directe ! a La República. N. 4126. Divendres, 3 de maig de 2024 09:46 h


directe!cat

facebook twitter RSS in.directe.cat



acn

ACTUALITAT fletxa

publicitat

Política doble fletxa

'Correus massius' als jutges en defensa de la immersió lingüística

L'associació Escola en Català, que ja ha sumat 100.000 signatures, ha demanat una reunió amb la consellera d'Ensenyament

Comentaris 3  
Molt dolent Fluix Interessant Molt bo Excepcional ( 16 vots )
carregant Carregant

L'Associació Escola en Català promou que els mestres i professors enviïn 'correus massius' als jutges del Tribunal Superior de Justícia de Catalunya (TSJC) en defensa de la immersió lingüística i assegurant que 'no acataran les sentències i no aplicaran el castellà com a llengua vehicular a l'escola'. Així ho ha anunciat la portaveu de l'associació, Mercè Escarrà, que també ha explicat que l'associació ha demanat per carta una reunió amb la consellera d'Ensenyament, Irene Rigau, per explicar-li les seves iniciatives. Escola en Català va convocar diumenge a les portes del TSJC una concentració per reclamar que es blindi la llengua catalana al sistema educatiu que va reunir més d'un miler de persones.

Comparteix
   


Etiquetes
Escarrà ha explicat que Escola en Català ha enviat una carta a la consellera d'Ensenyament per demanar-li una trobada. En la missiva, s'adverteix de 'l'embat i l'ofensiva espanyolista tant del govern del PP com de la judicatura espanyola' contra la immersió lingüística i insta la consellera a reunir-se amb l'associació perquè conegui de primera mà les seves accions i doni suport a la proposició de llei que promouen al Parlament per blindar el català com a llengua vehicular a l'ensenyament.

D'altra banda, Escola en Català habilitarà una aplicació al seu web per tal que els mestres i professors de Catalunya enviïn 'correus massius' als jutges del TSJC assegurant que 'no acataran les sentències i que no aplicaran el castellà com a llengua vehicular a l'escola'. La iniciativa està dirigida sobretot als docents, tot i que estarà oberta a tothom. El TSJC té pendent resoldre el recurs del Govern contra la interlocutòria que instava l'executiu català a incloure el castellà com a llengua vehicular.

Aquesta acció, segons l'associació, és el tret de sortida a una campanya més àmplia en defensa del català com a única llengua vehicular a l'ensenyament a Catalunya.

Escarrà també ha explicat que alguns ajuntaments, com és el cas de Callús (Bages), han començat a aprovar mocions promogudes per Escola en Català en defensa de la immersió lingüística. Escarrà ha destacat que CiU té majoria absoluta en aquest municipi i espera que aquest suport municipal es traslladi també al Parlament.

La portaveu d'Escola en Català ha valorat positivament la concentració de diumenge, on ha assegurat que es van recollir gairebé 1.000 signatures. L'associació ja en suma unes 100.000.



COMENTARIS fletxa taronja

item
#3
Rauric fletxa La Guingueta
15 de febrer de 2012, 10.38 h

La carta Europea de les llengües regionals i minoritàries ratificada per Espanya va entrar en vigor el dia 1 d'agost del any 2001, any Europeu de les llengües i d'acord amb el article 96 de La Constitució ha passat a formar part de l'ordenament jurídic espanyol, també obliga els tribunals espanyols a no obstaculitzar les polítiques que en suport del català i de l'aranès du a terme La Generalitat, pel que les sentencies queden en paper mullat.


Valora aquest comentari:   votar positiu 11   votar negatiu 0
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#2
Quim fletxa Igualada
15 de febrer de 2012, 09.54 h

Ara que els Feixistes del PP i els Botiflers de CyU han pactat, cal estar molts atents als esdeveniments. CyU ens ha tornar a trair, ens han tornat a vendre.
CyU+PP =PACTE DE FEIXISTES I BOTIFLERS.


Valora aquest comentari:   votar positiu 6   votar negatiu 4
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#1
15 de febrer de 2012, 09.24 h

-que ja té 100.000 signatures. No 'que ja ha sumat 100.000 signatures'
-ja en té unes 100.000. No 'l'associació ja en suma unes 100.000'


Valora aquest comentari:   votar positiu 3   votar negatiu 1
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

5 10 20 tots
1


publicitat



COMENTA fletxa taronja

El comentari s'ha enviat correctament. Pots recarregar l'article o anar a la pàgina principal

publicitat






















EDITORIAL fletxa

Del Directe a La República

Després de més d'onze anys d'incansable feina al directe!cat, en aquell llunyà abril de 2007, amb quasi 100.000 entrades registrades i milions de pàgines vistes, ha arribat l'hora de fer un pas ferm i endavant que converteixi ... Llegir-ne més

#xocdetrens fletxa






giny

giny

BLOGS enquestes

Joan Lladonet Joan Lladonet
Feijóo seria un bon tertulià de xous d’impacte

logo

v1.00 16 abril 2007
v2.00 16 abril 2008
v3.00 19 febrer 2010

Edita: Associació Cultural Nou País i Catmèdia Global
Desenvolupat per Tirabol

Generalitat de Catalunya

Generalitat de Valenciana

Creative Commons
  • sobre els comentaris
  • Tots els comentaris referents a qualsevol informació apareguda en aquest mitjà digital són únicament i exclusiva responsabilitat de la persona o institució que el realitza, i en cap cas serà responsabilitat del mitjà digital directe!cat.