directe ! a La República. N. 4126. Dissabte, 20 d'abril de 2024 15:13 h


directe!cat

facebook twitter RSS in.directe.cat



acn

ACTUALITAT fletxa

publicitat

Política doble fletxa

Baltasar demana excuses i reconeix que la tesi del llamp com a causa de l'incendi va ser errònia

Interior nega haver ocultat informació i sosté que l'informe publicat per 'La Vanguardia' és 'parcial'

Comentaris 3  
Molt dolent Fluix Interessant Molt bo Excepcional No hi ha cap vot
carregant Carregant

El conseller de Medi Ambient, Francesc Baltasar, ha reconegut que els Agents Rurals es van equivocar amb la tesi del llamp en l'incendi d'Horta de Sant Joan i ha demanat excuses. Durant la compareixença al Parlament per donar explicacions sobre la investigació de les causes l'incendi, Baltasar ha assegurat que en cap moment s'ha mentit a la ciutadania ni s'ha volgut 'amagar res'. El conseller ha puntualitzat que els agents rurals van errar en les conclusions perquè es van equivocar en determinar l'àrea d'inici del foc. Al mateix temps, el Departament d'Interior ha negat haver 'ocultat cap informació' com a resposta a la informació publicada aquest dilluns pel diari La Vanguardia que fa públic el contingut d'un informe que posaria de manifest que no es va poder contactar amb el comandament de l'operatiu durant més d'una hora.
francesc baltasar
Comparteix
   

En la seva compareixença al Parlament, Baltasar ha volgut deixar clar que en cap moment hi hagut cap precipitació o intencionalitat de cap tipus alhora de fer públiques les conclusions que afirmaven que la causa de l'incendi havia estat un llamp. En la mateixa línia, ha dit que tampoc s'ha volgut 'amagar res' i que no hi hagut cap negligència per part del cos d'els Agents Rurals. El conseller ha explicat que els Agents Rurals es van equivocar a l'hora d'establir el punt d'inici del foc. Tot i així ha dit que dos equips d'investigació diferents van arribar a la mateixa conclusió. El conseller ha indicat que aquestes conclusions estaven equivocades però que en el reconeixement d'aquests errors hi ha també el reconeixement a la professionalitat d'aquest cos. El titular de Medi Ambient ha recordat que un 85% dels incendis que es produeixen a Els Ports a l'estiu son causats per llamps.

Un informe considerava 'improbable' però no 'impossible' que l'incendi fos a causa d'un llamp

El conseller, d'altra banda, també s'ha referit a l'informe de l'Agència Estatal de Meteorologia. Ha explicat que l'inspector en cap dels Agents Rurals no el va informar d'aquest informe perquè va considerar que no desvirtuava la hipòtesi del llamp. En aquest sentit, Baltasar ha assegurat que aquest informe considerava 'improbable' però no 'impossible' que un llamp fos la causa de l'incendi.

Interior nega haver ocultat informació desmentint la informació publicada per 'La Vanguardia'

El Departament d'Interior, Relacions Institucionals i Participació ha negat haver 'ocultat cap informació de la gestió de l'incendi d'Horta de Sant Joan', després que el diari La Vanguardia hagi publicat aquest dilluns el contingut d'un informe sobre les comunicacions dels bombers on quedaria palès que durant més d'una hora no es va poder contactar amb el comandament de l'operatiu. Interior sosté que el document no reflecteix 'totes les comunicacions' i afegeix que a l'informe entregat al jutjat de Gandesa 'hi consta la transcripció de totes les comunicacions efectuades durant l'emergència', que provaria l'existència de 'comunicacions permanents' entre els comandaments.

En un comunicat difós aquest dilluns al matí, Interior assegura que el document que publica el diari 'és un despatx d'incidència elaborat per operadors a la sala de Tarragona, que no tenien accés a totes les comunicacions perquè qui coordinava era el Centre de Comandament Avançat, situat a Horta de Sant Joan, que centralitzava tota la informació i les comunicacions'. En aquesta línia, neguen haver 'seleccionat una part de les comunicacions' i reitera que l'informe entregat a la jutge permet comprovar, amb les transcripcions de 'totes les comunicacions' durant l'emergència', les 'comunicacions permanents' entre el cap de guàrdia de l'operatiu, el cap de sector, el coordinador dels mitjans aeris i el coordinador del GRAF a Bellaterra. 'Que la operadora de Tarragona no localitzés al cap de guàrdia no vol dir que estigués il·localitzable, com assegura La Vanguardia, sinó que aquest estava parlant amb diferents operatius de l'emergència minut a minut, com consta a l'informe entregat al jutjat', sosté el comunicat.




Notícies relacionades

COMENTARIS fletxa taronja

item
#3
Ex votant d'ERC fletxa L'Estartit
18 de gener de 2010, 13.54 h

Els politics honrats i demòcrates no demanan excuses...directament dimiteixen.



Per molt menys del que han fet aquests barruts, trepes i vividors de la politica que ens ha impossat ERC, al mon mundial i a Catalunya han dimitit politics honestissims.


Valora aquest comentari:   votar positiu 0   votar negatiu 0
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#2
18 de gener de 2010, 13.45 h

Estos politicastros no aciertan, ni una.


Valora aquest comentari:   votar positiu 0   votar negatiu 0
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#1
Ex votant d'ERC fletxa L'Estartit
18 de gener de 2010, 11.37 h

Acceptar a politics mentiders és el primer pas per la degradació de la vida politica d'un Pais.


Valora aquest comentari:   votar positiu 0   votar negatiu 0
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

5 10 20 tots
1


publicitat



COMENTA fletxa taronja

El comentari s'ha enviat correctament. Pots recarregar l'article o anar a la pàgina principal

publicitat






















EDITORIAL fletxa

Del Directe a La República

Després de més d'onze anys d'incansable feina al directe!cat, en aquell llunyà abril de 2007, amb quasi 100.000 entrades registrades i milions de pàgines vistes, ha arribat l'hora de fer un pas ferm i endavant que converteixi ... Llegir-ne més

#xocdetrens fletxa






giny

giny

BLOGS enquestes

Joan Lladonet Joan Lladonet
Implants i implantació de musulmans

logo

v1.00 16 abril 2007
v2.00 16 abril 2008
v3.00 19 febrer 2010

Edita: Associació Cultural Nou País i Catmèdia Global
Desenvolupat per Tirabol

Generalitat de Catalunya

Generalitat de Valenciana

Creative Commons
  • sobre els comentaris
  • Tots els comentaris referents a qualsevol informació apareguda en aquest mitjà digital són únicament i exclusiva responsabilitat de la persona o institució que el realitza, i en cap cas serà responsabilitat del mitjà digital directe!cat.