directe ! a La República. N. 4126. Dimarts, 19 de març de 2024 04:41 h


directe!cat

facebook twitter RSS in.directe.cat



acn

ACTUALITAT fletxa

publicitat

Economia doble fletxa

Preocupació per la possible absopció d'Unnim per part de Bankia

L'eurodiputat de CiU Ramon Tremosa ha presentat una pregunta a la Comissió Europea perquè aquesta acció pot suposar, segons afirma, 'una distorsió de la competència'

Comentaris 7  
Molt dolent Fluix Interessant Molt bo Excepcional ( 4 vots )
carregant Carregant

L'eurodiputat de CiU, Ramon Tremosa, s'ha mostrat 'molt preocupat' per la possibilitat que el banc espanyol Bankia, que va rebre una ajuda estatal de 4.500 milions d'euros, pugui absorbir Unnim. Tremosa ha presentat aquest dimarts una pregunta a la Comissió Europea en què alerta que la participació de Bankia en el procés de subhasta d'Unnim pot suposar 'una distorsió de la competència'. El convergent assegura que l'escenari suposa 'un atac a la lliure competència' perquè 'Bankia utilitzaria l'ajuda de l'Estat per afavorir els seus interessos comercials per sobre d'altres entitats financeres que no han rebut cap d'aquestes ajudes'.

Comparteix
   


Etiquetes
Ramon Tremosa demana al Comissari de la Competència, Joaquín Almunia, si tenia coneixement de la modificació recent de les normes del Fons de Reestructuració Ordenada Bancària (FROB), que permeten als bancs que hagin rebut un suport per valor de menys del 2% dels seus actius ponderats de risc -com Bankia- optar a adquirir altres entitats.

A més, pregunta sobre el nou Decret de Reforma Financera, que permet fusionar dues entitats sempre que la operació suposi una expansió del 10% en la mida de la més gran, un percentatge que fins aleshores se situava al 20%. El 10% és exactament el que compliria Bankia si absorbís Unnim.

'Curiosament, ambdues mesures ad-hoc semblen beneficiar una entitat -Bankia- que ha rebut 4.464 milions d'euros provinents del FROB i que per tant fins ara estava exclosa dels processos de subhasta de les entitats intervingudes', assegura en un comunicat l'eurodiputat convergent.

Ramon Tremosa ja va plantejar la qüestió en un debat dilluns al vespre al Parlament Europeu a Estrasburg. L'eurodiputat va mostrar-se 'molt preocupat' per 'veure un gran banc espanyol, que ha rebut més de 4.000 milions d'euros d'ajuda pública, intentant absorbir una altra caixa d'estalvis'.

Segons Tremosa, la situació és 'especialment' preocupant perquè el nou govern espanyol del PP ha canviat la normativa recentment 'per permetre els bancs que reben ajuda pública ser capaços d'absorbir-ne d'altres amb problemes'.

'Aquest canvi suposa una ruptura de les normes per ajuda estatal i competència en el sector bancari', denuncia Tremosa, que alerta que 'cap banc amb ajuda pública ha de tenir l'oportunitat d'absorbir-ne un altre'.

L'entitat catalana Unnim -resultat de les fusions entre caixa Sabadell, Terrassa i Manlleu- està en procés de subhasta. El president de Bankia, Rodrigo Rato, ja va anunciar que havia presentat al Banc d'Espanya el seu interès per absorbir Unnim, en competència amb altres grans entitats com Santander, BBVA, el Banco Popular, CaixaBank, Ibercaja i el fons JC Flowers. Amb tot, la notícia de la participació de Bankia ha despertat cert malestar entre les grans entitats que no han rebut cap suport de fons públics.



COMENTARIS fletxa taronja

item
#7
17 de febrer de 2012, 00.58 h

En Tremosa va sortir de ciu quan al 2002 va pactar amb el pp quan tenien majoria, desprès va donar suport a erc. l'hi van demanar com a independent que anés de cap de llista a les europees, com en Oriol Junqueras amb qui te molt bona amistat. A can ciu hi ha molts independentistes de cap de setmana que desprès pacten amb el pp. No és el cas d'en Tremosa ell ho te molt clar, ha escrit un munt de llibres amb argumentari polític i econòmic (per exemple l'espoli fical) de la necessitat urge... Llegir més


Valora aquest comentari:   votar positiu 1   votar negatiu 0
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#6
15 de febrer de 2012, 22.31 h

Tremosa ....el que tant deia del dèficit fiscal i ara no piula....!


Valora aquest comentari:   votar positiu 0   votar negatiu 2
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#5
15 de febrer de 2012, 14.57 h

#4 Sí que ho sé, però esperaré a veure com acaba i en sortiré segons en mans de qui quedi. Ja els ho he dit als de la meva oficina.


Valora aquest comentari:   votar positiu 4   votar negatiu 0
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#4
Emili fletxa Terrassa
15 de febrer de 2012, 12.05 h

#1 Miquel del Fai ! ! ! ! no barregis naps amb cols, cada cas al seu departament respectiu. No sé a que vé això de babau, tot el que he llegit d'en TREMOSA ha anat a favor de Catalunya, no del seu partit, de CATALUNYA o sia, també a favor teu. Ara UN AVIS GENERAL: ELS QUE TINGUEM ALGUNA COSA A UNNIM JA SABEM EL QUE HEM DE FER,OI?


Valora aquest comentari:   votar positiu 6   votar negatiu 0
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#3
VALENTIN fletxa Cerdanyola
15 de febrer de 2012, 09.41 h

#1 Els insults i falta de respecta qualifica els sectaris sense arguments.


Valora aquest comentari:   votar positiu 8   votar negatiu 1
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#2
mario fletxa barna
15 de febrer de 2012, 09.35 h

No insultem, a la UE si algú denuncia una mala gestió, s'ha de respectar i si és el Tremosa, doncs bé, almenys algú de CIU té el cap clar i la seva coalició se'n hauria de fer ressò.


Valora aquest comentari:   votar positiu 12   votar negatiu 5
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#1
14 de febrer de 2012, 19.46 h

TREMOSA..!! potser que abans demanis al MAS els acords "secrets" firmats entre ell i la SÀNCHEZ CAMACHO a Catalunya i el DURAN LLEIDA i el MARIANO RAJOY a Madrid..segur que i trobaràs "el per que de tot plegat". Babau, mes que babau...


Valora aquest comentari:   votar positiu 5   votar negatiu 9
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

5 10 20 tots
1


publicitat



COMENTA fletxa taronja

El comentari s'ha enviat correctament. Pots recarregar l'article o anar a la pàgina principal

publicitat






















EDITORIAL fletxa

Del Directe a La República

Després de més d'onze anys d'incansable feina al directe!cat, en aquell llunyà abril de 2007, amb quasi 100.000 entrades registrades i milions de pàgines vistes, ha arribat l'hora de fer un pas ferm i endavant que converteixi ... Llegir-ne més

#xocdetrens fletxa






giny

giny

BLOGS enquestes

Joan Lladonet Joan Lladonet
Temps d’amnistia, de corrupció i d’estafes

logo

v1.00 16 abril 2007
v2.00 16 abril 2008
v3.00 19 febrer 2010

Edita: Associació Cultural Nou País i Catmèdia Global
Desenvolupat per Tirabol

Generalitat de Catalunya

Generalitat de Valenciana

Creative Commons
  • sobre els comentaris
  • Tots els comentaris referents a qualsevol informació apareguda en aquest mitjà digital són únicament i exclusiva responsabilitat de la persona o institució que el realitza, i en cap cas serà responsabilitat del mitjà digital directe!cat.