directe ! a La República. N. 4126. Divendres, 26 d'abril de 2024 20:12 h


directe!cat

facebook twitter RSS in.directe.cat



acn

ACTUALITAT fletxa

publicitat

Economia doble fletxa

Ana Pastor considera els cels de Barajas i El Prat 'en igualtat de condicions'

La ministra de Foment fa aquestes declaracions malgrat que hi ha convenis amb companyies per part de l'estat espanyol perquè només operin a l'aeroport de Madrid

Comentaris 8  
Molt dolent Fluix Interessant Molt bo Excepcional ( 1 vot )
carregant Carregant

La ministra de Foment, Ana Pastor, creu que els aeroports del Prat i de Barajas competeixen 'en igualtat de condicions' perquè són 'gestionats en igualtat' per part d'AENA, que és l'operador de 'tots els aeroports'. Ha respost d'aquesta manera una pregunta del portaveu d'ERC a Madrid, Alfred Bosch, que ha recordat que l'Estat manté vigents 23 convenis amb països que obliguen les seves companyies aèries de bandera a operar només a Barajas, i que l'aeroport madrileny rep el 55% de les inversions malgrat que només representa el 25% del trànsit aeri. Segons Bosch, només Romania i repúbliques exsoviètiques com Bielorússia tenen models tan 'intervencionistes' i 'centralistes'.
La ministra ha aprofitat el seu torn de resposta a la sessió de control del Congrés dels Diputats per assegurar que Barajas i el Prat tenen infraestructures 'de qualitat' i tots dos han tingut un creixement de trànsit 'impressionant' que va suposar més de 34 milions de passatgers per a l'aeroport de Barcelona al 2011 i 49,7 per al de Madrid. 'Tots dos són gestionats com la resta amb igualtat', ha dit, fet que segons Pastor 'significa que s'atén des de l'operador, que és AENA, a tots els aeroports'.

Pastor ha afirmat que una de les seves prioritats és solucionar 'el forat de més de 14.000 milions de deute' que tenen el conjunt dels aeroports de l'Estat però no ha entrat a valorar com es reparteix aquest deute ni si Barajas gaudeix de condicions més favorables per operar que no pas la resta d'aeroports. En canvi, sí que ha assegurat que els costos de les companyies per operar al conjunt dels aeroports espanyols són 'extremadament competitius' i les companyies aèries paga de mitjana 2,4 vegades més en aeroports com el de Roma, Munic o Zurich.

La ministra també ha aprofitat per retreure a ERC, com a integrant del tripartit, la gestió de la companyia Spanair. 'Vostè formava part d'un equip de govern que va posar en marxa un projecte que ha acabat posant al carrer a més de 4.000 persones', ha dit a Bosch entre aplaudiments. En tot cas ha assegurat que el seu govern treballarà perquè tots els aeroports siguin capaços de 'sortir endavant i tenir més passatgers', i ha estès la mà a ERC per participar en el disseny del nou model aeroportuari, 'perquè volem que les CCAA i les organitzacions empresarials i els ajuntaments participin en la planificació'.

Ha estat la resposta que ha donat a Alfred Bosch, que ha afirmat que el model aeroportuari de l'Estat no fomenta la competència 'sinó la incompetència' i li ha recordat els 700 milions d'euros d'ajudes en subvencions i el 'tracte de favor escandalós' per Barajas en 'slots', taxes i a la terminal T-4. A més, segons Bosch, les pèrdues d'AENA pràcticament s'expliquen per Barajas i tot el model se sosté pels aeroports turístics perifèrics que són els que realment tenen beneficis. Es tracta, ha dit, d'un model 'intervencionista, car, centralista, burocràtic i ruïnós' fruit d'una 'obsessió dirigista per terra, mar i aire que creu que només des de Madrid es pot anar al cel'.



COMENTARIS fletxa taronja

item
#8
Paco Pi fletxa Barcelona
16 de febrer de 2012, 16.42 h

(I a Espanya encara més, per medieval.)


Valora aquest comentari:   votar positiu 0   votar negatiu 0
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#7
Paco Pi fletxa Barcelona
16 de febrer de 2012, 16.42 h

(I a Espanya encara més, per medieval.)


