catalunya Ràdio no perjudica la resta d’emissores de ràdio privades catalanes.
Segons la Comissió Europea "L'elecció del sistema de finançament és competència de l'Estat membre, i no pot plantejar en principi cap objecció a l'elecció d'un sistema de doble finançament que combini fons públics i ingressos de publicitat."


Valora aquest comentari:   votar positiu 4   votar negatiu 0
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#15
Extracte 1 fletxa Ciutat
14 de febrer de 2012, 19.09 h

Informe sobre la publicitat.
"El context de gran competència obliga Catalunya Ràdio a mantenir un nivell de competitivitat elevat, una ràdio pública minoritària o marginal perd la seva raó de ser. Mantenir aquest model de ràdio pública competitiva, com s’ha fet fins ara, necessita d’un compromís important i, per tant, continuar destinant diners públics per assolir tots aquests objectius. En un moment de crisi com l’actual, l’aportació de la Generalitat s’ha reduït, com a l... Llegir més


Valora aquest comentari:   votar positiu 4   votar negatiu 0
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#14
Víctor fletxa Sant esteve Sesrovires
14 de febrer de 2012, 17.19 h

Per el # Lluís. El que dius és fals. Et recomano que llegeixis l'informe (link a la notícia) el.laborat per els treballadors de CR basat en dades oficials publicades i veurás que, en cap cas, els sous dels treballadors i realitzadors de la pública están allunyats dels de mercat. Abans de parlar i ficar la pota, informat !!!


Valora aquest comentari:   votar positiu 4   votar negatiu 0
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#13
Joanesco fletxa Barcelona
14 de febrer de 2012, 17.03 h

#1 Home, tu deus ser dels que han votat CIU, i ara has de justificar el teu vot.

El que no se com justificaràs quant ni pacte fiscal, ni res, i a sobre a retallant l'immersió amb català a las escoles.

Com us enganyen aquests del governs dels millors.


Valora aquest comentari:   votar positiu 6   votar negatiu 0
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#12
14 de febrer de 2012, 12.13 h

6) El programa de Carlos Fuentes, Capellà per cert, es una mena de la noria amb català però derivant a la extrema-dreta, Albiol era un convidat habitual, Girauta, intransigent anticatalanista, bastant violent i pròxim a Ciudadanos, Josep Anglada del PxC feixista confés i alguns pobres independentistes que hi van perquè tirin contra ells, com una barraca de feria.

Com vols que no estiguin en contra de la Sra. Terribas, professional contrastada, bona periodista, excel·lent gestora i el qu... Llegir més


Valora aquest comentari:   votar positiu 9   votar negatiu 0
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#11
draconel-la fletxa la vila-real
14 de febrer de 2012, 11.40 h

és sempre el mateix, és l'estratègia del PP, a València acaparen totes les televisions locals els empresaris feixistes per fer campanyes contra el català, en aquestes cadenes es neguen a parlar la llengua nativa com avergonyint-se d'ella aquesta és la mala intenció de la seva estratègia en controlar es mijans mediatics, tornar a la espanya de franco on el català es parlava en l' intimitat i així poc a poc s'anirà extingint al no ser una llengua normalitzada i en desus.


Valora aquest comentari:   votar positiu 7   votar negatiu 0
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#10
Pep fletxa Vallès
14 de febrer de 2012, 11.21 h

#1 Si el que dius fos cert, tu creus que en Josep Cuní hauría anat a 8TV? O estàs dient que en Cuní (i de passada la Rahola) a canviat d'empresa per cobrar menys?
I que m'en dius d'en Carles Francino? De la Gemma Nierga? De la Mariangels Barceló? De la Susanna Grisó? De debó et penses que tots aquests i d'altres han marxat de CatRadio o de TV3 per anar a cobrar menys?
Hi ha molta demagògia amb el cost dels mitjans públics.


Valora aquest comentari:   votar positiu 7   votar negatiu 0
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#9
14 de febrer de 2012, 11.10 h

A internet, gaudiu jugant! http://www.erepublik.com/en/referrer/Xavir


Valora aquest comentari:   votar positiu 2   votar negatiu 0
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#8
Alfred fletxa Caldes
14 de febrer de 2012, 11.06 h

La foto ho diu tot, el conde Godó entre la Camacho i en Mariano i al fons en Pepe Antich el director de la vanf¡guardia... brutal!!!!


Valora aquest comentari:   votar positiu 9   votar negatiu 0
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

5 10 20 tots


publicitat



COMENTA fletxa taronja

El comentari s'ha enviat correctament. Pots recarregar l'article o anar a la pàgina principal

publicitat






















EDITORIAL fletxa

Del Directe a La República

Després de més d'onze anys d'incansable feina al directe!cat, en aquell llunyà abril de 2007, amb quasi 100.000 entrades registrades i milions de pàgines vistes, ha arribat l'hora de fer un pas ferm i endavant que converteixi ... Llegir-ne més

#xocdetrens fletxa






giny

giny

BLOGS enquestes

Joan Lladonet Joan Lladonet
On abunda més el seny, a Euskadi o al Principat?

logo

v1.00 16 abril 2007
v2.00 16 abril 2008
v3.00 19 febrer 2010

Edita: Associació Cultural Nou País i Catmèdia Global
Desenvolupat per Tirabol

Generalitat de Catalunya

Generalitat de Valenciana

Creative Commons
  • sobre els comentaris
  • Tots els comentaris referents a qualsevol informació apareguda en aquest mitjà digital són únicament i exclusiva responsabilitat de la persona o institució que el realitza, i en cap cas serà responsabilitat del mitjà digital directe!cat.