Valora aquest comentari:   votar positiu 1   votar negatiu 0
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#6
Paco Pi fletxa Barcelona
16 de febrer de 2012, 16.09 h

A mi, aquests politicastres que pretenen crear una realitat (la seva) paral·lela a la real, no sols no em mereixen cap mirament, sinó que em molesten, em putegen, em sobren, em fan perdre el temps... Són rèmores no desitjables, no benvingudes.
(Però, al capdavall, són els que triomfen, que el primer món està muntat així.)


Valora aquest comentari:   votar positiu 1   votar negatiu 0
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#5
toni fletxa vic
16 de febrer de 2012, 13.14 h

Si igualat per això barajas va costar 6000 milions i el Prat 1000. igualets ,igualets . Igualtat quan Iberia deixa el Prat perquè només hi hagi companyies lowcost i quan després han de rectificar veient que altres companyies de fora si que s'interesen.
Els Catalans volen agraïr aq igualtat ,que ens han aplicat durant tant de temps ,bé sobretot els del Psc i Ciu ,la resta fa temps que vam deixar de creure en els reis mags.
Visca Catalunta Lliure!!!!!!!


Valora aquest comentari:   votar positiu 5   votar negatiu 0
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#4
scolanus fletxa barcelona
16 de febrer de 2012, 12.33 h

Parlant del cel,el de BARCELONA ,si mireu cada matí de 8 a 12 i la tarde de 4 a 7 ,( no se si cada dia, paro cuasi ) es pot veure avions del excercit fen maniobras damunt de la ciutat i yo us demano ,algú sap las normes de la OTAN amb referenciia aquest tipo de maniobras? son legals? esta pasant des fa uns 20 mesus i des de Collcerola es veu perfectament ,partant el Observatori del Tibidabo té que tindre constancia.gracies Algu pot fer fotos yo no tinc prou experiencia ,ni camara es tan bon... Llegir més


Valora aquest comentari:   votar positiu 2   votar negatiu 0
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#3
Ciutadà català fletxa Catalunya, proper estat europeu.
15 de febrer de 2012, 15.50 h

El titular és 'madrilenyament' redundant... (Hi posa Madrid i Barajas, hauria de ser Prat i Barajas, no?)


Valora aquest comentari:   votar positiu 8   votar negatiu 0
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#2
Joan fletxa Palamós
15 de febrer de 2012, 11.58 h

Ara és l'hora catalans : www.assamblea.cat. Res de polítics interessats, botiflers, poltronistes ! Ens han portat a la porta de la misèria !


Valora aquest comentari:   votar positiu 9   votar negatiu 0
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#1
Xavir fletxa castellar
15 de febrer de 2012, 11.23 h

SIMULADOR POLITIC:


Contra espanya, canya! ajudeu-nos a borrar del mapa l'estat!

http://www.erepublik.com/es/referrer/Xavir


Valora aquest comentari:   votar positiu 7   votar negatiu 0
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

5 10 20 tots
1


publicitat



COMENTA fletxa taronja

El comentari s'ha enviat correctament. Pots recarregar l'article o anar a la pàgina principal

publicitat






















EDITORIAL fletxa

Del Directe a La República

Després de més d'onze anys d'incansable feina al directe!cat, en aquell llunyà abril de 2007, amb quasi 100.000 entrades registrades i milions de pàgines vistes, ha arribat l'hora de fer un pas ferm i endavant que converteixi ... Llegir-ne més

#xocdetrens fletxa






giny

giny

BLOGS enquestes

Joan Lladonet Joan Lladonet
On abunda més el seny, a Euskadi o al Principat?

logo

v1.00 16 abril 2007
v2.00 16 abril 2008
v3.00 19 febrer 2010

Edita: Associació Cultural Nou País i Catmèdia Global
Desenvolupat per Tirabol

Generalitat de Catalunya

Generalitat de Valenciana

Creative Commons
  • sobre els comentaris
  • Tots els comentaris referents a qualsevol informació apareguda en aquest mitjà digital són únicament i exclusiva responsabilitat de la persona o institució que el realitza, i en cap cas serà responsabilitat del mitjà digital directe!cat.